Visningar

Söndag 14 April KL: 13:30 - 14:00 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Boka visning
  • Dela via:
Sofiaparken, Lund

Filippavägen 4C

På centralt läge vid den grönskande och lugna Sofiaparken presenteras denna stora och ljusa etta med balkong. Lägenheten erbjuder bl.a. ett rymligt allrum, bra förvaringsmöjligheter och nytt badrum som bekostas av föreningen. Bostaden ligger högst upp i huset med fri utsikt över området, helt utan insyn. Områdets popularitet beror mycket på närheten till centrum, Universitetet/LTH och sjukhuset samt rekreationsområdet St Hans backar. Även Victoriastadion med både gym och rackethall ligger i närområdet. Perfekt förstaboende eller övernattningslägenhet!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 33.7 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2952 kr/mån
Rum 1
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1953
Pris 1 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Michael Wisting
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymlig 1:a med balkong högst upp i huset!

Lågupplöst
Lågupplöst
DSC_0621
DSC_0621
Lågupplöst
Lågupplöst
Lågupplöst
Lågupplöst

Planritning

Michael Wisting

Michael Wisting

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Filippavägen 4C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 33.7 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 4 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 33.7 kvm
Byggnadsår 1953
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

HALL

På fjärde våningen välkomnar denna trevliga och ovanligt rymliga etta. Hallen erbjuder plats att hänga av sig ytterkläderna direkt i entrén samt en förvaringslösning med stor bänkyta längre in i hallen. Slittåligt klinkergolv och ljusa väggar.

KÖK

Genomtänkt och fräscht kök av mindre mått men trots det gott om både förvaring och bänkyta. Inrett med ljus skåpsluckor, delvis med vitrin, blått kakel och arbetsbänk av trälaminat. Vitvaror bestående av spis, utdragsfläkt, bänkdiskmaskin samt kyl/frys. Klinkergolv och vita målade väggar. Naturligt ljus strålar in från takfönstret.

SÄLLSKAPSRUM

Stort och luftigt sällskapsrum med flera olika möbleringsalternativ och en härlig vindsvåningskänsla! Det stora fönsterpartiet som från fjärde våningen blickar ut över Lunds södra delar ger ett härligt ljusinsläpp. Balkongen som sällan annars finns i detta område ger ett stort mervärde och vetter mot bästa sydväst. Rummet bjuder på fiskbensparkett från byggåret och ljusa målade väggar. Längre in i rummet finns en dörr som öppnar upp sig till oanade förvaringsmöjligheter med 5 meter i djup.

BADRUM

Sobert och fräscht helkaklat badrum med generös duschzon, WC, handfat med kommod samt spegelskåp. Blått klinkergolv och vita kaklade väggar med inslag av blått mosaik.
Vid stambytet sommaren 2024 kommer lägenhetens badrum totalrenoveras. Ägaren av bostadsrätten får i maj möjligheten att utforma stilen på badrummet.

OMRÅDET

Sofiaparken är ett populärt område som ligger lugnt och stilla med perfekt avstånd till det mesta inom Lund. Det finns mycket grönområden i närheten, tex. Sankt Hans backar. Sofiaparken ligger även nära ATL/Victoriastadion (idrottshall). För studenten ligger både LTH och Ekonomicentrum på bekvämt gångavstånd. Du cyklar enkelt in till stan på några minuter. Universitetssjukhuset ligger bara några minuter bort. Det finns även flertalet bussar i närheten, nya spårvagnen och det är enkelt att komma ut på motorvägen för den som pendlar.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-12-04
Energikonsumtion 108 kWh/m2 år.
Primärenergital 139

Ekonomi

Lägenhetsnummer 41
Pris 1 795 000 kr
Avgift 2952 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Värme, V/A, kabel-TV & bredband
Andel i förening 1,3%
Andel av årsavgift 1,297%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 19 528 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Filippa
Organisationsnummer 745000-1230
Gatuadress Filippavägen 4A
Postnummer 22241
Ort Lund
Epostadress styrelsen@brffilippa.se
Hemsida www.brffilippa.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Filippa bildades 1953, samma år som huset byggdes. Det ritades av arkitekt Ingeborg Hammarskjöld-Reitz och innehåller 46 lägenheter varav 17 ettor, 7 tvåor, 20 treor och 2 fyror.

EKONOMI
Föreningen planerar att justera upp avgifterna med ca 15% i samband med stambytet där samtliga badrum totalrenoveras.
Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Mer info om föreningens ekonomi finns i senaste årsredovisningen på MOHV.se.

BYGGNADENS SKICK
Vattenstammar: Kommer att bytas under sommaren.
Avloppsstammar: Kommer att bytas under sommaren 2024. Detta innebär även att samtliga medlemmar får nya badrum. Under våren kommer ägaren till bostaden att få möjlighet att välja mellan 2 nyanser på kakel/klinker.
Tak: Renoverat 2013.
Fasad: Renoverad 2013.
Uppvärmning: Fjärrvärme.
Balkonger: Renoverades 2013.
Fönster: Bedöms vara i bra skick. Under 2018 sattes isoler-/bullerruta in i fönstren mot Baravägen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I trädgården finns en murad grill och två grillplatser att utnyttjas för föreningens medlemmar.
I källaren i trappa B finns föreningens gemensamma tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. En liten, ej bokningsbar, maskin finns också. Rum för cykelförvaring kan nås dels via gaveln vid A-trappan, dels mellan D- och E-trappan. Innanför cykelkällaren i A-trappan finns även ett loppisrum där man kan lämna saker som fungerar, men som man inte längre har användning för, och där kan man fritt ta av det som finns. I källaren i trappa D finns även ett hobbyrum.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Kabel-tv via Tele 2. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bahnhof ingår i månadsavgiften (1000Mbit/s).

PARKERING
Boendeparkering råder i området. Ansökan görs hos Lunds kommun tel. 046-355000. Till huset hör också fem egna parkeringsplatser, varav fyra finns i garaget i västra delen av fastigheten. Platser delas i första hand ut till förtroendevalda och i andra hand efter hur många år man har varit medlem.

ÖVRIGT
Den/de som bor i lägenheten måste äga lägenheten till 100 %. Föreningen godkänner alltså inte delat ägande med personer som ej ska bo i lägenheten. Föreningen godkänner inte juridiska personer som medlemmar.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 46
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende