Visningar

Tisdag 30 Maj KL: 16:30 - 17:00 Föranmälan krävs! Välkommen att anmäla dig via länk på vår hemsida. Boka
Onsdag 31 Maj KL: 17:00 - 17:30 Föranmälan krävs! Välkommen att anmäla dig via länk på vår hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Björkskatan, Luleå

Snövägen 109

Med ett trivsamt och bekvämt läge på markplan finner vi denna välplanerade och ljusa lägenhet som helrenoverades under 2022. Lägenhetens 92,5 m² är fördelade på fyra rum och kök som disponeras av smakfullt renoverat kök med matplats intill, vardagsrum med fina sällskapsytor och utgång till uteplats, tre sovrum varav två av sovrummen har egen klädkammare. Rymligt badrum med tvättmaskin och bastu. Helrenoverad lägenhet med enhetligt och tröskelfritt golv, renoverade ytskikt, kök och badrum. Här är det bara att flytta in och åtnjuta solens strålar hela dagen tack vare trevliga trädäckade uteplatser på både fram- och baksida av bostaden.

Brf Björkskatan är en populär bostadsrättsförening med god ekonomi, lägenhetens månadsavgift innefattar värme, vatten, kabel-TV och bredband. Föreningens gemensamhetsutrymmen består av stora och fina renoverade tvättstugor, renoverad festlokal fullt utrustad med bord, stolar, porslin m.m, bastu med relax samt ett litet snickeri/hobbyrum.

Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Luleå tekniska universitet och omtyckta aktivitetsområdet Ormberget med ett stenkast till Björsbyfjärden. Björkskatan centrum erbjuder mataffär, gym, hälsocentral, apotek, bibliotek och restauranger. Här bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Här finns goda bussförbindelser som både går till universitet och stan.

Välkommen att anmäla dig till visning via vår hemsida!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 92.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4756 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Smakfullt renoverad och rymlig markplansfyra på Björkskatan!

Emma Hemnet 2
Emma Hemnet 2

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Snövägen 109

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 92.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Markplan

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 92.5 kvm

Rum

HALL

Ljus hall med hatthylla i direkt anslutning för avhängning av ytterkläder. Vitt tak, tapetserade väggar och klinkergolv.

KÖK

Smakfullt renoverat kök med god förvaring via över- och underskåp i vit kulör. Kakel som stänkskydd ovan arbetsbänk i stenimitation (laminat). Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, spis, ugn, mikro, diskmaskin samt spisfläkt. Rymligt med plats för matbord invid fönster som vetter ut mot föreningens innergård. Vitt tak, tapetserade väggar och vinylgolv.

VARDAGSRUM

Ljust och fint vardagsrum med stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns det gott om plats för större soffgrupp och övrigt möblemang. Utgång till lägenhetens baksida och uteplats. Vitt tak, tapetserade väggar och vinylgolv.

TRE SOVRUM

Tre sovrum i bra storlek, här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Två av sovrummen har egen klädkammare. Klädkammaren är inredd med skjutdörrsgarderober som ger god förvaring. Vitt tak, tapetserade väggar och vinylgolv/heltäckningsmatta.

BADRUM

Renoverat badrum med våtrumsmatta på golv och väggar i fin grå nyans. Dusch med vikbara glasdörrar, handfat med kommod, WC-stol, spegelskåp samt tvättmaskin. I anslutning till badrummet finns det en bastu i bra storlek.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 377
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 4756 kr/mån
Andel i förening 0,3112%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Björkskatan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-7229
Ort Luleå
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/bjorkskatan/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Björkskatan i Luleå är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 48 st flerfamiljshus som uppfördes 1977 med adress Snövägen 1-449 och 2-224 belägna på fastigheten Björkskatan 1:231-239 och 1:242-246. I bostadsrättsföreningens hus finns 424 upplåtna bostadslägenheter och 3 lokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Brf Björkskatan har en rad uppskattade gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. På området finns cykelförråd, stora och fina tvättstugor, soprum, mindre snickeri/hobbyrum samt övernattningsrum och rymlig kvartersgård med bastu. Utöver detta finns det nyligen renoverade innergårdar med ytor lämpade för utemöbler.

Föreningens lägenheter disponeras enligt följande:
- 40 st 1 rum och kök (47 m²)
- 172 st 2 rum och kök (64 m² och 54 m²)
- 172 st 3 rum och kök (75,5 m²)
- 40 st 4 rum och kök (92,5 m²)
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 424
Antal lokaler 3
Renoveringar Senast utförda:
2022/2023 - Nya ytterdörrar till samtliga lägenheter.
2022 - Föreningen har köpt loss tomten av kommunen.
2018 - Målning av tre sophus samt kvartersgård. Renovering av en innergård
2017 - Målning staket, lekutrustning och bodar på samtliga gårdar.
2016 - Byte av fjärrvärmecentral. Obligatorisk ventilationskontroll. Byte av lampor och armaturer i parkerings- och sophus.
2013 - Målning av fasader påbörjades.
2009 - Renovering av balkonger.
2007 - Fönsterbyten, byte av balkongdörr samt låscylindrar till ytterdörr.

De närmsta åren planerar styrelsen följande åtgärder:
-Föreningen planerar att se över behov av relining under 2022.
-Renovering av kvarvarande innergårdar.
-Montering av takavvattning på garage.
-Detta planeras under 2023:
Byte av ytterdörrar att färdigställas.
Fyra soprum att renoveras på insidan, tak, väggar och golv ska målas.
Det pågår ett projekt att uppdatera utemiljön. De har, i samarbete med Norconsult, under hösten 2022 påbörjat att ta fram en plan om hela föreningens utemiljö.

Läs mer på föreningens hemsida; https://www.hsb.se/norr/brf/bjorkskatan/
Parkering - Parkeringshus med 176 platser (297 kr/mån exkl el)
- Garage med 102 platser (335 kr/mån exkl el)
- Carport med 86 platser (280 kr/mån exkl el)
- Parkeringsplatser med motorvärmare 22 st platser (264 kr/mån exkl el)
- Laddplats elbil 30 st platser (420 kr/mån exkl elförbrukning)

Separat kö tillämpas.
Tv och bredband I månadsavgiften ingår digitala tv-kanaler BAS-utbudet hos Tele 2. Föreningen köper bredband och IP-telefoni via Telenor, kostnaden ingår i månadsavgiften. Hastighet på bredbandet är 100/100.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Alla huskroppar har en central tryckstyrd ventilation placerat på husets tak som betjänar frånluften från kök, badrum och toalett.
Tilluft tas in via ventiler som är placerade ovan fönster i sov och vardagsrum.

Kontrollerat med föreningen 2023-05-23.

Övrigt

Uteplats Altan på fram och baksida

Dokument

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närområde

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.

Räkna på ditt nya boende