Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Visningar

Söndag 3 Mars KL: 12:30 - 13:00 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Boka visning
  • Dela via:
Östra Torn, Lund

Klarinettgränden 5A

Perfekt läge nära LTH, och Ekonomihögskolan och MAX IV – här finner du denna välplanerade och moderna etta om hela 41 kvm på trevliga Östra Torn. Belägen på andra våningen med gavelläge, blir du välkomnad av ett fantastiskt ljusflöde från två väderstreck.

Den ljusa ettan erbjuder ett stort allrum, en avskild sovalkov, kök med matplats, samt bra förvaringsmöjligheter inklusive walk-in-closet. Dessutom finns ett rymligt, helkaklat badrum som är helt nyrenoverat 2023 i samband med föreningens stambyte. Då byttes även elcentral och elinstallationer i lägenheten. Värme, vatten, bredband, IP-telefoni och Kabel-TV ingår.

HSB Brf Östra Torn är en välskött förening. Det finns gratis p-platser och de boende har tillgång till bastu, tennisbana, fotbollsplan, hobbyrum och innergårdar med trevliga uteplatser. För besökande finns en övernattningslägenhet.

På Östra Torn finns även en mataffär, bra bussförbindelser och motionsspår för en aktiv livsstil. Med cykel tar du dig till centrum på bara några minuter.

Här har du möjligheten att bo bekvämt och nära till alla bekvämligheter, samtidigt som du har närhet till några av Lunds mest prestigefyllda utbildningsinstitut.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 41 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3162 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1969
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Elias Arph
Reg. Fastighetsmäklare
0733-25 63 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad etta om hela 41 kvm – perfekt belägen nära LTH, Lunds natur och Ekonomihögskolan!

Planritning

Elias Arph

Elias Arph

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klarinettgränden 5A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 41 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 41 kvm
Byggnadsår 1969
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

När vi kliver upp till andra våningen möts vi genast av denna inbjudande etta. Hallens generösa storlek ger gott om utrymme att avhänga ytterkläderna, och till höger finner vi inte mindre än fyra garderober som erbjuder utmärkt förvaringsmöjlighet. Bostaden har genomgående ljust laminatgolv och väggarna är målade i ljusa toner, vilket skapar en fräsch och luftig atmosfär när vi fortsätter in i lägenheten.

ALLRUM

Det väl tilltagna allrummet ger oss möjlighet att utforska flera olika möbleringsalternativ. Här finns utrymme för en matplats, en bekväm soffa, ett skrivbord och en säng som med fördel kan placeras i den tilltagna sovalkoven. Stora fönster i västerläge släpper in ett behagligt ljus som smyger över de ljusa laminatgolven och väggarna som målats i en mjuk och behaglig blå nyans. I allrummet finns även en stor klädkammare som erbjuder utmärkt förvaringsutrymme för våra kläder och tillbehör.

KÖK

Det rymliga köket imponerar med gott om förvaringsutrymme och vinklade arbetsytor. Här finns också en trevlig matplats vid fönstret, med en härlig utsikt mot föreningens gröna innergård. Den vita inredningen i köket kombineras snyggt med både vit och svart kakel samt en arbetsbänk i rostfritt stål och grått. Väggarna är målade i ljusa nyanser och golvet är även det ljust, vilket ger en ljus och fräsch känsla i köket. Utrustningen inkluderar en kyl/frys, ugn, spishäll och kolfilterfläkt.

BADRUM

Badrummet är helt nyrenoverat och ger en fräsch och modern känsla med sin stilrena design. Här finns all utrustning som behövs för ett bekvämt och funktionellt badrum, inklusive en rymlig dusch, wc, handfat och ett praktiskt badrumsskåp för förvaring. Under renoveringen förberedde man också för att kunna installera en tvättmaskin.

Energideklaration

Utförd Ja, 2019-11-13

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1304
Pris 1 495 000 kr
Avgift 3162 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, va, kabel-tv, bredband, bostadsrättsförsäkring och parkering
Inre reparationsfond 809 kr
Andel i förening 0,23352%
Andel av årsavgift 0,23352%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 92 474 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Östra Torn i Lund
Organisationsnummer 745000-3954
Gatuadress c/o HSB SKÅNE Box 1712
Postnummer 22101
Ort Lund
Hemsida www.otorn.org
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättföreningen HSB Brf Östra Torn är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 252 lägenheter med 1-4 rum och kök. Lägenheterna är fördelade i 20 st tvåvåningshus på adresserna Klarinettgränden 1-11 och Musikantvägen 2-28. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Husen byggdes 1969.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 8.1% 2024-01-01. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Mer info om föreningens ekonomi finns i senaste årsredovisningen på MOHV.se.
Antal lägenheter 252
Renoveringar 2022- Stambyte/badrumsrenovering.
2022- Digitala lösningar entrédörrar.
2021-Takbrunnar relining.
2021- Byte av termostatventiler i lägenheterna slutfördes under 2021.
2020- Renovering av dörrar/portar i förråden vid fotbollsplanen. Byte av armaturer på stolpbelysning utomhus samt belysning i trapphus och vid entréer.
2019 – Byte av LED-belysning utomhus såsom i stolparmaturer, i entréer samt i trapphus
2019 – Byte av slagportar i förråden vid fotbollsplanen
2019 – Byte av sand i sandlådorna
2018 – Åtgärdat brister angående trycksatta rör i kök
2016 – Ombyggnad av tak på förråden vid fotbollsplanen
2015 – Renovering och byte av lekredskap
2015 – Byte av tak på garage
2014 – Ommålning av trapphus
2014 – Byte och målning av fasadpanel
2012 – Omläggning av tak, byte av ventilationsfläktar
2009 – Renovering av balkonger: fasad, nya fönster & balkongdörrar
Parkering Som medlem parkerar man gratis på föreningens utomhusplatser. Det finns även 126 st garageplatser för bil samt 5 st MC-platser att hyra.

Garageplats kostar extra 300 kr/mån och mc-garage kostar 130 kr/mån. Separat kö tillämpas.
Tv och bredband Kabel-tv via Tele2. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Ownit. Hastighet upp till 1000/1000 Mbit ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1432 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Fräscha tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I föreningen finns gästlägenhet som går att hyra för 200kr/dygn då vänner eller familj är på besök. I föreningen finns också, barnvagnsförråd, cykelförråd, hobbyrum och bastu. Det finns också ca 70 kolonilotter som medlemmarna kan nyttja gratis. Ta kontakt med vicevärden för mer info. Via föreningen kan man låna trädgårdsredskap såsom skottkärra, spadar mm. Det finns även en tennisbana och fotbollsplan.
Övrigt Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida http://www.otorn.org/

Föreningen har ej kunnat uppge vilken uppmätningsnorm som använts för att avgöra boarean.

Mer information om föreningen finns på www.otorn.org. Föreningens vicevärd genomför i samband med in- och utflyttning en tillsyn i lägenheten tillsammans med säljaren. Tilläggsförsäkringen för bostadsrätt ingår i månadsavgiften till föreningen.

Observera att den som ansöker om att bli medlem i föreningen även behöver bli medlem i HSB Skåne. För mer info kring detta se www.hsb.se/skane.

Uppgifterna är hämtade av berörd förening 2024-01-17. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgift om eventuella avgiftsändringar, kommande renoveringar och p-platser.

Övrigt

Allmänt om bostaden Föreningen har inte kunnat uppge vilken uppmätningsnorm som använts för att avgöra boarean.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende