Visningar

Söndag 11 Juni KL: 12:30 - 13:00 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Måndag 12 Juni KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Boka visning
  • Dela via:
Järnåkra, Lund

Järnåkravägen 27A

Nu visar vi en fin tvåa i populära Brf Klosterängen på Järnåkra! Lägenheten ligger två trappor upp i huset och är helt insynsskyddad med fri utsikt åt söder. Genomgående renoverad med bland annat helt nytt badrum (2023) i riktigt snyggt utförande med egen kombimaskin (tvättmaskin & torktumlare).

På Järnåkra finns olika typer av tvåor, detta är den större av dem, vilket ger bra ytor i alla rummen. Inte minst köket är väl tilltaget och ger er möjlighet att möblera med stort matbord som enkelt rymmer det stora middagssällskapet när det är er tur att bjuda hem. Stabil & gammal förening från 50-talet med många stora renoveringar bakom sig och med låg belåning är alltid en trygghet och borgar för en bra investering.

Området är populärt, mycket tack vare sitt centrala läge och du bor nästan ett riktigt stenkast från Stadsparken och kullerstensgatorna utan att för den sakens skull vara mitt i stan, utan väl hemma igen är det lugnt och skönt. Det centrala läget gör detta till ett bekvämt boende, så väl för dig som är student och vill ha nära till skolan, och för dig som vill ha nära till allt vad Lund erbjuder. Det är alltså korta cykelavstånd oavsett vilket studieprogram du väljer. I närheten finns busshållsplats Ruben Rausing med avgångar för både regionsbussar och stadsbussar. Ett par minuters promenad från lägenheten, på Karhögstorg ligger Hemköp, som är närmsta matbutik.

- Avgift inkluderar värme vatten TV & bredband
- Föreningen har gemensam el, boende slipper betala nätavgiften
- Balkong åt söder
- 2552kr/kvm i belåning enligt årsredovisning 2021
- Nytt badrum 2023, Våtrumsintyg finns

Välkomna att boka in på visning av en riktigt trevlig tvåa.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 61.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3154 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1958
Pris 2 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Fredrik Selmerhagen
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 03
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Renoverad tvåa med helt nytt badrum, renoverat kök och stor söderbalkong!

Fredrik Selmerhagen

Fredrik Selmerhagen

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Järnåkravägen 27A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 61.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flersbostadshus
Boarea 61.5 kvm
Byggnadsår 1958
Fönster 3-glas

Rum

HALL

Rymlig hall med mycket bra förvaring i form av garderober längs hela väggen åt höger. Mörkt laminatgolv och vita väggar, något som är genomgående för hela lägenheten.

SOVRUM

Sovrummet är tyst och lugnt beläget mot innergården. Dessutom vetter sovrummet mot norr och ger er därför ett svalt klimat i rummet.

KÖK

Mycket rymligt kök med gott om plats för stort matbord. Väggen mot hallen har låtit öppnas upp för att ge en luftigare och rymliga planlösning. Köksinredning i klassiskt vitt med vitt kakel och mörk laminatbänkskiva. Golvet är lagt flytande, dvs utan trösklar vilket bidrar till en modern och enhetlig känsla. Även i köket är väggarna målade i vitt.

Vitvaror: kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro induktionshäll, diskmaskin, köksfläkt samt integrerad espressomaskin.

BADRUM

Mycket stilrent och helt nyrenoverat badrum (2023). Snyggt inrett med vita kaklade väggar och ljusgrå klinkers. Egen tvättmaskin är extra lyx och bidrar till en bekväm vardag. Övrig utrustning: Duschhörna med glasväggar, WC, tvättkommod med utdragbara lådor samt spegelskåp. Våtrumsintyg finns för badrummet

VARDAGSRUM

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med stor söderbalkong och mycket fint ljusinsläpp. Mörkt laminatgolv och vita väggar.

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 119
Pris 2 295 000 kr utgångspris
Avgift 3154 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, TV, bredband (1000/1000) & fast nätavgift el

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Klosterängen i Lund
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 745000-2071
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Klosterängen äger fastigheten Havrestycket 1 i Lund med därpå uppförda byggnader med 120 lägenheter och 10 lokaler byggda år 1958. Fastigheten består av flerbostadshus med adresserna Mellanvångsvägen 12A, 12B, 14A, 14B, 14C och14D samt Järnåkravägen 25A och 25B och 27A och 27B. De 120 bostadsrätterna är fördelade på 40 st 1 rok, 32 st 2 rok, 8 st 3 rok, 40 st 4 rok. Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick.

P-PLATSER
Föreningen har totalt 70 parkeringsplatser. Kostnaden är 150 kr/mån för platser utan tak och 200 kr/mån för platser med tak (carport). Separat kösystem tillämpas. Det finns lediga platser i carport den 2023-05-30.

TV OCH INTERNET
TV via Tele2. Kontakta Tele2 för utbud och priser.
Bredband via Bredband2 (1000/1000) ingår i avgiften.

GEMENSAMHETSLOKALER
Det finns fyra tvättstugor, två är belägna på Mellanvångsvägen 14 A och de två andra i 14 D. Respektive tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner (självdoserande), en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Det finns även ett separat torkrum och ett mangelrum med en stor och en mindre mangel. Tvättmaskinerna har automatiskt doseringssystem av tvätt och sköljmedel - vilket också ingår i avgiften. I föreningens källare finns även cykelförråd. Föreningen har en lokal som går att hyra. Lokalen finns i hus Järnåkravägen 25.

BYGGNADERNAS SKICK
Vattenstammar: Byttes 2021
Avloppsstammar: Relinades 2018.
El: Original.
Tak: Tjärpapp, har bytts vid behov. Takomläggning planeras.
Fönster: Original. Renoverade 2020.
Uppvärmning: Fjärrvärme. Värmecentral renoverades 2012.
Ventilation: Självdrag, kontroll utförd 2014.
Säkerhetsdörrar: 2013.
Balkonger: renoverade 2015.
Fasad: renoverad 2015.

KOMMANDE UNDERHÅLL ENLIGT UNDERHÅLLSPLAN
2022: OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2022: Byte skärmtak trapphusentrér, infodring bottenledningar spillvatten
2022: Byte taktäckning av papp inkl taksäkerhet och kontroll av möjlighet till solceller.
2024: Byte fastighetsel
2027: Omfogning tegelfasad

EKONOMI
Avgiften höjdes med 5% inför 2023. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift betalas av köparen. Mer info om föreningens ekonomi finns i senaste årsredovisningen på MOHV.se.

GEMENSAM EL
Föreningen har gemensamt elavtal där nätavgiften delas på föreningens medlemmar. Individuell mätning görs och kostnaden läggs på månadsavgiften i efterhand, en gång per kvartal.

FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättstilläggsförsäkring så den boende behöver endast ha en hemförsäkring.

ÖVRIGT
Föreningen tillåter inte juridiska personer. Föreningen tillåter delat innehav föräldrar/barn, men den som bor i lägenheten måste inneha minst 10%.

Enligt föreningens stadgar måste dess medlemmar också vara medlemmar i HSB. Innan styrelsen kan godkänna medlemskap i föreningen måste därför ansökande inkomma med underlag som styrker medlemskap i HSB.

Mer info om föreningen finns på https://klosterangen.nu/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-05-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett förråd i källaren

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende