Visningar

Söndag 5 Februari KL: 16:30 - 17:00 Bokad visning, vänligen anmäl er via hemsidan eller kontakta mäklaren! Boka
Boka visning
Borgmästaregården, MALMÖ

Albinsrogatan 47

På sjätte våningen välkomnar denna mycket trevliga och fräscha trerummare som erbjuder helt nyrenoverade ytskikt och golv, nya badrumsmöbler samt modernt kök med matplats. Bostaden karaktäriseras av en planlösning som både är genomgående och kvadratsmart som direkt skapar en känsla av trivsel. Här får du två rymliga sovrum och ett generöst vardagsrum med plats för soffgrupp och matplats. I anslutning till vardagsrummet finns utgång till den inglasade balkongen där du kan avnjuta härlig morgonsol och få en perfekt start på dagen. Här är det bara att flytta rakt in helt enkelt.

På Borgmästaregården bor man med närheten till myllrande folkliv intill Stadion och gröna promenadstråk i Pildamsparken som gör att man får det bästa av flera världar, här finns något för alla!

Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 71.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4335 kr/mån
Rum 3
Våning 6 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1966
Pris 2 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Nour Khalil
Reg. Fastighetsmäklare
0734-32 37 06
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Mycket fräsch 3:a med högt och fritt läge på 6:e våningen!

Planritning

Planskiss
Planskiss
Nour Khalil

Nour Khalil

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Albinsrogatan 47

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 71.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Boarea 71.5 kvm
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

Den välkomnande hallen har ett praktiskt klinkergolv i entréen. Vita väggar och en stor platsbyggd garderob med skjutdörrar ger gott om plats för avhängning och förvaring. Golvet övergår sedan i ljust laminat som enhetligt löper vidare genom hela lägenheten, vilket skapar en harmonisk och enhetlig känsla.

Kök

Direkt till höger från hallen kommer vi in i det ljusa köket som har vita väggar och samma ljusa laminatgolv. Köksinredningen är högblankt vit och här finns gott om förvaring och arbetsyta på den grå laminatskivan. Kaklet går i matchande grått/svart/vitt och köket är utrustat med ugn med spishäll, diskmaskin och köksfläkt.

Sovrum

Bredvid köket finner vi det mindre sovrummet som idag används som barnrum. Även här är väggarna vita och golvet i ljus laminat. Här finns plats för såväl säng och garderob, som till exempel skrivbord.

Sovrum

Efter det mindre sovrummet finns det större som har plats för dubbelsäng och gott om förvaring i from av en garderobsvägg. Även här är väggarna vita och golvet i ljus laminat.

Badrum

Rakt fram från hallen, mellan det stora sovrummet och vardagsrummet, ligger badrummet som är helkaklat med grå klinker och vita väggar med dekorativa grå inslag. Här finns duschhörna med duschväggar, tvättställ med kommod och spegel med belysning samt tvättmaskin. Badrumsmöbler och dusch är helt nya.

Vardagsrum

Till vänster från hallen öppnar sig det stora vardagsrummet som har plats både för matplats och soffgrupp. De stora fönstren ger ett härligt ljus tillsammans med de vita väggarna och det ljusa laminatgolvet. Från vardagsrummet når man även lägenhetens stora balkong.

Balkong

Den inglasade balkongen ger ett trevligt extra rum under stora delar av året. Från den 6:e våningen fås en fin utsikt utan insyn och här finns gott om plats för sittgrupp på den fina trätrallen.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-06-02
Primärenergital 148

