Arenaparken, LUND

Finalgatan 15C

Lycklig är den som flyttar in i denna ljuvliga och nyproducerade etta på våning 3 i ett av Lunds mest attraktiva nya områden – Arenaparken. Här bor du helt utan insyn i en synnerligen välplanerad lägenhet som känns väl genomtänkt och med ”alla rätt”. Med standard och finish av absolut högsta kvalitet är detta en riktigt fin etta! Många fina detaljer som bevittnar om en noga planerad och genomförd byggprocess – inget är lämnat åt slumpen!

På tredje våningen med utsikt mot Stadsparken bor ni lugnt och insynsskyddat. Fina materialval genomgående såsom vitpigmenterad mattlackad parkett, köksinredning från Marbodal och vitvaror från Siemens. Det helkaklade badrummet är rymligt och bra inrett, dessutom inrymmer det egen tvättmaskin/torktumlare. Med en rymlig walk-in closet och dubbla inbyggda garderober får du plats med det mesta och ytterligare förvaring behövs egentligen inte, utan all yta kan användas till möblering.

Arenaparken ligger precis väster om Stadsparken med gångavstånd till Lunds absoluta centrum. Om du har studier framför dig i Lund så är läget riktigt bra då du med cykel når såväl LTH som Ekonomicentrum på ca 15 minuter. Till Juridicum och den äldre delen av Universitetet är det ännu närmre. Väl hemma igen kan du förvara cykeln i cykelförrådet i källaren eller på gården. I grannbyggnaden finns Fitness 24seven gym & butik som är öppen dygnet runt - medlemskortet kostar 199kr/månad. I Stadsparken, som finns på några steg bort, ligger Högevallsbadet som också erbjuder fitness anläggning. I området finns två matbutiker på promenadavstånd, COOP och Lidl. Stadsbuss nummer 1 stannar precis intill området och har täta avgångar.

Välkomna att boka in er på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 33 kvm
Avgift 2082 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 2019
Pris 1 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Fredrik Selmerhagen
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 03
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Fredrik Selmerhagen

Fredrik Selmerhagen

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Finalgatan 15C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 33 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 33 kvm
Byggnadsår 2019
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk från/tillluft

Rum

HALL

Redan innanför dörren känns trivsel! Lägenhetens planlösning gör att hallen får gott om ljus från de stora glaspartierna i rummet. Här finns två inbyggda garderober samt en stor walk-in closet. Hallen är rymlig nog till att möblera med mindre skänk eller halvdjupa bokhyllor till exempel. Ekparkett och vita väggar.

KÖK

I dagens bostäder är köket viktigt och det ställs ofta höga krav. Därför finner vi ett snyggt och tidlöst kök från Marbodal. Vitvarorna levererades av Siemens, sånär som den integrerade spisfläkten, som är av fabrikatet Franke. Vitt kakel och ljusgrå bänkskiva i laminat. Vasken är planlimmad med arbetsbänken för bästa komfort i köket. Fina detaljer att nämna är de integrerade spotlightsen under väggskåpen samt flertalet eluttag för era köksmaskiner under väggskåpen. I köket ryms relativt stor matplats. Ekparkett och vita väggar.

Vitvaror: kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadmikro, spishäll, integrerad spisfläkt samt diskmaskin.

VARDAGSRUM

Rummet ligger i öppen planlösning mot köket och det tillsammans med det fria läget ger bra ljusinsläpp. En väldigt smart och snygg detalj är ramen som klär det större fönsterpartiet i lägenheten. Här har design och funktion kombinerats på ett utmärkt vis då denna enkelt kan användas till en bokhylla eller som extra sittplatser när vännerna är över – ”Smart living” när den kanske är som bäst.

Gott om plats för både soffa och säng. Ekparkett och vita väggar.

BADRUM

Snyggt och elegant badrum med vita kaklade väggar och ljusgrå klinker. Väl påkostat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare, väggskåp för linne/handduksförvaring, vägghängd WC, rejäl duschhörna med vikbara duschdörrar, tvättkommod med dubbla utdragbara lådor samt spegelskåp. Spegelskåpet har integrerad belysning, som är ställbar från kallt till varmt ljus, samt med steglös dimmer. Eluttag finns både i spegelskåpet och i de utdragbara lådorna – smart!

