VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Arenaparken, LUND

Finalgatan 7A

Välkommen till Arenaparken och denna ljusa och rymliga etta byggd av Skanska 2017! Här erbjuds ett utmärkt boende med balkong i sydväst, öppen planlösning, påkostat kök från Marbodal och badrum med tvättmöjligheter i populära Arenaparken. Lägenheten ligger med fri utsikt där stora fönsterpartier vilket bidrar till en ljus och luftig känsla.

Arenaparken ligger precis väster om Stadsparken med gångavstånd till Lunds absoluta centrum. Om du har studier framför dig i Lund så är läget riktigt bra då du med cykel når såväl LTH som Ekonomicentrum på ca 15 minuter. Till Juridicum och den äldre delen av Universitetet inkluderande de medicinska fakulteterna är det ännu närmre. Väl hemma igen kan du förvara cykeln i cykelförrådet i källaren. I grannbyggnaden finns Fitness 24seven gym & butik som är öppen dygnet runt. I Stadsparken, som finns på några steg bort, ligger Högevallsbadet som också erbjuder fitness anläggning. I området finns två matbutiker på promenadavstånd, COOP och Lidl. Stadsbuss nummer 1 stannar precis intill området och har täta avgångar.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 41 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2446 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2017
Pris 2 095 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Fredrik Selmerhagen
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 03
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymlig och välplanerad etta från 2017 med balkong i sydvästläge

Planritning

Fredrik Selmerhagen

Fredrik Selmerhagen

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Finalgatan 7A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 41 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 5

Byggnad

Boarea 41 kvm
Byggnadsår 2017

Rum

HALL

Vi tar hissen upp till andra våningen och välkomnas in till denna etta i mycket fint skick. Hallen erbjuder gott om förvaring med skjutdörrsgarderob och städskåp till vänster samt klädkammare till höger. Parkettgolv och vita väggar leder oss vidare in i bostaden.

KÖK

Köket som är integrerat med vardagsrummet har bra arbetsytor och generös förvaring. Vit köksinredning från Marbodal matchas med bänkskiva i granit och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Utrustning: Kyl/Frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, köksfläkt, inbyggnadsugn och inbyggd mikrovågsugn.

VARDAGSRUM MED SOVALKOV

I öppen planlösning med köket ligger vardagsrummet med gott om plats för både soffa och matplats. Sovalkov skapar en privat del, med möjlighet att skärma av från sällskapsytorna. Fönster mot gården skapar ett vackert ljusflöde över parkettgolv. Här är utsikten fri med fotbollsarenan i bakgrunden. Från vardagsrummet nås stor balkong i bästa sydvästläge.

BADRUM

Modernt helkaklat badrum av vida mått med grå klinkers och vitt kakel. Utrustning: Dusch med duschdörrar, vägghängd wc, handfat och handdukstork. I badrummet finns även tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och skåp.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-08-31
Energikonsumtion 64 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0073
Pris 2 095 000 kr utgångspris
Avgift 2446 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme och kallvatten. Bredband tillkommer med 180 kr/mån.
Andel i förening 0,56077%
Andel av årsavgift 0,58898%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 576 658 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Hemmaplan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769630-6401
Gatuadress Finalgatan 7
Postnummer 22274
Ort Lund
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Hemmaplan består av 106 st bostadsrätter fördelade på fyra hus med adresserna Finalgatan 7a-b, 9 samt Mittlinjen 7a-b och 9a-b. Uppförande och byggnation är genomförd av Skanska 2016-2018. Föreningen äger marken. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

TV OCH BREDBAND
Obligatorisk avgift om 180 kr/mån tillkommer för bredband, tv och anslutning till ip-telefoni.
Tv via Tele2. TV Bas ingår i det obligatoriska tillägget.
Bredband (100/100 Mbit/s) via Tele2 ingår i det obligatoriska tillägget.

EKONOMI
Beslut om avgiftsändringar tas vid budgetmöte. Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna. Mer info om föreningens ekonomi finns i den ekonomiska planen på MOHV.se.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren på Finalgatan finns garage, cykelgarage och barnvagnsförråd. Inom fastigheten finns det cirka 250 cykelparkeringsplatser.
Mittlinjen 9 saknar källarplan men det finns ett barnvagnsrum. I bottenplan på Finalgatan 9 finns sopsortering.

GARAGE
Föreningen har 62 st garageplatser (uppvärmt garage) under mark. Aimo Park (f.d. Q-Park) administrerar på uppdrag av Skanska Sverige AB uthyrning av parkeringsplatser. Föreningen har 6 parkeringsplatser med laddstolpe. För dessa finns en intern kö som hanteras av styrelsen. Ett krav för att tilldelas en laddplats är att man har en befintlig parkeringsplats i garaget.

EL OCH VARMVATTEN
Föreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes förbrukning av hushållsel. Mätare finns i varje lägenhet. Detsamma gäller för förbrukningen av varmvatten.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande där den som ska bo i lägenheten måste äga minst 10%.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 106
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett källarförråd.

Dokument

Området

Arenaparken är ett nytt aktivt område i södra Lund. Ända sedan det första spadtaget togs har området varit på tal som ett av Lunds nya spännande och City-nära områden. Arenaparkens bostadsområde erbjuder något för alla. Ta en kort promenad genom stadsparken och slå dig ner på ett av Lunds många fik och insup den riktiga Lunda-atmosfären. Eller varför inte ta del av de många sportaktiviteter som erbjuds i närheten såsom 24sevenFitness gym på Arenatorget 3 med medlemspriset från 199kr/månad och öppet dygnet runt. Högevalls badet är nära som också har Actic gym (10 minuters promenad) eller den nya parkourbanan på Arena-området. Även utegym och löparspår finns nära, för att inte nämna idrottsplatsen och ishallen som ligger alldeles i närheten. Dags att komma i form!

Närområde

Stor Lidl butik finns precis intill området. Även mindre livs och pizzeria finns i området.

Kommunikation

Är du cykelburen som så många andra Lundabor tar du dig enkelt upp till stan och Universitetsområdet och LTH. Om du lämnar cykeln i cykel-förrådet kan du promenera till stan på drygt 10 minuter. Föredrar du bussen finns hållplatsen "Lund Arenan" för stadsbuss med linjenummer 1 väldigt nära på avstånd. Här stannar och avgår även regionsbussar. Något mer söderut på Klostergården finns stadsbuss nr 6 men också en servicelinje som stannar vi pårop/vink. Allmänna avstånd med bil att känna till kan vara, 15 min Malmö, 15 min Eslöv, 30 min Landskrona, 40 min Helsingborg, 30 min Malmö Airport.

Parkering

Området består av en rad olika bostadsrättsföreningar och de flesta erbjuder garageplatser under husen. Gästparkeringar finns också.

Räkna på ditt nya boende