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208017002-0064
Pris 2 295 000 kr
Avgift 4335 kr/mån
Kommentar till avgiften En obligatorisk värmeavgift om 651 kr tillkommer månadsavgiften. I den totala månadskostnaden ingår VA, bredband och kabel-TV. Hushållsel tillkommer genom IMD.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,3091%
Andel av årsavgift 0,3096%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 302 082 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 17
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-8316
Gatuadress Albinsrogatan 23
Postnummer 21467
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Malmöhus 17 är en äkta förening som bildades 1969. Föreningen består av tre stycken trevåningshus och två stycken åttavåningshus, innehållande totalt 312 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken.
Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Fr.o.m. 2010-07-01 är föreningen ansluten till gruppinköp av el. Detta innebär att föreningen tillsammans nu köper in el betydligt billigare än vad man som enskilt hushåll oftast skulle kunna gjort. Föreningen beräknar en besparing per år på c:a 1200-1500 kr i snitt per hushåll. Varje hushåll betalar för sin egen förbrukning och faktureringen sker via hyresavin. Föreningen höjde avgiften med 5% 2023. Föreningens låneskuld enligt senaste årsredovisning uppgick till 4065kr/kvm. Det kan komma att bli aktuellt med avgiftshöjningar framåt pga rådande inflation och kommande underhållsbehov men inget bestämt i dagsläget. Föreningen tar ut en överlåtelseavgiften om 2,5 % av ett prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp. Båda betalas av köparen.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 312
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 - Relining av avloppsstammar
2020 - Renovering av lokaler i föreningen
2020 - Renovering av hissar och hisschakt med utbyggnad till entré.
2019 - Byte av tappvattenstammar och elstammar (ny central i varje lägenhet).
2016 - Nybyggt miljöhus
2015 - Renovering av hela värmesystemet för att bl.a. uppnå en bättre fördelning av värmen
2014 - Tvättstugor
2012 - Brandvägar för räddningtjänsten
2012 - Obligatorisk ventilationskontroll
2011 - Installation Digital-tv
2011 - Installation individuell elmätning
2010 - Installation bredband och IP telefoni
2006 - Fönster
2000 - Balkonger
Parkering Det finns 87st garageplatser samt 200st parkeringsplatser utomhus. För närvarande är det lång kö till garageplats. Garageplats: 285 kr/månad. Utomhusplats: 140 kr/månad. För att reservera en parkeringsplats eller ställa sig i kö till garageplats, maila styrelsen@malmohus17.se I området råder det boendeparkering.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Tele2. Basutbudet ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till bredband och IP-Telefoni via NetAtOnce. 1000 Mbps (1000/1000) bredband ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns tvättstugor i källaren i varje hus. För att boka tvättid låser man fast sin tvättkolv på tavlan bredvid tvättstugan.
Det finns allhobbyrum, fasta hobbyrum samt fritidslokal. Cykelrum finns i källaren.
Övrigt För med information besök föreningens hemsida: www.malmohus17.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida 2023-01-25. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Borgmästaregården är ett populärt område i centrala Malmö. Området sträcker sig från Stadiongatan ner till John Ericssons väg. Området består endast ett par stora bostadsrättsföreningar. Området är väldigt populärt bland såväl yngre personer som barnfamiljer och pensionärer. Det finns många anledningar som gör att Borgmästaregården är så omtyckt av de boende, men högt upp på mångas lista finns närheten till Pildammsparken. Bor du på Borgmästaregården så tar du dig bara på ett par minuter ner till parken för en promenad, löptur eller picknick. Är du en inbiten MFF-supporter så räcker det att du lämnar lägenheten ett par minuter innan avspark då Eleda Stadion ligger precis intill området.

Närområde

Bor du på Borgmästaregården så har du ett stort utbud av butiker och närservice. På området finns bland annat en vårdcentral, restaurang och skola. Apotek, systembolag och mer shopping finner du på närliggande köpcentrum Mobilia. På Stadiongatan i anslutning till Borgmästaregården så ligger Malmös största Coop-butik.

Kommunikation

Bor du på Borgmästaregården så bor du nära ett flertal busstationer och bara på ett par minuter med cykel tar du dig till Triangeln och Södervärn. Du kan därför vara på Malmö C på under 20 minuter - både ifall du tar cykeln hela vägen eller väljer att stanna till vid Triangeln och ta tåget resten av vägen. Närheten till inre ringvägen och kommunikationen ut och in i Malmö är ett stort plus för de flesta med bil.

Parkering

I området finns avgiftsbelagd parkering, och vidare tillhandahåller föreningarna både parkeringsplatser utomhus och i garage.

Räkna på ditt nya boende