Energideklaration

Utförd Ja, 2020-12-15
Primärenergital 75

Ekonomi

Lägenhetsnummer 120
Pris 1 995 000 kr utgångspris
Avgift 2082 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 249 kr/mån tillkommer avseende digital-tv, ip-telefoni och internet (Telia Triple play). Hushållsel och varmvatten mäts och debiteras individuellt enligt schablon kvartalsvis.
Andel i förening 0,476%
Andel av årsavgift 0,476%

Förening

Föreningsnamn Brf Central Park i Lund
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769633-4809
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Central Park i Lund registrerades 2016.
Föreningen består av två flerbostadshus med totalt 147 lägenheter.
Lägenhetstyp 1 RoK 43 st, 2 RoK 93 st, 3 RoK 11 st.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till fibernät för data, tele och TV genom Telia Triple Play.

INDIVIDUELL MÄTNING
Individuell mätning för el och varmvatten. Faktisk förbrukning av energi för uppvärmning av varmvatten/varmvattenförbrukning samt hushållsel mäts separat för varje bostadsrätt och aviseras i efterskott kvartalsvis tillsammans med årsavgiften.

PARKERING
Ett garage finns byggt under fastigheterna och delas med grannföreningen brf Arenatoppen. Garaget och innergården ingår i en gemensamhetsanläggning tillsammans med Bostadsrättsföreningen Arenatoppen. Föreningens medlemmar har tillgång till 47 st garageplatser och 2 st MC-platser. Av dessa 47 platser är 12 platser utrustade med laddstolpe som kostar 300 kronor extra i månaden om man vill utnyttja elbilsladdning. Boende kontaktar Apcoa för att hyra garageplats. Föreningen är även ansluten till en bilpool. Upp- och nedfart till garaget finns på Finalgatan 15A.

Föreningens medlemmar har även möjlighet att hyra parkeringsplats av LKF i närliggande parkeringsgarage.
Parkeringsplatser finns även precis utanför längs med Finalgatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelförråd finns både i källaren och på innergården. Barnvagnsrum finns på framsidan.

EKONOMI
Föreningen tar ut överlåtelseavgift och pantsättningsavgift enligt stadgarna. Inga beslut om avgiftsändringar är tagna i dagsläget. Mer info om föreningens ekonomi finns i den senaste årsredovisningen på MOHV.se.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande där den som ska bo i lägenheten äger 10%. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Se föreningens hemsida för mer info och detaljer samt kontaktuppgifter https://www.brfcentralpark.se/?rID=1065

Ovan uppgifter är tagna ur den ekonomiska planen, Årsredovisning och efter avstämning med bostadsrättsföreningen. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningens styrelse.
Antal lägenheter 147
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden - individuell mätning för el och varmvatten. Faktisk förbrukning av energi för uppvärmning av varmvatten/varmvattenförbrukning samt hushållsel kommer mätas separat för varje bostadsrätt och aviseras i efterskott kvartalsvis tillsammans med årsavgiften.

Dokument

Området

Arenaparken är ett nytt aktivt område i södra Lund. Ända sedan det första spadtaget togs har området varit på tal som ett av Lunds nya spännande och City-nära områden. Arenaparkens bostadsområde erbjuder något för alla. Ta en kort promenad genom stadsparken och slå dig ner på ett av Lunds många fik och insup den riktiga Lunda-atmosfären. Eller varför inte ta del av de många sportaktiviteter som erbjuds i närheten såsom 24sevenFitness gym på Arenatorget 3 med medlemspriset från 199kr/månad och öppet dygnet runt. Högevalls badet är nära som också har Actic gym (10 minuters promenad) eller den nya parkourbanan på Arena-området. Även utegym och löparspår finns nära, för att inte nämna idrottsplatsen och ishallen som ligger alldeles i närheten. Dags att komma i form!

Närområde

Stor Lidl butik finns precis intill området. Även mindre livs och pizzeria finns i området.

Kommunikation

Är du cykelburen som så många andra Lundabor tar du dig enkelt upp till stan och Universitetsområdet och LTH. Om du lämnar cykeln i cykel-förrådet kan du promenera till stan på drygt 10 minuter. Föredrar du bussen finns hållplatsen "Lund Arenan" för stadsbuss med linjenummer 1 väldigt nära på avstånd. Här stannar och avgår även regionsbussar. Något mer söderut på Klostergården finns stadsbuss nr 6 men också en servicelinje som stannar vi pårop/vink. Allmänna avstånd med bil att känna till kan vara, 15 min Malmö, 15 min Eslöv, 30 min Landskrona, 40 min Helsingborg, 30 min Malmö Airport.

Parkering

Området består av en rad olika bostadsrättsföreningar och de flesta erbjuder garageplatser under husen. Gästparkeringar finns också.

Räkna på ditt nya boende