Visningar

Söndag 26 Maj KL: 13:00 - 13:30 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Boka visning
  • Dela via:
Östra Torn, Lund

Iliongränden 3

Välkommen upp till denna drömmiga 3:a om hela 97 luftiga och sociala kvadrat som även kan konverteras till en 4:a med hela tre sovrum. Bostadens entré nås via markplan och ger ett smakprov på den fantastiska bostad som väntar en trappa upp. Med en genomtänkt planering lämnas ytterkläderna i den stora garderoben eller hängs upp under hatthyllan. Det vitmålade trappräcket tar oss sedan upp mot denna underbara våning.
Här uppe badar denna hörnlägenhet i ljus med fönster i tre väderstreck och har en härlig planlösning som är väldigt lättmöblerad. Här finns plats för både soffhörnan i burspråket och det stora matsalsmöblemanget intill det fina köket. Utgången till balkongen nås genom glasad dörr och visar med sitt fina sydvästläge en av föreningens många gröningar.
Bostaden huserar idag 2 bra sovrum men det rymliga vardagsrummet kan avgränsas för att skapa ett tredje. Genomgående i bostaden bjuds vi på parkettgolv av ek och en genomtänkt och vacker färgsättning på väggarna. Även badrummet har renoverats i tidlös design med helkaklade väggar, badkar med dusch samt egen tvättmaskin och torktumlare.
Området är lugnt, barnvänligt och bjuder på en fantastisk grönska. I avgiften ingår parkering!
Välkomna till detta kompletta boende!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 97 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7039 kr/mån
Rum 3 varav 2-3 sovrum
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1995
Pris 2 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Michael Wisting
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fantastiskt hem om 97 kvadrat placerad i barnvänliga och vackra omgivningar!

Planritning

Planskiss
Planskiss

Planskiss
Planskiss
Michael Wisting

Michael Wisting

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Iliongränden 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2-3 sovrum
Boarea 97 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2, Entré och hall på våning 1

Välkommen upp till denna drömmiga 3:a om hela 97 luftiga och sociala kvadrat som även kan konverteras till en 4:a med hela tre sovrum. Bostadens entré nås via markplan och ger ett smakprov på den fantastiska bostad som väntar en trappa upp. Med en genomtänkt planering lämnas ytterkläderna i den stora garderoben eller hängs upp under hatthyllan. Den vitmålade handledaren tar oss sedan upp mot denna underbara våning.
Här uppe badar denna hörnlägenhet i ljus med fönster i tre väderstreck och en osedvanligt social och lättmöblerad planlösning. Här finns dedikerad plats för både soffhörnan i burspråket och det stora matsalsmöblemanget intill det fina köket. Utgången till balkongen nås enkelt genom glasad dörr och med ett sydvästläge med utsikt över en av föreningens många gröningar är detta verkligen en dröm.
Bostaden huserar idag 2 bra sovrum men det rymliga vardagsrummet kan avgränsas för att skapa ett tredje. Genomgående i bostaden bjuds vi på parkettgolv av ek och en genomtänkt och vacker färgsättning på väggarna. Till och med badrummet har renoverats i tidlös design med helkaklade väggar, badkar med dusch samt egen tvättmaskin och torktumlare.
Området är lugnt, barnvänligt och bjuder på en fantastisk grönska. I avgiften ingår 2 parkeringsplatser samt gästparkering!
Välkomna till detta kompletta boende!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 1995
Fönster 3
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

I entréplan möts vi av en luftig och ljus hall med en häftig takrymd upp till våning 2. Inredd med slittåligt kgårr klinkergolv, vitmålade väggar och förvaring både vid den vägghända hatthyllan samt bakom skjutbara garderobsdörrar. Handledaren i trappan har målats i en snygg ljus kulör och ger ett modernt första intryck.

VARDAGSRUM

Ljus och rymd skapar en sällskapsmiljö man sällan skådar. Fönster i 3 väderstreck och lättplanerade kvadratmeter. Om ett tredje sovrum önskas går det att skilja av en del av vardagsrummet. Fin ekparkett och sober färgsättning på väggarna (Alcro Fajans).

BALKONG

Underbar sydvästvänd balkong med grönskande utsikt utan insyn. Elektrisk markis ingår.

KÖK

Toppfräscht kök i U-format som gör matlagningen lätt och rolig. Gråa matta köksluckor matchas med vitt klassiskt kakel och bänkskivor av ek. Moderna vitvaror i form av inbyggd diskmaskin, keramisk spishäll, varmluftsugn med pyrolysfunktion, utdragbar spisfläkt samt kyl och frys.

SOVRUM 1

Stort och luftigt sovrum som ligger lugnt och privat mot en av föreningarnas gröna gårdar. Ekparkett och släta väggar målade i grön nyans (Jotun Organic green). Garderober med dörrar som matchar golvet.

SOVRUM 2

Härligt sovrum med fönster på två håll och helt fritt från insyn. Vacker stavparkett och väggar målade i kalkfärg (Jotun Ljus antikgrå).

BADRUM

Totalrenoverat badrum i tidlös design med blått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badkar med duschupphängning och glasad skiljevägg, WC, handfat med kommod vägghängd förvaring samt både tvättmaskin och torktumlare.

OMRÅDET

Området är lugnt och naturnära perfekt för barnfamiljen med Nobel- och Kunskapsparken på gångavstånd samt flertalet förskolor. Nybyggda Brunnshög bjuder på en bred variation av restauranger och butiker där även Hemköp och Ica finns. Kommunikationerna är förträffliga där bussar till Lunds centrum men även Malmö och Staffanstorp aldrig är långt bort. Spårvagnsstationen som tar er till hjärtat av Lund samt ESS och Max IV på ett fåtal minuter ligger även den på kort gångavstånd. Väljer man att cykla finns det bra vägar in mot centrum.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-12
Primärenergital 153

Ekonomi

Lägenhetsnummer 25
Pris 2 995 000 kr
Avgift 7039 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. V/A, kabel-TV & bredband, förråd samt parkering
Driftkostnad 15 287 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 15 287 kr

Andel i förening 0,85448%
Andel av årsavgift 0,85487%

Förening

Föreningsnamn Brf Bonifacius
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716439-7106
Gatuadress Iliongränden 247
Postnummer 22472
Ort LUND
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Bonifacius är en äkta förening som bildades 1993 och består av 115 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

EKONOMI:
En höjning av avgiften gjordes inför 2024. Nu anser föreningen att de ligger i fas. Höjningen skedde pga högre räntor, kommande underhåll och högre inflation.

INTERNET/TV
Föreningen har Tele2 som leverantör av både TV och bredband. I avgiften ingår TV Silver Flex, bredband 250/250 Mbit/s samt IP-telefoni.

PARKERING
I föreningen finns 56 garageplatser och 101 parkeringsplatser, varav 26 laddplatser. Till varje hushåll hör 2 parkeringstillstånd för parkering på föreningens parkeringsplatser. Det tillkommer en laddningsavgift för ladda att bilen på föreningens laddplatser. Garageplats går att hyra till en kostnad om ca 360 kr/månad. Kösystem tillämpas.

ALLMÄNNA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensamhetslokal kallad Lusthuset som kan nyttjas av de boende för en kostnad om 400 kr/tillfälle.
Föreningen har även fyra låsta cykelförråd.
Föreningen har innergårdar mellan flerfamiljshusen med mindre lekplatser.
Lägenheten har ett förråd i separat byggnad.


HUSENS SKICK:
2006-2007 föreningens husfasader tilläggsisolerades samt putsades om. Byte av radhusens gasvärmepannor. Utfördes ett mindre dräneringsarbete. Installerades nya aggregat till samtliga ventilationssystem
2008 Utvändig målning av radhusens ytterdörrar. Nya plank uppfördes mellan radhusen
2009 Utvändig målning av samtliga fönster
2012 Målning av alla kupor och takplåt på radhusen
2014 Fasaderna och tak behandlades med algmedel
2015 Byte av en gaspanna i ett av flerfamiljshusen
2016 Garage- och förrådsbyggnaderna har tvättats och målats. Uppfräschning av lekplatser samt bänkar och bord. Byte av en gaspanna i ett av flerfamiljshusen. Infotavlor och skyltar förnyats
2017 Periodiskt underhåll av radhus och Lusthuset bestående av bland annat utvändig målning av dörrar, fönster, vindskivor och övriga trädetaljer samt tvätt av tak och fasader.
2018 Periodiskt underhåll av flerfamiljshusen bestående av bland annat utvändig målning av dörrar, fönster, vindskivor, övriga trädetaljer, entrepartier, skärmtaken, och balkongräcken samt tvätt av tak och fasader. Byte av tre gasvärmepannor i flerfamiljshusen.
2019 Översyn av utomhusbelysning. Byte av en gasvärmepanna i flerfamiljshusen. Innebär att alla gasvärmepannorna är utbytta i flerfamiljshusen
2020 Byte av värmepannor i radhusen. Installation av laddstolpar för elbil
2021 Spolning av avloppsstammar. Ny tjärpapp till Lusthusets tak. Målning och underhåll av flerfamiljshusens trapphus och lägenhetsdörrar. Målning och underhåll av radhusens takfönster. Byte av resterande ytterdörrar och 20 förrådsdörrar till radhusen. Montering av skärmtak över radhusens ytterdörrar syftande till att förlänga dörrarnas hållbarhet.
2022 De förrådsdörrar till radhusen som var i behov av utbyte är utbytta.
Delrenoveringen av Lusthuset är genomförd.
Laddstationer för elbilar

Föreningen planerar byte av ackumulatortankar i flerfamiljshusen samt tvätt av fasader/takpannor, målningsarbeten generellt
I övrigt följer föreningen en 10 årig rullande underhållsplan
Antal lägenheter 115
Antal lokaler 1

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende