VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Björkskatan, Luleå

Snövägen 166


- Välplanerad, ljus & trivsam
- Separat kök med matplats
- Dubbla klädkammare
- Stor & härlig balkong med skönt solläge
- Solid förening med bra ekonomi

Här erbjuds en trivsam och ljus lägenhet på 54,5 kvm med ett fint och soligt läge. Det ljusa köket har nyligen fått sina luckor omlackerade och utrymme för matplats finns i direkt anslutning. Härifrån tar du dig även enkelt ut till den stora balkongen med sol från morgon till kväll, perfekt för avkoppling eller trevliga sommarkvällar. Vardagsrummet erbjuder fina sällskapsytor och i det generösa sovrummet finns gott om plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Två klädkammare bidrar till ordning och reda och badrummet har en ljus våtrumsmatta utrustat med dusch.

Brf Björkskatan är en populär bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningens gemensamhetsutrymmen består av stora och fina renoverade tvättstugor, nyrenoverad festlokal fullt utrustad med bord, stolar, porslin m.m, bastu med relax, övernattningslägenhet samt ett litet snickeri/hobbyrum. I närheten finns mataffär, idrottsplats, restaurang och gym. Promenad- och cykelavstånd till Luleå Tekniska Universitet (LTU) och Ormbergets friluftsområde med både elljusspår och slalombacke.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3278 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1977
Pris 1 345 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad och trivsam tvårummare!

Brf Björkskatan
Brf Björkskatan

Planritning

Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Snövägen 166

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54.5 kvm. Föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 54.5 kvm
Byggnadsår 1977
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

HALL

Ljus hall i anslutning till köket med vitt tak, vita väggar och laminatgolv i mörk klinkerimitation. Hatthylla direkt till vänster när du kliver in genom ytterdörren. Utgång till stor och möblerbar balkong med sol från ca 08-18, trivsam trall och markis finns också. I anslutning från den inre g

KÖK/MATPLATS

Kök med vitt tak, vita väggar och laminatgolv i mörk klinkerimitation. Vit köksinredning med både över- och underskåp (nyligt omlackerade av Luleå Industrilackering). Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl och frys, spis med ugn, fläktkåpa och diskmaskin. Plats för matbord invid fönster som vetter ut mot balkongen och föreningens innergård.

VARDAGSRUM

Ljust och trivsamt vardagsrum med härligt ljusinsläpp. Vitt tak, ljusa väggar och laminatgolv med träimitation.

SOVRUM

Sovrum i generös storlek med vitt tak, vita väggar och laminatgolv med träimitation. Här finns även ingång till praktisk klädkammare.

BADRUM

Badrum i bra storlek med vitt tak och våtrumsmatta på väggar och golv i ljusa trevliga nyanser. Utrustat med WC, dusch, handfat och spegelskåp.

FÖRRÅD

Det finns ett tillhörande förråd som finns beläget i närliggande byggnad. Det finns även ett gemensamt husförråd beläget i källaren på grannhuset (hus nr 225).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-04-02
Energikonsumtion 179 kWh/m2 år.
Primärenergital 132

Ekonomi

Lägenhetsnummer 120
Pris 1 345 000 kr utgångspris
Avgift 3278 kr/mån
Kommentar till avgiften Månadsavgiften på totalt 3 278 kr är fördelad enligt följande; Grundavgift 3 063 kr (inkl värme, vatten och bostadsrättstillägg), kabel-tv 90 kr/mån och informationsöverföringsbelopp 125 kr/mån.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 2 249 kr
Andel i förening 0,2004%
Andel av årsavgift 0,2004%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 223 228 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Björkskatan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-7229
Gatuadress Björkskatan
Ort Luleå
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/bjorkskatan/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Björkskatan i Luleå är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 48 st flerfamiljshus som uppfördes 1977 med adress Snövägen 1-449 och 2-224 belägna på fastigheten Björkskatan 1:231-239 och 1:242-246. I bostadsrättsföreningens hus finns 424 upplåtna bostadslägenheter och 3 lokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Brf Björkskatan har en rad uppskattade gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. På området finns cykelförråd, stora och fina tvättstugor, soprum, mindre snickeri/hobbyrum samt övernattningsrum och rymlig kvartersgård med bastu. Utöver detta finns det nyligen renoverade innergårdar med ytor lämpade för utemöbler.

