Visningar

Söndag 11 December KL: 11:00 - 11:30 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Boka visning
Östra Torn, Lund

Musikantvägen 12B

I lugnt och lummigt område på Östra Torn välkomnar denna genomgående trerummare med balkong i sydostläge. Välplanerade kvadratmeter ger bl.a. plats åt två stora sovrum, kök med matplats, vardagsrum och rymlig klädkammare. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som vill renovera och sätta din egen prägel. Badrummet kommer att renoveras av föreningen i samband med pågående stambyte. Välskött bostadsrättsförening med underbara grönområden nära förskola, skolor, mataffärer, Ideon m.m. Föreningen erbjuder sina medlemmar gratis parkeringsplats och möjlighet att hyra övernattningslägenhet.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 80 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4891 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1969
Pris 1 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Ulf Block
Reg. Fastighetsmäklare
0733-25 63 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Ulf Block

Ulf Block

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Musikantvägen 12B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80 kvm. föreningens information
Hiss Nej

I lugnt och lummigt område på Östra Torn välkomnar denna genomgående trerummare med balkong i sydostläge. Välplanerade kvadratmeter ger bl.a. plats åt två stora sovrum, kök med matplats, vardagsrum och rymlig klädkammare. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som vill renovera och sätta din egen prägel. Badrummet kommer att renoveras av föreningen i samband med pågående stambyte. Välskött bostadsrättsförening med underbara grönområden nära förskola, skolor, mataffärer, Ideon m.m. Föreningen erbjuder sina medlemmar gratis parkeringsplats och möjlighet att hyra övernattningslägenhet.

Byggnad

Boarea 80 kvm
Byggnadsår 1969

Rum

HALL

Vi välkomnas upp på andra våningen till denna genomgående trea. Till höger finns plats att hänga av sig ytterkläderna med hatthylla och garderob. Plastmatta matchas med vita väggar.

BADRUM

Nuvarande badrum med badkar, wc, handfat, våtrumsmatta och halvkaklade väggar kommer att totalrenoveras i samband med pågående stambyte. Renoveringen i denna lägenhet planeras ske med start vecka 2, 2023. Badrummet kommer att utrustas med grå klinkers, vitt kakel, takdusch, wc, handfat med kommod, handdukstork, spotlights samt vara förberett för tvättpelare. Se bifogat dokument för mer info om beställda tillval.

KÖK

Vidare in i lägenheten öppnar köket upp sig med matplats för fyra personer. Köket går i ljusa toner med ljusa köksluckor som matchas med vitt kakel, rostfri arbetsbänk, plastmatta och ljusa väggar. Utrustning: Kyl, frys och spis/ugn.

BALKONG

Från köket kliver vi ut på balkong i sydostläge med sol under stora delar av dagen. På balkongen ryms såväl möblemang som odlingar.

VARDAGSRUM

Ljust och rymligt vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp som läshörna eller extra matplats. Stora fönsterpartier släpper in ljus över parkettgolv i fint skick och vita väggar.

SOVRUM 1+2

Sovrummen utgör lägenhetens privata sfär och delas av med en rejäl klädkammare. Rummen är stora och rymmer dubbelsäng alternativt enkelsäng och skrivbord. Plastmatta och ljusa tapetserade väggar pryder ytorna.

ÖVRIGT

Uppgift om vilken mätnorm som använts vid uppmätningen har ej gått att få fram.
Säljaren disponerar ett förråd intill lägenheten.
Lägenheten flyttstädades 2022-11-08. Någon ytterligare städning kommer inte göras i samband med överlåtelsen.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-11-18
Energikonsumtion 175 kWh/m2 år.
Primärenergital 199

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1007
Pris 1 995 000 kr utgångspris
Avgift 4891 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, va, tv och bredband
Andel i förening 0,41787%
Andel av årsavgift 0,41787%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Östra Torn i Lund
Organisationsnummer 745000-3954
Gatuadress c/o HSB SKÅNE Box 1712
Postnummer 22101
Ort Lund
Hemsida www.otorn.org
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättföreningen HSB Brf Östra Torn är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 252 lägenheter med 1-4 rum och kök. Lägenheterna är fördelade i 20 st tvåvåningshus på adresserna Klarinettgränden 1-11 och Musikantvägen 2-28. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Husen byggdes 1969.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Tele2. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Ownit. Hastighet upp till 1000/1000 Mbit ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Som medlem parkerar man gratis på föreningens utomhusplatser. Det finns även 126 st garageplatser för bil samt 5 st MC-platser att hyra - Garageplats kostar extra 300 kr/mån och mc-garage kostar 140 kr/mån. Separat kö tillämpas.

UNDERHÅLL
Planerade/pågående renoveringar :
- Föreningen har påbörjat stamrenovering/stambyte/badrumsrenovering. Stamrenoveringen kommer påverka badrummen och för de som redan har nya badrum utgår en kompensation beroende på hur gammalt badrummet är och med förutsättningen att det finns korrekt dokumentation och kvitto på renoveringen. Mer info om detta finns att läsa på föreningens hemsida.

Utfört underhåll/renovering
2022- Digitala lösningar entrédörrar.
2021-Takbrunnar relining.
- Byte av termostatventiler i lägenheterna slutfördes under 2021.
2020- Renovering av dörrar/portar i förråden vid fotbollsplanen. Byte av armaturer på stolpbelysning utomhus samt belysning i trapphus och vid entréer.
2019 – Byte av LED-belysning utomhus såsom i stolparmaturer, i entréer samt i trapphus
2019 – Byte av slagportar i förråden vid fotbollsplanen
2019 – Byte av sand i sandlådorna
2018 – Åtgärdat brister angående trycksatta rör i kök
2016 – Ombyggnad av tak på förråden vid fotbollsplanen
2015 – Renovering och byte av lekredskap
2015 – Byte av tak på garage
2014 – Ommålning av trapphus
2014 – Byte och målning av fasadpanel
2012 – Omläggning av tak, byte av ventilationsfläktar
2009 – Renovering av balkonger: fasad, nya fönster & balkongdörrar

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Fräscha tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I föreningen finns gästlägenhet som går att hyra för 200kr/dygn då vänner eller familj är på besök. I föreningen finns också, barnvagnsförråd, cykelförråd, hobbyrum och bastu. Det finns också ca 70 kolonilotter som medlemmarna kan nyttja gratis. Ta kontakt med vicevärden för mer info. Via föreningen kan man låna trädgårdsredskap såsom skottkärra, spadar mm. Det finns även en tennisbana och fotbollsplan.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde senast avgiften med 5% för 2022.
Budgetarbete pågår och är klart i december. Först då kan information ges om kommande avgiftsändringar. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Mer info om föreningens ekonomi finns i senaste årsredovisningen på MOHV.se.

ÖVRIGT
Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida http://www.otorn.org/

Föreningen tillåter delat ägande men den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.

Föreningen har ej kunnat uppge vilken uppmätningsnorm som använts för att avgöra boarean.

Mer information om föreningen finns på www.otorn.org. Föreningens vicevärd genomför i samband med in- och utflyttning en tillsyn i lägenheten tillsammans med säljaren. Tilläggsförsäkringen för bostadsrätt ingår i månadsavgiften till föreningen.

Observera att den som ansöker om att bli medlem i föreningen även behöver bli medlem i HSB Skåne. För mer info kring detta se www.hsb.se/skane.

Uppgifterna är hämtade av berörd förening 2022-11-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgift om eventuella avgiftsändringar, kommande renoveringar och p-platser.
Antal lägenheter 252
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende