Visningar

Torsdag 8 Juni KL: 17:00 - 17:30 Föranmälan krävs, bokning sker via vår hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Björkskatan, Luleå

Snövägen 291

Med ett soligt läge ligger denna fina och välplanerade lägenhet. Lägenhetens 75,5 m² är fördelade på tre rum och kök och består av en välkomnande hall, ett snyggt tilltalande kök med rymlig matplats, vardagsrum med fina sällskapsytor, två sovrum i bra storlek, klädkammare som idag används som extrarum samt ett fint badrum i generös storlek med tvättmaskin och torktumlare. Bostaden har två härliga uteplatser i trevligt solläge. Det finns ett stort tillhörande förråd som ligger i direkt anslutning till lägenhetens entrédörr.

Brf Björkskatan är en populär bostadsrättsförening med god ekonomi och lägenheten har en låg månadsavgift på 3 931 kr där värme, vatten, kabel-TV och bredband ingår. Föreningens gemensamhetsutrymmen består av stora och fina renoverade tvättstugor, nyrenoverad festlokal fullt utrustad med bord, stolar, porslin m.m, bastu med relax samt ett litet snickeri/hobbyrum. I närheten finns, förskola, skola, mataffär, idrottsplats, restaurang och gym. Promenad- och cykelavstånd till Luleå Tekniska Universitet (LTU) och Ormbergets friluftsområde med både elljusspår och slalombacke.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 75.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3716 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1977
Pris 1 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljus och fin 3:a i entréplan på omtyckta Björkskatan!

Planritning

Planritning
Planritning
Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Snövägen 291

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 75.5 kvm.
Hiss Nej
Våning 1 av 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 75.5 kvm
Byggnadsår 1977
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

ENTRÉHALL:

Ny ytterdörr leder in till hallen som har klinkergolv i grå nyans med golvvärme och ljust tapetserade väggar. Här finns hatthylla för klädavhängning. Intill entrédörren nås en generös altan i soligt läge.

KÖK:

Fint Ikea kök med vita högblanka köksluckor som ger ett stilrent uttryck, laminatbänkskiva i grå nyans och ovan arbetsbänk är de kakelplattor med dekorplast i marmormönster. Utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggd micro och ugn, integrerad diskmaskin och fullstor kyl och frys. Ljust tapetserade väggar och ekparkett.

VARDAGSRUM:

Luftigt vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönster och utgång till den stenlagda uteplatsen på baksidan. Ljust tapetserade väggar och med en ljust mönstrad fondvägg samt ljust klickgolv.

SOVRUM 1:

I anslutning från köket nås detta fina sovrum i bra storlek med mönstrad ljus tapet och ljust klickgolv.

SOVRUM 2:

I anslutning från vardagsrummet nås detta sovrum i bra storlek med ljust tapetserade väggar och en fondvägg samt ljust klickgolv, härifrån nås även en rymlig klädkammare som idag används som extrarum/spelrum.

BADRUM:

Badrum med våtrumsmatta på golv och väggar där golvet har en fin mörkgrå nyans och väggarna är vita. Utrustat med dusch, handfat med kommod, spegel, WC-stol, städskåp, tvättmaskin och torktumlare.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-04-19
Primärenergital 134

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-2039-326
Pris 1 795 000 kr
Avgift 3716 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl; Värme, vatten och bostadsrättstillägg. OBS! Obligatoriska tilläggsavgifter som tillkommer är kabel-TV (90 kr) och bredband/informationsöverföringsbelopp (125 kr).
Andel i förening 0,2532%
Andel av årsavgift 0,2532%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 283 445 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Björkskatan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-7229
Gatuadress Björkskatan
Ort Luleå
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/bjorkskatan/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Björkskatan i Luleå är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 48 st flerfamiljshus som uppfördes 1977 med adress Snövägen 1-449 och 2-224 belägna på fastigheten Björkskatan 1:231-239 och 1:242-246. I bostadsrättsföreningens hus finns 424 upplåtna bostadslägenheter och 3 lokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Brf Björkskatan har en rad uppskattade gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. På området finns cykelförråd, stora och fina tvättstugor, soprum, mindre snickeri/hobbyrum samt övernattningsrum och rymlig kvartersgård med bastu. Utöver detta finns det nyligen renoverade innergårdar med ytor lämpade för utemöbler.

Föreningens lägenheter disponeras enligt följande:
- 40 st 1 rum och kök (47 m²)
- 172 st 2 rum och kök (64 m² och 54 m²)
- 172 st 3 rum och kök (75,5 m²)
- 40 st 4 rum och kök (92,5 m²)
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 424
Antal lokaler 3
Renoveringar Senast utförda:
2022/2023 - Nya ytterdörrar till samtliga lägenheter.
2022 - Föreningen har köpt loss tomten av kommunen.
2018 - Målning av tre sophus samt kvartersgård. Renovering av en innergård
2017 - Målning staket, lekutrustning och bodar på samtliga gårdar.
2016 - Byte av fjärrvärmecentral. Obligatorisk ventilationskontroll. Byte av lampor och armaturer i parkerings- och sophus.
2013 - Målning av fasader påbörjades.
2009 - Renovering av balkonger.
2007 - Fönsterbyten, byte av balkongdörr samt låscylindrar till ytterdörr.

De närmsta åren planerar styrelsen följande åtgärder:
-Föreningen planerar att se över behov av relining under 2022.
-Renovering av kvarvarande innergårdar.
-Montering av takavvattning på garage.
-Detta planeras under 2023:
Byte av ytterdörrar att färdigställas.
Fyra soprum att renoveras på insidan, tak, väggar och golv ska målas.
Det pågår ett projekt att uppdatera utemiljön. De har, i samarbete med Norconsult, under hösten 2022 påbörjat att ta fram en plan om hela föreningens utemiljö.

Läs mer på föreningens hemsida; https://www.hsb.se/norr/brf/bjorkskatan/
Parkering - Parkeringshus med 176 platser (297 kr/mån
- Garage med 102 platser (335 kr/mån
- Carport med 86 platser (280 kr/mån
- Parkeringsplatser med motorvärmare 22 st platser (264 kr/mån
- Laddplats elbil 30 st platser (420 kr/mån exkl elförbrukning)
Separat kö tillämpas. OBS! Kostnad för elförbrukning tillkommer på samtliga platser.
Tv och bredband TV via Telenor (IPTV Bas) och bredband via Telenor (500/500 Mbit/s) tillkommer utöver månadsavgiften genom ett obligatoriskt tillägg om totalt 215 kr/månad.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Alla huskroppar har en central tryckstyrd ventilation placerat på husets tak som betjänar frånluften från kök, badrum och toalett.
Tilluft tas in via ventiler som är placerade ovan fönster i sov och vardagsrum.

Föreningen har nyligen infört individuell debitering av hushållsel och framöver kommer kostnaden för förbrukad el att debiteras på månadsavierna.

Kontrollerat med föreningen 2023-05-23.

Övrigt

Uteplats Två uteplatser finns till lägenheten. All mark ägs av föreningen, ingen upplåten mark hör till lägenheten.

Dokument

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närområde

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.

Räkna på ditt nya boende