Visningar

Söndag 21 Augusti KL: 13:00 - 13:45 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Måndag 22 Augusti KL: 18:15 - 18:45 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Järnåkra, LUND

Järnåkravägen 17A

Välkomna till en riktigt trevlig och genomgående renoverad etta med stor balkong i västerläge. På senare år har lägenhetens renoverats med nylagt parkettgolv som ligger flytande genom hela bostaden, bredspacklade väggar och nymålade ytor. Resultatet är ett bostad i riktigt bra skick och här behöver ni inte göra annat än att flytta rakt in! Ett stort plus är att både kök och badrum också är renoverat.

Bästa placeringen i huset högst upp ger extra takhöjd som tillsammans med de stora fönsterpartierna verkligen gör att de 36,6 kvadratmeterna känns rymliga. Placeringen högst upp gör också att ni bor utan granne ovanför och lägenheten är helt insynsskyddad.

Den stora västervända balkongen löper längs hela lägenheten och är storlek som tre traditionella balkonger, något som också gör att lägenheten "växer" under den varmare delen av året.

Järnåkra ligger i den södra delen av Lund precis nedanför Södra Vägen. Området är populärt då det ligger väldigt bra med närhet till centrum men också för sina gröna och lugna omgivningar. Läget är också omtyckt bland studenter då det är promenadavstånd till Stadsparken, Centralstationen och centrum. Till Universitetsområdet cyklar du på mindre än 10 minuter! Så, om du har några sköna studentår framför har du rimliga cykelavstånd till det mesta oavsett vilken linje eller vilket studentområde du tillhör.

Missa inte! Snabbt tillträde möjligt.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 36.6 kvm
Avgift 2212 kr/mån
Rum 1
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Fredrik Selmerhagen
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 03
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

- Stor västerbalkong - Låg avgift - Renoverat kök & bad - Perfekt för studenten - Stabil Brf -

badrum 5015762-35 Plan

badrum
badrum
5015762-35
5015762-35
Plan
Plan
Fredrik Selmerhagen

Fredrik Selmerhagen

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Järnåkravägen 17A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 36.6 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 36.6 kvm
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

HALL

Samtliga ytor i bostaden är vältilltagna, inte minst hallen. Gott om plats och bra förvaring i stor skjutdörrsgarderob åt vänster. Ekparkett och vita väggar.

KÖK

Köket är i bra storlek vilket gör att ni enkelt kan möblera med en bra matplats här. Köksinredningen är klassisk, med luckor i ek samt mörk laminatbänkskiva. För att vara en etta är det väl tilltagna arbetsytor och likaså förvaringen är bra.

Precis som i övriga rum ligger det fin ekparkett och väggarna är släta och målade i vitt.

SÄLLSKAPSRUM MED BALKONG

Något som många ettor saknar är en sovalkov vilket begränsar möbleringsmöjligheterna. Att ha en naturligt avgränsad sovplats är verkligen att föredra och bidrar till att den övriga ytan växer och kan istället uteslutande användas åt det sociala. Rummet ligger med fönster åt väster och har fri utsikt helt utan insyn. Balkongen, vars golv är beklätt med trall, sträcker sig över hela lägenheten och kan användas i olika avdelning - matplats, odling och solning!

Ekparkett och vita väggar.

BADRUM

Fräscht helkaklat badrum. Vitt kakel samt mörk klinkers på golvet. Snyggt, enkelt och modernt. I badrummet är det förberett för tvättmaskin, dvs det finns el, vatten och avlopp för att enkelt koppla in tvättmaskin om ni så vill.

Inrett med dusch med vikbara duschdörrar, WC, handfat samt spegel.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 23
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 2212 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV & Bredband (fiber).
Andel i förening 0,004259753%

Förening

Föreningsnamn Brf Höjegården
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 745000-0471
Gatuadress Järnåkravägen 21 A
Postnummer 22225
Ort Lund
Epostadress styrelsen@hojegarden.se
Hemsida http://www.hojegarden.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Höjegården är en äkta bostadsrättsförening med totalt 124 bostadsrättslägenheter som bildades i samband med att husen byggdes 1958. Föreningen sköter själv den ekonomiska förvaltningen. Besök gärna föreningens informativa hemsida www.hojegarden.se

FÖRENINGENS EKONOMI
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp tas ut enligt stadgarna. Avgift för andrahandsuthyrning tas ut med 402 kr/mån. För mer info om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen på MOHV.se.

FASTIGHETERNAS SKICK
2020 - 2020 utfördes dränering av hus 17, 19, 21 och 23. I samband med detta arbete renoverades entréer, nytt passersystem installerades, nya plattor istället för asfalt lades, nya trappor samt dörrar till källare. Det installerades även ny belysning vid trappor och ingångar samt sattes det upp nya cykelställ.
2016 - Relining av avloppsstammarna.
2015 - Byte av tappvattenstammar.
2014 - Installation av postboxar, OVK utfördes och ventilationen bedömdes fungera utmärkt.
2013 - Takbyte, PCB-sanering runt husen.
2010 - Stammar spolade, sophanteringssystemet bytt.
2008 - Värmesystemet renoverades.
2007 - Balkonger renoverade.
2004 - Fönsterbyte.

PÅGÅENDE/KOMMANDE UNDERHÅLL
Renovering av fritidslokalen.

TV & INTERNET
Kabel-TV basutbud via Com Hem och bredbandsuppkoppling via Bredband2 (Lunds Stadsnät) ingår i månadsavgiften (upp till 1Gbit/s).

HUSHÅLLS-EL
Föreningen köper in elen tillsammans, detta för att sänka kostnaden för medlemmarna. Varje medlem debiteras utifrån sin förbrukning och elkostnaden läggs på månadsavgiften. Avläsning görs årligen för att bestämma kommande års elavgift.

PARKERING
Föreningen har parkeringsplatser som finns att hyra till en kostnad av 125 kr per mån. Separat kösystem tillämpas. Kötiden är svår att uppskatta. Föreningen har även gästparkering. I området råder också boendeparkering, kontakta Lunds kommun för mer information.

ÖVRIGA UTRYMMEN
I föreningen finns en samlingslokal och ett målarrum i hus nr 19 samt övernattningsrum med badrum för föreningens medlemmar att nyttja till en kostnad av 100 kr per natt i hus nr 23. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren samt tvättstugor utrustade med 1-3 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Den gemensamma gården har två grillplatser med tillhörande utemöbler samt en lekplats (som ska renoveras).

ÖVRIGT
Det tillåts delat ägande, den som är bosatt i bostaden ska äga minst 10%. Föreningen godkänner inte juridisk person. Uppgifterna är inhämtade av berörd förening 2022-08-05. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 124
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett källarförråd samt ett mindre matförråd - Lägenheten har säkerhetsdörr

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende