Sorgenfri, Malmö

Amiralsgatan 83G

Snart ges det tillfälle för nästa ägare att flytta in i denna ypperligt välplanerade bostad på våning 3 av 4! Väl inne infinner känslan av att vara hemma nästan omedelbart! Vi möts av en trevlig hall med plats för avhängning och inbyggda garderober, vidare tar vi oss till ett charmigt kök med gott om utrymme för ett matbord. Lägenheten bjuder även på ett rofyllt sovrum vänt in mot gården där vi utan problem får plats med en stor säng och tillhörande sängbord, lägg därtill två inbyggda garderober som ger goda förvaringsmöjligheter. Vidare finnes ett generöst vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stora fönster partier. Härifrån nås även den magiska balkongen som med enkelhet kan möbleras med större möblemang och bjuda in till mysiga sommarkvällar. Som grädde på moset finns ett helkaklat badrum med tvättmaskin, bekvämt helt enkelt!

Detta är en kommande försäljning, missa inte din chans till löpande information om försäljningen och anmäl ditt intresse redan idag!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 52 kvm
Avgift 4144 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1947
Pris 1 395 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad tvårummare högt upp i huset!

Snart-har

Snart-har
Snart-har

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Amiralsgatan 83G

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 52 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 52 kvm
Byggnadsår 1947
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Rymlig hall som tar oss vidare till bostadens alla rum och som dessutom ger möjlighet till avhängning samt ytterligare förvaring i två inbyggda garderober. Väggarna är vita och på golvet ligger klinker.

Kök

Charmigt kök med luckor i grått, träfärgad bänkskiva och ett kakel i vitt. Här får man också utan problem plats med ett köksbord. På väggarna sitter det en grå mönstrad tapet och på golvet ligger klinker.

Sovrum

Rofyllt och stort sovrum vänt mot den lugna och tysta innergården. Inrymmer utan problem en större dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns också två inbyggda garderober. Väggarna går i en beige/rosa ton och på golvet ligger laminat.

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier som bidrar till ett fint ljusinsläpp. Här finns det plats för både soffgrupp och matrumsbord. Väggarna är vitmålade med en fondvägg i blå nyans och på golvet ligger parkett. Härifrån nås även balkongen.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med dusch med vikbara väggar, wc, handfat, spegelskåp och tvättmaskin. På väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet ligger ett grått klinker.

Balkong

Ljuvlig och generös balkong med plats för större möblemang och odlingshylla om så önskas

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-05-22
Energikonsumtion 5045 kWh/m2 år.
Primärenergital 161

Ekonomi

Lägenhetsnummer 13
Pris 1 395 000 kr som utgångspris
Avgift 4144 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg om 129kr/mån tillkommer för bredband via Ownit med hastighet 1000/1000. Den totala månadskostnaden blir då 4 273kr/mån. Föreningen har gemensam el och lägenhetsinnehavaren debiteras efter faktiskt förbrukning.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,48438%
Andel av årsavgift 1,48438%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Oxeln i Malmö
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-6112
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Brf Oxeln i Malmö är en äkta förening som bildades i början av 50-talet. Föreningen förfogar över ett hus byggt 1947 med sammanlagt 64 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Brf Oxeln innefattar 8 trappuppgångar; Amiralsgatan 83 A-H.
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Förenings mark är upplåten med tomträtt fram till 2029.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Föreningens ekonomi Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse.
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 64
Renoveringar 1990-tal - Samtliga fönster byttes
1999 - Renoverades tvättstugor med nytt taggsystem och nya maskiner.
2001 - Byttes elstigare
2002 - Säkerhetsdörrar installerades.
2003 - Fasaden fogades delvis om och taket lades om.
2003/2004 - Spolades avloppsstammarna i kök och badrum. Samma år gjordes en OVK-besiktning av ventilationen.
2005 - Installerades fjärrvärme, injusteringar och ny värmecentral sattes in.
2008 - Fasaden tvättades. Gården gjordes om och fräschades upp.
2010 - Vatten- och avloppsstammar till kök och badrum byttes och i samband med det renoverades badrummen. Radiatorer byttes i samtliga lägenheter.
2011 - Gemensam el infördes.
2012 - Gruppanslutning bredband.
2015 - Renovering av trappuppgångar
2016 - Balkongrenovering
2018 - Renovering av sockeln
2019 - Fasadrenovering
2019 - OVK

Planerat underhåll
- Trapphusrenovering
- Solcellsinstallation på innertaken för föreningens gemensamma förbrukning.
- Friköp av tomträtt från Malmö stad. (Hittills avslag från kommunen)
- Byte av tagg-system för bokning av tvättstuga och fjärrstyrning av entrédörrar.

För mer information och eventuella frågor så uppmanar vi att kontakta föreningen eller besöka deras hemsida: www.hsboxeln.se
Parkering Föreningen har 41st parkeringsplatser till uthyrning för 250kr/mån. Separat kö tillämpas. I övrigt råder det boendeparkering i området, kontakta Malmö stad för mer information om detta.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och digitalt basutbud ingår i månadsavgiften. Föreningen har också ett kollektivt avtal med Ownit med hastighet 1000/1000 Mbit/s för obligatorisk avgift om 129kr/mån.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Ute på innergården finns en gjuten grill samt gemensamma utemöbler.
Gemensamma utrymmen I källaren finns det två stycken tvättstugor. Varje tvättstuga innehåller två tvättmaskiner, två torktumlare en vask och en liten mangel. Det finns även ett torkrum i anslutning till varje tvättstuga. Dessa bokas online via föreningens hemsida.

Föreningen har gott om gemensamhetslokaler, här finns möjlighet att nyttja motionsrum, bastu och en föreningslokal. Utöver det finns det ett barnvagnsrum samt cykelförråd i källaren.
Övrigt Föreningen har ett gemensamt elavtal vilket innebär att du slipper betala nätavgiften och endast betalar för förbrukningen.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen om det är något som är av särskild vikt för den enskilda.

Dokument

Området

Sorgenfri är ett bostadsområde i stadsdelen Södra Innerstaden. Området består till största delen av bostadsrätter med byggnation från 50- och 60-talet. Här har vi närhet till Möllevångstorget, Folkets Park, S:t Knut och Triangeln med stort utbud av restauranger, caféer och shopping. Det tar ca 5 min att komma till den nya tågstationen som tar dig vidare till både Hyllie och centralen.

Närområde

På Sorgenfri finner vi mindre bekvämligheter så som matbutiker, frisör, kaféer samt flertalet restauranger som erbjuder olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På ett bekvämt gångavstånd når vi busshållplats där Malmö express stadsbusslinje 5 går som tar oss genom centrala Malmö från Stenkällan i östra Malmö till Västra Hamnen. Härifrån avgår även flertalet andra stadsbussar som t.ex. linje 32 som tar oss mellan Käglinge till Norra Hamnen med stopp i centrala Malmö. Malmö City har vi mindre än 2 km bort som vi når på ca 5 minuter med cykel.

Parkering

I området finns parkerings- och garageplatser att hyra, utöver det gäller boendeparkering i området och parkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi förskolor för dem minsta och för dem äldre barnen har vi grundskolan Stenkulaskolan som huserar ca 560 elever som är fördelade över årskurserna F-9. På bekvämt promenadavstånd finner vi Folkets park som erbjuder lekplatser, matställen och utomhusevenemang som marknader och konserter.

Räkna på ditt nya boende