VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Luleå

Stationsgatan 70


Denna vindslägenhet på hela 67 kvm, ligger i en vacker fastighet med anor från 1892 och erbjuder en levnad som är lika delar modern som den är laddad med historik. Lägenhetens höga läge i byggnaden ger en känsla av ett privat och ostört boende. Köket är utformat med smakfulla material- och färgval som tillsammans skapar en välkomnande atmosfär. Här finns gott om plats för såväl matlagning som umgänge! Vardagsrummet stoltserar med gott om yta för såväl soffgrupp som övrig möblering. I sovalkoven kan du skapa din alldeles egna fristad, ett mysigt och avskilt rum där det även finns plats för ex. en kreativ arbetsplats eller ett lugnt läshörn? Badrummet är praktiskt utformat med bekvämligheter som dusch och tvättmaskin. Denna bostad kommer inte att lämna någon oberörd med sina renoverade ytor och praktiska lösningar.

Brf Luleåhus nr 18 är en populär bostadsrättsförening där lägenhetens månadsavgift inkluderar värme, vatten, hushållsel, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Föreningens gemensamma utrymmen består av tvättstugor, bastu med relax, uthyrningsrum, hobbyrum och cykelförråd. Här har du närhet till allt! Shopping, restauranger, goda kommunikationer, badstrand och mysiga promenadstråk längs med vattnet. Under vintertid finns den populära isvägen endast ett stenkast bort.

Varmt välkommen att boka in dig på visning vi länk på vår hemsida!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 67 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4456 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1892
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
072-555 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljus och charmig vindslägenhet på 67 kvm i anrik fastighet!

Gemensam tvättstuga
Gemensam tvättstuga

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stationsgatan 70

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 67 kvm. Föreningens information
Hiss Nej, Hiss finns ej.
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 67 kvm
Byggnadsår 1892
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med ljust vinylgolv och ljust tapetserade väggar. Skjutdörrsgarderober med inredning som ger avhängningsmöjligheter från ytterkläder.

KÖK

Ljust och luftigt kök som renoverades 2015 erbjuder god förvaring via under- och överskåp och matplats invid. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, mikro, ugn, induktionshäll samt spisfläkt. Fint ljusinsläpp och gott om utrymme för matgrupp! Fint vinylgolv i ljus kulör och ljust tapetserade väggar.

VARDAGSRUM

Både från hall och kök nås vardagsrummet som är i bra storlek! Här ryms både större soffgruppen, TV-möbel och övrigt möblemang. Samma fina vinylgolv i ljus kulör och ljust tapetserade väggar.

SOVALKOV

Mysig solavkol som inrymmer säng (160 cm) samt även mindre möbel. Nuvarande säljare har gjort en mysig läshörna invid det mindre fönstret

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta på golv och kaklade väggar med toppmatad tvättmaskin! Dusch med vikbara glasdörrar, badrumsskåp, handfat med kommod samt badrumsskåp.

FÖRRÅD

Det finns ett förråd i anslutning till köket där man även kan göra om och nyttja som ex. mindre arbetsrum. Det finns även ett tillhörande förråd i föreningen.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-05-28
Energikonsumtion 144 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 207018001-0006
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 4456 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 180kr/mån, se driftskostnader.
Driftkostnad 2 160 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 160 kr

Säljarna har uppgett att de har en månadskostnad för el om ca 180kr. OBS! Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Andel i förening 1,66939%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 348 158 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvidalikvidamedel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen är eventuellt baserad på fel andelstal och kan därför vara felaktig då förvaltaren inte tillhandahåller andelstal av årsavgift.

Förening

Föreningsnamn RBF Luleåhus nr 18
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-8409
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger fastigheten Gösen 8 i Luleå kommun. På fastigheten finns 2 st byggnader med 49 st lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1892 (Stationsgatan) och 1987 (Sandviksgatan) med adresserna Stationsgatan 70 och Sandviksgatan 77. Föreningen förvaltas av Riksbyggen och överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Till medlemmarnas förfogande finns en trevlig innergård med 4 st uteplatser samt lekplats för barnen. Utöver detta finns fina gemensamma utrymmen så som tvättstugor (77A, källarplan), bastu med relax (77B, vån 4), uthyrningsrum (77B, vån 4), cykelförråd (77A, källarplan) och hobbyrum (77A, källarplan).

Lägenhetsfördelning:
- 6 st 1 rum och kök
- 9 st 2 rum och kök
- 27 st 3 rum och kök
- 6 st 4 rum och kök
- 1 st 5 rum och kök
Föreningens ekonomi För närvarande finns inga planerade ändringar av avgiften, kontrollerat 2024-04-03. Avgiften höjdes 2024-01-01 med 5%.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 49
Renoveringar Utförda:

Under våren-hösten 2022 har ett omfattande renoveringsprojekt genomförts avseende fasad och fönster på Stationsgatan 70. Detta projekt påbörjades 2022-04-19.
Inga planerade renoveringar, däremot undersöks renovering av hissar (inget beslut taget ännu).

2019 - Bytt värmesystem
2018 - Nya fönster och balkongdörrar
Parkering Föreningen disponerar 24 st varmgarageplatser (550 kr/mån) samt 23 st carportplatser (350 kr/mån) med tids- och temperaturstyrda eluttag. Appstyrt. I avgiften för parkeringsplatsen tillkommer elförbrukningen. I dagsläget (2024-04-03) är det ingen i kö till parkering (carport). Till garageplats är det är 9 st föreningsmedlemmar och 2 st externa i kö. Föreningsmedlemmar har förtur över externa. Det är separat kösystem och det innebär att man inte är garanterad en plats men föreningen har 49 lägenheter och 46 parkeringsplatser. Med tanke på principerna för tilldelning av parkeringar innebär detta att man har väldigt goda förutsättningar att få en plats.
Tv och bredband TV: Kabel-TV via Tele2, grundutbud ingår i avgiften Bredband: Via Tele 2, ingår i avgiften
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 575 kr
Övrigt Gemensam gårdsstädning utförs två gånger per år, vanligtvis under maj och oktober. I samband med vårstädningen bjuder föreningen på hamburgare och fika. Ett mycket bra tillfälle för trevlig samvaro med övriga föreningsmedlemmar.

Dokument

Området

Luleå centrum är uppbyggt av följande stadsdelar; Innerstaden, Norra hamn, Gültzauudden, Västra strand, Oscarsvarv, Södra hamn, Stadsviken, Charlottendal & Östermalm.

Närområde

I centrum finns det förutom de stora butikskedjorna mängder av andra butiker, caféer, restauranger, livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, omtyckt kulturhus, badhus och mycket mer. Då Luleås centrala delar är omgiven av vatten är det alltid trevligt att ta en trevlig promenad- eller cykeltur mot stadsdelen Gültzauudden där det även finns en mysig badplats. Vintertid plogas och upprätthålls den populära isvägen som sträcker sig från Norra hamn till Södra hamn. Centrala delarna erbjuder även flertalet parker; Stadsparken, Floras kulle, Hermelinsparken & Museiparken.

Kommunikation

Navet för lokaltrafiken finns på Smedjegatan/City. Länstrafiken utgår ifrån busstationen och vidare bort en liten bit finns järnvägsstationen.

Parkering

Det finns flertalet parkeringsplatser och större parkeringsytor i de centrala delarna. I tillägg till detta finns även några parkeringshus.

Övrigt

I centrum finns skolor upp till årskurs 9 och en gymnasieby. Här finns fyra förskolor och två vård- och omsorgsboenden.

Räkna på ditt nya boende