VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Björkskatan, Luleå

Snövägen 299


Med ett härligt läge på markplan och gavelläge ligger denna fina och välplanerade lägenhet. Lägenhetens 64 m² är fördelade på två rum och kök samt ett förråd som kan användas som kontor, extra sovrum eller förråd. Entréhall med klinkergolv och golvvärme, kök i vit nyans med träbänkskiva och matplats, vardagsrum med fina sällskapsytor, sovrum i bra storlek samt badrum med klinkergolv med golvvärme och tvättmaskin. Från vardagsrummet tar du dig enkelt ut till bostadens baksida och altan med kallförråd. Framsidan erbjuder altan i kvällssol. Lägenheten kännetecknas som ljus tack vare gavelläge och ljusinsläpp från tre väderstreck.

Brf Björkskatan är en populär bostadsrättsförening med god ekonomi, lägenheten har en låg månadsavgift på 3 443 kr där värme, vatten, kabel-TV och bredband (500/500) ingår. Föreningens gemensamhetsutrymmen består av stora och fina renoverade tvättstugor, renoverad festlokal fullt utrustad med bord, stolar, porslin m.m, bastu med relax samt ett litet snickeri/hobbyrum.

Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Luleå tekniska universitet och det omtyckta aktivitetsområdet Ormberget och med ett stenkast till Björsbyfjärden. Björkskatan centrum erbjuder mataffär, gym, hälsocentral, apotek, bibliotek och restauranger. Här bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Här finns goda bussförbindelser som både går till universitet och stan.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning på vår hemsida!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 64 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3443 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1977
Pris 1 445 000 kr

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Tvåa på populära Snövägen i markplan!

Emma Hemnet 2

Emma Hemnet 2
Emma Hemnet 2

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Snövägen 299

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 64 kvm. Föreningens information
Hiss Nej

Markplan

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 64 kvm
Byggnadsår 1977
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-04-02
Energikonsumtion 179 kWh/m2 år.
Primärenergital 132

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-2039-10-333-12
Pris 1 445 000 kr
Avgift 3443 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl; värme, vatten/avlopp, kabel-TV, bredband (500/500) & bostadsrättstillägg.
Andel i förening 0,22155%
Andel av årsavgift 0,22155%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Björkskatan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-7229
Ort Luleå
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/bjorkskatan/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Björkskatan i Luleå är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 48 st flerfamiljshus som uppfördes 1977 med adress Snövägen 1-449 och 2-224 belägna på fastigheten Björkskatan 1:231-239 och 1:242-246. I bostadsrättsföreningens hus finns 424 upplåtna bostadslägenheter och 3 lokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Brf Björkskatan har en rad uppskattade gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. På området finns cykelförråd, stora och fina tvättstugor, soprum, mindre snickeri/hobbyrum samt övernattningsrum och rymlig kvartersgård med bastu. Utöver detta finns det nyligen renoverade innergårdar med ytor lämpade för utemöbler.

Föreningens lägenheter disponeras enligt följande:
- 40 st 1 rum och kök (47 m²)
- 172 st 2 rum och kök (64 m² och 54 m²)
- 172 st 3 rum och kök (75,5 m²)
- 40 st 4 rum och kök (92,5 m²)
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 424
Antal lokaler 3
Renoveringar Senast utförda:
2018 - Målning av tre sophus samt kvartersgård. Renovering av en innergård
2017 - Målning staket, lekutrustning och bodar på samtliga gårdar.
2016 - Byte av fjärrvärmecentral. Obligatorisk ventilationskontroll. Byte av lampor och armaturer i parkerings- och sophus.
2013 - Målning av fasader påbörjades.
2009 - Renovering av balkonger.
2007 - Fönsterbyten, byte av balkongdörr samt låscylindrar till ytterdörr.

De närmsta åren planerar styrelsen följande åtgärder:
-Föreningen planerar att se över behov av relining under 2022.
-Renovering av kvarvarande innergårdar.
-Montering av takavvattning på garage.
Parkering - Parkeringshus med 176 platser (270 kr/mån exkl el) - Garage med 102 platser (305 kr/mån exkl el) - Carport med 86 platser (255 kr/mån exkl el) - Parkeringsplatser med motorvärmare 22 st platser (240 kr/mån exkl el) Separat kö tillämpas.
Tv och bredband I månadsavgiften ingår digitala tv-kanaler BAS-utbudet hos Tele 2. Föreningen köper bredband och IP-telefoni via Telenor, kostnaden ingår i månadsavgiften. Hastighet på bredbandet är 100/100.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Alla huskroppar har en central tryckstyrd ventilation placerat på husets tak som betjänar frånluften från kök, badrum och toalett.
Tilluft tas in via ventiler som är placerade ovan fönster i sov och vardagsrum.

Övrigt

Parkering Möjlighet till parkering via föreningen, separat kö.
Uteplats Uteplats på fram- och baksida. Kallförråd på baksidan.

Dokument

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närområde

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.

Räkna på ditt nya boende