Budgivning pågår

Senaste bud:
5 995 000 kr
Visa historik

Budhistorik

Tidpunkt
Budgivare
Bud
5 995 000
1
29/5 17:56

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Nilstorp, Lund

Kastanjegatan 50

KOMMANDE AVGIFTSSÄNKNING BUDGETERAS TILL CA 800-1000kr/MÅN!!

I ett av Lunds mest attraktiva villakvarter kan vi nu stolt presentera detta häftiga BR-parhus om 125 kvm utspritt på två plan och med egen trädgård. Lugnt placerat mot en grönskande park ligger detta parhus på en stor och insynsskyddad hörntomt med gott om utrymme för både odling och avkoppling. Husen som den välrenommerade arkitekten Jonas Lloyd ritat i en Neo-funkisstil bjuder på en stram exteriör medan karaktären invändigt är ljus och öppen. Entréplanets planlösning är social och inbjudande med ett stort kök och väl avvägd matplats tillsammans med ett underbart vardagsrum med en hissnande takhöjd upp i nock och en värmande kamin i centrum. Första plan innefattar även ett av de två badrummen samt ett praktiskt grovkök med tvättpelare, vask, massor av förvaringsmöjligheteregen och ingång från framsidan. Den insynsskyddade och privata trädgården i sydvästläge på baksidan blir en egen oas och har ömt vårdats av nuvarande ägare. En bred variation av växter och träd trivs och frodas, allt prydligt omhändertaget för att tid för avkoppling skall finnas.

Den snygga trappan i vardagsrummet leder oss upp till de mer privata delarna där tre generösa sovrum återfinns, ett med egen balkong i bästa sydvästläge. Även det övre planet har ett helkaklat badrum, här inrett med ett hörnbadkar, och både sovrummen samt hallen bjuder på garderober respektive klädkammare.
Genomgående för detta smått unika hem är de påkostade materialvalen så som massiva furuplank, höga golvlister och vackra innerdörrar.
Välkomma på visning!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 125 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7200 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1998
Pris 5 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Michael Wisting
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Michael Wisting

Michael Wisting

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kastanjegatan 50

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 125 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad 2-plans BR-Parhus
Boarea 125 kvm
Byggnadsår 1998
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme/ Golvvärme på båda våningarna

Rum

ENTRÉPLAN

HALL

Ljus och öppen hall med avhängning direkt i entrén. Slittåligt grått gummigolv i industriell stil samt vitmålade släta väggar.

KÖK

Smart designat kök från Marbodal i tidlös stil med vita skåpsluckor, ljust kakel och arbetsytor av trä. Det öppna köket med gott om yta för social interaktion bjuder på massor av förvaring och full maskinell utrustning i form av ugn, spishäll, fullstor kyl och frys, mikrougn, diskmaskin och spisfläkt. Naturlig matplats invid de stora fönsterna. Golv av gummimatta samt ljust målade väggar.

VARDAGSRUM

Ett fantastiskt sällskapsrum där delar av rummet har öppet upp i nock vilket skapar en underbar rymd och slående ljusinsläpp. Genomtänkt placering av den värmande kaminen som ses från alla vinklar av rummet. Nyslipade och vitpigmenterade furuplankor på golvet tillsammans med en snygg färgsättning på väggarna höjer rummet ytterligare.

BADRUM

Snyggt och prydligt badrum som inretts med vita helkaklade väggar och klinkergolv i jordnära färger. Här finner vi dusch med glasväggar, WC, handfat och spegel.

GROVKÖK

Stor tvättstuga med utgång till framsidan. Tvättmaskin, torktumlare och vask. Gott om utrymme för ytterligare förvaring. Klinkergolv och ljust målade väggar.

ÖVERVÅNING

HALL

Hallen bjuder på fin förvaring i två separata klädkammare. Vackert furugolv och ljus målade väggar.

SOVRUM 1-3

De tre sovrummen har alla sin egen identitet men samtliga är ljusa och väl tilltagna. Sovrummet som vetter mot trädgården har dessutom en stor balkong med fina solchanser då den ligger i sydväst.

BADRUM

Helkaklat badrum med vita kaklade väggar och klinkergolv. Inrett med hörnbadkar, WC, handfat med tillhörande kommod samt spegel.

TRÅDGÅRD

Det som verkligen förgyller denna arkitektdröm är den sydvästvända trädgården som ligger lugnt placerat mot en gröning. Tack vare att detta är en hörntomt blir trädgården ännu mer privat. Fin avvägning mellan stenlagd uteplats, gräsmatta och rabatter.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-10-04
Primärenergital 121

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8
Pris 5 995 000 kr
Avgift 7200 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Värme, V/A, TV och Garage (budgeteras att sänkas med 800-1000kr/mån)
Andel i förening 11,1111%
Andel av årsavgift 11,1111%

Förening

Föreningsnamn Brf Trädgårdsmästaren
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716439-5035
Gatuadress Kastanjegatan 36-52
Postnummer 22456
Ort LUND
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Trädgårdsmästaren är en äkta förening som registrerades 1991. Husen stod klara för inflyttning 1998. De 9 radhusen ritades av den erkända Lundaarkitekten Jonas Lloyd.


EKONOMI:
Efter ett nytaget föreningsbeslut kommer ett större kapitaltillskott amortera ned föreningens lån och på så vis göra att den nuvarande avgiften på 7200kr förmodas sänkas med ca 800-1000kr/mån.

HUSENS SKICK:
2007: Fasadrenovering
2013: Målning av blå fönster och ytterdörrar
2016: Målning av vita fönster
2018: Underhållsspolning av avlopp
Inga större renoveringsbehov föreligger i dagsläget.
Föreningen planerar att uppgradera ventilationsfläktar på taket.
Kontroll av anslutning mellan fasad och betongglas på baksidan ses över.

INTERNET/TV:
I avgiften ingår grundutbudet av TV som fås av Tele 2.
Internetuppkoppling levereras av Tele2 och tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

PARKERING:
Till bostaden hör en garageplats i länga som ligger i anslutning till bostaden. Detta garage ingår i avgiften. Föreningen har även en gemensam parkering där max 1 bil per hushåll får stå kostnadsfritt. Fri parkering på gatan.

ALLMÄNNA UTRYMMEN:
Säljaren disponerar ett förråd i garagelängan.
Föreningen har cykelförråd samt ett verktygsförråd där både verktyg och trädgårdsmaskiner finns fritt att låna för medlemmarna.
Föreningens ekonomi Efter ett nytaget föreningsbeslut kommer ett större kapitaltillskott amortera ned föreningens lån och på så vis göra att den nuvarande avgiften på 7200kr förmodas sänkas med ca 800-1000kr/mån.
Äger föreningen marken JA
Antal lägenheter 9

Övrigt

Parkering Parkering i eget garage samt på öppen parkeringsplats
Balkong/uteplats Trädgården upplåtes med annan nyttjanderätt än bostadsrätt.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende