VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/Varvet, Luleå

Västra Varvsgatan 20B


- Välplanerad lägenhet
- Allt ingår i avgiften!
- Fullt utrustat kök
- Tvättmaskin och torktumlare i badrummet
- Möjlighet att hyra garageplats

En välplanerad och kvadratsmart tvåa på 52 m². Kök i vinkel med fina arbetsytor och utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. I anslutning från köket finns matplatsen som ligger i öppen planlösning till det trivsamma vardagsrummet som har utgång till en rymlig och möblerbar balkong med tak. Sovrum i bra storlek med gott om förvaring via platsbyggda garderober. Det finns även ett badrum med dusch och tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare) samt en hall med skjutdörrsgarderob.

Brf Varvet-Hägern är Luleås största bostadsrättsförening och erbjuder ett naturskönt läge i utkanten av Centrum. Föreningen har god ekonomi och i avgiften på 4 519 kr/mån ingår värme, vatten, digital-tv, bredband, hushållsel samt tilläggsförsäkring för bostadsrätt. Det finns möjlighet att boka bastu, två biltvätthallar, två övernattningsrum, övernattningslägenhet, hobbylokal, motionsrum samt föreningslokal. Föreningen har även ett stort varmgarage beläget under huset som medlemmarna har möjlighet att hyra, och du tar dig enkelt ner till garaget via hissen. På Varvet finns fina promenadstråk längs vattnet och vintertid kan du besöka den populära isvägen. Ett stenkast från lägenheten finns en matvarubutik, mindre badstrand, fina gräsytor och grillplatser.

Välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 52 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4505 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2006
Pris 1 045 000 kr

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad lägenhet på omtyckta Varvet!

4-Omrade
4-Omrade

Planritning

Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Västra Varvsgatan 20B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 52 kvm. Föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 52 kvm
Byggnadsår 2006
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system med värmeåtervinning

Rum

HALL

Hall med vitt tak, ljusa väggar och parkettgolv. Förvaring av ytterkläder direkt till höger då du kommer in genom ytterdörren.

KÖK

Välplanerat och praktiskt kök med köksinredning från Marbodal (-06) med gott om förvaring via både lådor och över- och underskåp. Bänkskiva av laminat i antracitgrå med vitt kakel ovanför. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Vitt tak, ljusa väggar och parkettgolv. Intill köket finns utrymme för matplats. Öppen planlösning till vardagsrum.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum vitt tak, ljusa väggar och parkettgolv. Utgång till balkong.

SOVRUM

Sovrum i generös storlek med goda förvaringsmöjligheter via platsbyggda garderober. Här ryms med lätthet både dubbelsäng och annat möblemang. Vitt tak, ljusa väggar och parkettgolv.

BADRUM

Rymligt badrum (-06) med kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp, dusch samt tvättmaskin och torktumlare.

FÖRRÅD

Tillhörande förråd finns i husets källare som du enkelt når med hiss.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-07-08
Energikonsumtion 119 kWh/m2 år.
Primärenergital 96

Ekonomi

Lägenhetsnummer 207032001-1517
Pris 1 045 000 kr
Avgift 4505 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften på 4 505 kr ingår värme, vatten, hushållsel & bostadsrättstillägg. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband på 229 kr.
Driftkostnad 2 748 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Övrigt: 2 748 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,20009%
Andel av årsavgift 0,22097%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 527 832 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Varvet-Hägern
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769624-8413
Ort Luleå
Epostadress ordforande.hagern@gmail.com
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/hagern/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Varvet-Hägern är en fristående HSB-förening som ombildades 2013 och finns i stadsdelen Varvet i utkanten av centrala Luleå. Föreningen förvaltas administrativt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Brf Varvet-Hägern äger fastigheten Hägern 12 med adresserna Residensgatan 4 & 6 samt Västra Varvsgatan 20, 22 & 24. Föreningen är med sina 483st bostadsrätter Luleås största förening som ligger vackert beläget intill vattnet vid Södra hamn.

Till medlemmarnas förfogande finns i föreningen möjlighet att nyttja bastu, tvättstugor, två biltvätthallar, två övernattningsrum, en övernattningslägenhet, hobbylokal, pingisrum, friskvårdsrum samt föreningslokal. Man har även möjlighet att låna och lämna böcker i föreningens bibliotek. För mer information vänligen se föreningens väldigt informativa hemsida!

Föreningen består av 4st 7-våningshus (röda husen) och 1st 4-våningshus (gröna huset) med totalt 482 lägenheter fördelade på:
- 15st 1 rum och kök
- 207st 2 rum och kök
- 197st 3 rum och kök
- 57st 4 rum och kök
- 7st 6 rum och kök
Föreningens ekonomi Avgiftshöjning genomfört 2023-01-01 med 5%. Avgiftshöjning genomfört 2020-04-01, med 2%.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 482
Antal lokaler 18
Renoveringar I skrivande stund genomför man takbyte.

Gjorda renoveringar:
2023 - Planerat att utföra relining, förhoppningsvis under 2023 - offerter tas in.
2020 - Byte av entrédörrar, passersystem/bokningssystem.
2018-2019 - Byte av hissar i samtliga hus.
2016 - Fönsterbyte på Gröna huset
2015 - Renovering cykelförråd, dränering av södra gavlarna (6:an & 24:an)
2014-2015 - Fönsterbyte röda husen
2014 - Byte undercentral för värme och varmvatten, garagebelysning, underhåll pumpgrop.
Parkering Föreningen har 341 garageplatser avsedda för bilar (ca 600 kr/mån) och 8 garageplatser avsedda för motorcyklar. Därutöver finns 76 parkeringsplatser utomhus, 66 med uttag för motorvärmare (ca 275 kr/mån) och 6 stycken utan. På föreningens område finns också parkeringsplatser avsedda för besökare, dessa kräver alltid att den som parkerar har ett giltigt parkeringstillstånd.
Tv och bredband Telias digital TV. I grundutbudet ingår kanalpaket Lagom. Boende i föreningen har tillgång till Telias bredband. I grundutbudet ingår hastigheten 250mbit.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-02-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Övrigt

Balkong Trevlig balkong som med lätthet rymmer både bord och stolar.

Dokument

Området

På Varvet bor du i centralt belägna kvarter med närhet till det mesta. Promenadstråk längs vattnet är endast ett stenkast bort och Coop matbutik är på bekvämt gångavstånd. I centrumkärnan finns även matbutiker, restauranger, butiker, caféer, gym samt busshållplatser.

Kommunikation

Från Varvet går 4:ans busslinje med hög frekvens som trafikerar från Luleå flygplats, via centrum till Luleå tekniska universitet.

Räkna på ditt nya boende