VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ärtholmens Sommarstad, Malmö

Åkerögången 238

Ljudet av knarrande grus och kvittrande fåglar en solig dag när vi går i de slingrande gångarna bland kolonilotterna i Ärtholmens sommarstad är verkligen svensk sommar. Bakom häckar och frodig grönska, i ett lugnt hörn av området, hittar vi Åkerögången 238, en grön prunkande oas. Här lever du livet på landet mitt i stan från april till oktober och kan njuta av en uppväxt trädgård med olika perenna växter, buskar och fruktträd. Stugan, som fick en tillbyggnad 1997, har ett stort allrum öppet mot ett arbetskök och ett ljust uterum med matplats. Det finns även ett sovrum i bra storlek och ett helkaklat badrum med dusch och toalett. I anslutning till matrummet finns en uteplats inbäddad av en klättrande vinranka där man kan njuta av att äta ute under sommaren. På tomten finns även ett förråd.

Stugan säljs fullt möblerad med inventarier samt redskap och trädgårdsmaskiner, såsom till exempel gräsklippare.
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea/Biarea 40 kvm + 15 kvm
Upplåtelseform Arrende
Rum 3 varav 1 sovrum
Tomt 300 kvm
Byggnadsår Troligen 1940-tal/1997
Pris 1 095 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Karin Nilsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Kolonistuga i lummiga och idylliska Ärtholmens Sommarstad i centrala Malmö!

Planritning
Planritning
Områdeskarta
Områdeskarta

Planritning

Karin Nilsson

Karin Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Åkerögången 238

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 1 sovrum
Boarea 40 kvm. säljarens information

Byggnad

Typ av byggnad Fritidshus
Boarea 40 kvm
Biarea 15 kvm
Byggnadsår Troligen 1940-tal/1997
Kommentar till byggnadsår Tillbyggnad gjord 1997.
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp. Sommarvatten (från april till oktober, stängs av under vintern).
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Plåt
Grundläggning Plintar
Uppvärmning Luftvärmepump samt direktverkande el
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Förrådsbyggnad

Rum

Allrum

Välkommen in direkt i det stora allrummet med fönster åt två håll vilket skapar en ljus och rymlig känsla. Furugolv och ljusa väggar samt vitmålad panel i taket förstärker ytterligare rymden.

Arbetskök

I öppen planlösning mot allrum finns ett funktionellt mindre kök utrustat med kyl/frys, vask, ugn, micro samt spishäll. Furugolv samt vit panel på vägg. Här finns även husets vattenberedare.

Sovrum

Sovrummet har fönster mot norr, vilket ger en behagligt svalare temperatur under sommaren. Här finns plats för en större säng och förvaring. Heltäckningsmatta på golvet och ljusa väggar.

Matrum/Uterum

Ett rymligt och mycket ljust rum med plats för många att sitta om vädret inte tillåter en middag utomhus. Furugolv och vit panel på väggarna ger en ljus interiör tillsammans med stora fönster mot den insynsskyddade trädgården. Här finns även utgång till trädgården.

Badrum

Helkaklat badrum med beige klinker på golvet och vita väggar. Här finns WC, vask och spegelskåp samt dusch.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 095 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 174 000 kr (fastställt avseende år 2024)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 174 000 kr
Typkod 225, Småhusenhet, småhus på ofri grund
Byggnadsvärde 1 174 000 kr
Värdeår 1997
Fastighetsskatt 4 762 kr
Arrendeavgift 7 502 kr
Arrendeavgift kommentar inkl VA, sopavgift, fastighetsavgift mark samt medlemsavgift.
Driftkostnad 8 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 000 kr
  • Hushållsström: 6 000 kr

Tomt

Tomtarea 300 kvm
Tomttyp Arrende
Övrigt Trädgårdstomt med ett flertal rabatter, buskar och ett äppelträd.
Parkering Inne på området finns dels parkeringsrutor för boende med P-tillstånd samt 12 st avgiftsbelagda gästplatser. Föreningens besöksparkeringar är belagd med avgift och kontrolleras av Skånsk Parkering. Avgift erläggs via någon av de appar som Skånk Parkering är kopplad mot. Se skyltning vid besöksplatserna. Utanför området finns det parkeringsplatser vid Stora Coop. På Stora Coop gäller 90 minuters fri parkering. Vid fotbollsplanen i områdets nordvästra hörn finns avgiftsbelagda platser 00-24.

Övrigt

Vägbeskrivning Åkerögången 238 är belägen i det nordvästra hörnet av Ärtholmens Sommarstad, nära stadionområdet och Stora Coop. Det centrala läget gör det enkelt att komma hit med cykel. Bilburna besökare kan närmast parkera på avgiftsparkering vid fotbollsplanen bredvid Stora Coop, alternativt på koloniområdets egna betalparkering. Det finns parkeringsplatser för uthyrning till kolonister på området, kösystem tillämpas.
Allmänt om bostaden I förrådet finns vask och extra toalett installerade. Dessa har dock inte använts på senare år och vattnet har varit avstängt.

Dokument

Området

1940 skapades Ärtholmens Sommarstad med 109 kolonilotter. Många stugor flyttades från andra koloniområden som Pildammens koloniområde och Sofielunds. Idag finns nästan 500 kolonistugor på området. Varje kolonilott består av en stuga på maximalt 40m2 på en cirka 300 m2 stor tomt. En utveckling av området har givetvis skett från 1940. I dagsläget har stugorna indraget sommarvatten och avlopp samt indragen el. Kolonisterna ansvarar gemensamt för att området är tillgängligt och välskött. På Ärtholmens Sommarstad finns en dansbana, som används för olika engagemang samt en bangolfanläggning. Den kan kolonisterna och deras gäster använder kostnadsfritt. Föreningen har ett antal odlingslotter, som kan hyras av både kolonister och andra intresserade. På området finns även Ärtholmsgården. Idag drivs den som restaurang, men 1908 byggdes den som ett hem för ogifta mödrar.

Närområde

I direkt anslutning till koloniområdet norrut finns Stora COOP för dagligvaruhandel och längs Ärtholmsvägen finns även en Lidl-butik. Det centrala läget i Malmö innebär även att all tänkbar service finns inom korta avstånd med cykel, buss eller bil.

Parkering

Inne på området finns dels parkeringsrutor för boende med P-tillstånd samt 12 st avgiftsbelagda gästplatser.

Föreningens besöksparkeringar är belagd med avgift och kontrolleras av Skånsk Parkering. Avgift erläggs via någon av de appar som Skånk Parkering är kopplad mot. Se skyltning vid besöksplatserna.

Utanför området finns det parkeringsplatser vid Stora Coop.
På Stora Coop gäller 90 minuters fri parkering. Vid fotbollsplanen i områdets nordvästra hörn finns avgiftsbelagda platser 00-24.

Övrigt

På området finns tvättstuga med två tvättmaskiner och två torktumlare. Denna bokas via app till en kostnad av 35 kronor för ett 3-timmarspass.

Ärtholmens Sommarstad har en hemsida med mer information samt kontaktuppgifter till styrelsen:
https://www.artholmen.org/

Räkna på ditt nya boende