Föreningens lägenheter disponeras enligt följande:
- 40 st 1 rum och kök (47 m²)
- 172 st 2 rum och kök (64 m² och 54 m²)
- 172 st 3 rum och kök (75,5 m²)
- 40 st 4 rum och kök (92,5 m²)
Föreningens ekonomi Föreningen har höjt månadsavgiften from 2024-01-01 med 5%. Senaste avgiftshöjning dessförinnan genomfördes 2023-01-01 med 10% till följd av ökade driftkostnader, inflation samt att föreningen köpte loss fastighetens mark från Luleå kommun. I dagsläget finns inga beslut tagna om ytterligare avgiftshöjningar, men en ny bedömning görs alltid i samband med budgetarbetet.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 424
Antal lokaler 3
Renoveringar Föreningen utför löpande och sedvanligt underhåll av sin fastighet och utgår från sin underhållsplan som uppdateras kontinuerligt.

Utförda renoveringar:
2023 - Installation av postboxar. Byte av lägenhetsdörrar. Övergång till gemensamhetsel (IMD).
2022 - Föreningen har köpt loss fastighetens mark från kommunen. Renoverat samlingslokal. Installerat 30 st el-laddstolpar i parkeringsgaraget. Fasadrenovering på parkeringshuset. Utbyte av ytterdörrar. OVK-besiktning utförd.
2021 - Utökning med motorvärmarstolpar. Renovering av bastu. Besiktning av avloppsrören genomfördes.
2020 - Övernattningslägenhet byggs. Sex stycken innergårdar gjordes om med nya gräsytor och asfaltering. Bytt soprums-dörrar. Bytt stolpbelysning samt entrébelysning till LED.
2018 - Ommålning av 3 sophus samt kvartersgård. Renovering av 1 innergård (ny asfalt, ny plattsättning och nya avloppsbrunnar).
2017 - Ommålning staket, lekutrustning och bodar på samtliga gårdar.
2016 - Byte av fjärrvärmecentral. OVK besiktningar. Byte av lampor och armaturer i P-hus och sophus.
2007 - Byte fönster, balkongdörrar samt låscylindrar till ytterdörr.

Planerade renoveringar:
Färdigställande av uppdatering och målning av soprum, samt uppdatering av utemiljön. Kvarvarande äldre tvättmaskiner ska bytas ut. Cykelställ vid entréer till trapphusen ska bytas ut till en modell med låsbygel. Dessa åtgärder finansieras med egna medel (kontrollerat 2023-12-21).
Parkering Inom föreningen finns följande parkeringsalternativ att hyra:
- Parkeringsplats med motorvärmare: 270 kr/mån.
- Carport: 280 kr/mån.
- Parkeringshus: 300 kr/mån.
- Garage: 340 kr/mån.
- Laddplats elbil: 420 kr/mån.

OBS! Kostnad för elförbrukning tillkommer på samtliga platser.

Föreningen har separat kö till samtliga bilplatser. I dagsläget försöker föreningen se till att köparen får 1 bilplats vid tillträdet, vilken sort det blir är oklart (kontrollerat 2023-12-21).
Tv och bredband TV via Telenor (IPTV Bas) och bredband via Telenor (500/500 Mbit/s).
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Föreningens gemensamhetsutrymmen består av stora och fina renoverade tvättstugor, nyrenoverad festlokal fullt utrustad med bord, stolar, porslin m.m, bastu med relax samt ett litet snickeri/hobbyrum.
Övrigt Alla huskroppar har en central tryckstyrd ventilation placerat på husets tak som betjänar frånluften från kök, badrum och toalett. Tilluft tas in via ventiler som är placerade ovan fönster i sov och vardagsrum.

All mark ägs av föreningen, ingen upplåten mark hör till lägenheterna.

Läs mer på föreningens hemsida; https://www.hsb.se/norr/brf/bjorkskatan/

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar. Dessa uppgifter uppdaterades senast 2024-01-17.

Övrigt

Balkong Rymlig balkong som vetter mot föreningens innergård med sol från ca 08:00-18:00.

Dokument

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närområde

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.

Räkna på ditt nya boende