VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Klostergården, LUND

Sunnanväg 6O

Yteffektiv studentlägenhet om dryga 26 kvadratmeter som bjuder på fräscha ytskikt, separat kök, fantastisk utsikt och låg avgift!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 26.4 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2087 kr/mån
Rum 1
Våning 6 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 1967
Pris 1 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Michael Wisting
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Perfekt studentlägenhet redo för inflytt!

Planritning

Skiss
Skiss
Michael Wisting

Michael Wisting

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sunnanväg 6O

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 26.4 kvm. föreningens information
Hiss Ja

På sjätte våningen med magnifik utsikt finner vi denna trivsamma enrummare på 26,4 kvm med generöst ljusinsläpp, fräscht badrum och stort lättmöblerat allrum. Här bor du bra på populära Klostergården med närhet till centrum och lummiga grönområden. Bra kommunikationer erbjuder pendlarmöjligheter till bl.a. Malmö. Välkommen på visning!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 26.4 kvm
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Väl inne i bostad möts vi av ett välkomnande ljus från vardagsrummet. Hallen i sig har bra förvarings- och avhängningsmöjligheter genom stort garderobsystem och hatthylla i entrén. Vita väggar och entrématta ovanpå ekparkett.

ALLRUM

Sällskapsrummet präglas av fint ljusinsläpp från fönsterpartiet som också bidrar med en vacker vy från våning 6. Vardagsrummet rymmer såväl soffmöblemang som säng och skrivbord om så önskas. Parkettgolv och vitmålade väggar.

KÖK

Ett praktiskt ljust kök med gott om förvaring och bra arbetsyta. Här finns kyl/frys, spis och vask. Vitkaklad yta ovanför den rostfria diskbänken och vita över- och underskåp. Schackrutigt linoleumgolv och vita väggar.

BADRUM

Fräscht badrum av goda mått med grått stengolv och vita trekvartskaklade väggar i vitt. Stor duschzon tillsammans med WC, handfat och spegelskåpsförvaring.

OMRÅDET

Klostergården är ett populärt område i Lund med ett strategiskt läge nära centrum och med goda pendlingsmöjligheter. Klostergården har flertalet lummiga grönområden och ligger även nära S:t Lars parkområde. Närmaste matbutik ligger ca 5 min bort (Klostergården centrum). Klostervallens idrottsanläggning ligger några minuter bort och för den handbollsintresserade ligger Färs och Frosta arena på kort promenadavstånd. Buss tar dig in till Malmö på ca 20 min. Ny Tågapågsstation öppnar inom kort!

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-08-01
Primärenergital 126

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1863
Pris 1 195 000 kr
Avgift 2087 kr/mån
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,19275%
Andel av årsavgift 0,19275%

Förening

Föreningsnamn Brf Solglittret i Lund
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769616-6177
Ort Lund
Epostadress solglittret@gmail.com
Hemsida www.solglittret.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Solglittret i Lund är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007 med 252 lägenheter varav 36 är hyresrätter. Dessa hyresrätter kommer upplåtas med bostadsrätt efter hand som hyresgästerna flyttar. Kapitalet från försäljning av hyresrätterna tillfaller föreningen. Adresserna är Sunnanväg 6A-P. Föreningen äger tomten och ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick.

EKONOMI
En mindre avgiftsjustering gjordes inför 2023 (5%). Innan dess har avgifterna varit oförändrade sedan 2015. Pantsättningsavgift (1% av basbeloppet) och överlåtelseavgift betalas av köparen (2,5% av basbeloppet). För mer information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen på mohv.se och föreningen hemsida: http://www.solglittret.se.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns 4 st tvättstugor i källarplan (A-,D-,K-,L-uppgångarna) med nyare maskiner. I låghusen finns festlokal som går att hyra för föreningens medlemmar. Det finns barnvagnsförråd i H, J, K, M, N, O, P. Miljörum i samtliga portar H-P. Cykelförråd i källare H och P (begränsat även i L).

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Kabel-TV fås via Tele2 och ingår i avgiften.
Bredband även det från Tele2, hastighet och tjänst tecknas av medlemmen själv.

PARKERING
Solglittret kan erbjuda billiga, centralt belägna parkeringsplatser och garageplatser i närområdet. Parkeringsplatser finns för uthyrning längs Sunnanväg och vid Blidvädersvägen. Garageplatser finns att hyra i parkeringshus på Blidvädersvägen. Som medlem i föreningen betalar man 246 kr utomhus och 330 kr i parkeringshuset.

BYGGNADERNAS SKICK
2021 Nya portar och porttelefoni.
2019 Fasadrenovering.
2016-2019 Avloppsstammar: Relining av avloppsstammarna påbörjad 2016 och färdigställd 2019.
2016 Nytt ytskikt på taket på låghuset
2016 Renovering av fasad mot innergård
2015 Dränering av höghuset
2014 Plåtarbeten renoverades
2013 Renovering av balkonger
2013 Renovering av ventilationssystem
2004 Renovering av hissar
Fönster: Fönsterbågar har bytts ut till aluminium.

FRAMTIDA UNDERHÅLL
Stambyte av tappvattenstammar påbörjas 2023, avslutas 2025.

ÖVRIGT
Föreningen tillåter delat ägande där den som bor i lägenheten måste äga en del (krav på specifika ägarandelar finns ej).
Endast kolfilterfläktar godkänns.
I avgiften ingår även bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

Besök gärna föreningens informativa hemsida på www.solglittret.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1163 kr
Pantsättningsavgift 465 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende