Visningar

Söndag 21 Augusti KL: 14:30 - 15:30 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Tisdag 23 Augusti KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Mårtens Fälad, LUND

Kollegievägen 138

Nu presenterar vi en mycket fin bostad på ett lika fint läge! I välskötta och populära Brf Mårtens Hus väntar denna trevliga markplanstvåa på sin nya, lyckliga, ägare. Drömmer ni om egen trädgård och letar efter en lägenhet som ger er den där rätta radshukänslan? Då kan detta vara något för er! Med trädgård både på bak- och framsidan plus rejält trädäck ges vi just radhuskänsla, något som också förhöjs av den egna ingången. Samtliga rum är väl tilltagna och den separata tvättstugan förenklar också vardagen.

Nuvarande ägare har under senare åren renoverat kök, ytskikt mm vilket gör ni bara kan flytta rakt in och börja trivas från första dagen.

I Brf Mårtens Hus bor ni i bilfritt område med naturen utanför dörren. Vi är i den östra delen av stan och med Lunds små avstånd cyklar ni tryggt på cykelväg in till centrum på 10-12 minuter. I närområdet finns flertalet lekplatser, förskola och skolor. Skola och förskola nås tryggt via cykelväg utan att korsa större vägar. Även centrum nås via trygg cykelväg och med buss som avgår alldeles intill området. På promenadavstånd finns också flera mataffärer. Varje hushåll har möjlighet till parkeringsplats, den som tillhör denna lägenheten ligger precis intill.

Är du en blivande student men vill bo i ett lugnt område och få mer än en "studentetta" för din pengar kan denna bostad även passa dig då du, som sagt, cyklar till centrum och Universitetsområdet på ca 10 minuter och LTH & ekonomicentrum ligger ännu närmre.

Tillfälle!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 70 kvm
Avgift 2767 kr/mån
Rum 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1991
Pris 2 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Fredrik Selmerhagen
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 03
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Radhuskänsla på Mårtens Fälad! Renoverad interiör, dubbla uteplatser, trädäck och trädgård!

Planritning

Fredrik Selmerhagen

Fredrik Selmerhagen

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kollegievägen 138

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 70 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 70 kvm
Byggnadsår 1991
Ventilation Mekanisk från/tillluft

Rum

HALL & TVÄTTSTUGA

Hall med plats för avhängning åt höger. Smakfullt ljust laminatgolv som är genomgående för hela bostaden. hallen finns en separat tvättstuga med egen tvättmaskin (Bosch ca 2017) & torktumlare (Bosch ca 2017). Längre in i hallen åt höger finns en riktigt rymlig walk-in closet inredd med flertalet garderober (ingår i köpet).

KÖK

Köket är väl tilltaget och rymmer därför stor matplats med utsikt mot trädgården. Köksinredning med vita luckor med svarta beslag. Bänkskiva i trä samt snyggt vitt kakel satt i tegelförband. Allt mycket smakfullt. Från köket når ni baksidan trädgård & trädäck.

Vitvaror: inbyggnadsugn med varmluft (ca 2014), induktionshäll (2021), inbyggnadsmikro (ca 2014), köksfläkt, (2018) diskmaskin (2015) samt kombinerad kyl/frys (2021).

SOVRUM

Sovrummet är insynsskyddat och är beläget med fönster mot baksidan. Gott om plats för dubbelsäng och skulle ni behöva möblera med arbetsplats skulle det rymmas här också. Ljust laminatgolv och väggar målade i behaglig ljusgrå kulör.

VARDAGSRUM

Sällskapsrummet är stort och har fönster åt två väderstreck. Den platsbyggda hyllan på väggen mot klädkammaren smälter in på en snyggt sätt och är en fin desgindetalj för rummet.

BADRUM

Fräscht badrum med delvis kaklade väggar samt med plastmatta på golvet. Inrett med duschkabin, WC, tvättkommod med underskåp, spegel med integrerad belysning samt handduksstork.

TRÄDGÅRD

Trädgården är uppdelad i en fram och en baksida. Baksidan nås från köket och ger er stort trädäck där ni kan njuta av sommarmiddagar med nära och kära. Utöver trädäcket finns det gräsmatta med plats för rabatter, odling eller barnens studsmatta? På framsidan av huset finns dels en stensatt uteplats men också rejäl gräsmatta.

Energideklaration

Utförd Ja
Primärenergital 70

Ekonomi

Lägenhetsnummer 55
Pris 2 595 000 kr utgångspris
Avgift 2767 kr/mån
Kommentar inkl. kallvatten, TV & bredband
Driftkostnad 20 208 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 20 208 kr

I kostnad för uppvärmning ingår även hushållsel. Kostnaden är baserade på nuvarande ägares faktiska kostnader (två vuxna, två barn).

Andel i förening 0,8022%

Förening

Föreningsnamn Brf Mårtens Hus
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769600-8304
Gatuadress Kollegievägen 58
Postnummer 22473
Ort Lund
Hemsida www.martenshus.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Mårtens Hus är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1998 bestående av 29 flerbostadshus med 107 bostadsrätter. Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen.

PARKERING
Varje lägenhet erbjuds en parkeringsplats till en kostnad av 125kr/mån. Garageplats kostar 300kr/mån. Separat kö. För frågor gällande parkering och kölista för garage kontakta ordföranden. Utredning om laddstolpar för elbilar pågår.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns ett flertal cykelrum i föreningen. Det finns även en föreningslokal som går att hyra för 300 kr.
Föreningen har ett antal odlingslotter för föreningens medlemmar. För närvarande finns inga lediga.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.
Bredband via Bahnhof ingår i avgiften. Nätet är byggt med fiberteknik enligt Ethernetstandarden 1000BaseFX och har en intern hastighet på upp till 1000 Mbit/s.

EKONOMI
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift på 200kr och en överlåtelseavgift på 500kr som betalas av köparen med anledning av överlåtelsen. Det finns inga planerade avgiftsändringar per 2021-11-18.

RENOVERINGAR
Det finns inga större renoveringar planerade.

UPPVÄRMNING
I varje lägenhet finns en gaspanna som tillhör bostadsrättsföreningen. Värmepannan värmer även upp vattnet. Kostnaden för värme betalas av varje lägenhetsinnehavare.

HEMSIDA
www.martenshus.se

ÖVRIGT
Den som har för avsikt att bo i lägenheten ska äga minst 10%. Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut på www.mohv.se.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-08-05. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 107
Överlåtelseavgift 500 kr
Pantsättningsavgift 200 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett förråd beläget till vänster utanför entrén

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende