VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hällbacken, Luleå

Skogsmyrgatan 14


- Välbyggt Älvsbyhus med hörntomt
- Stort vidbyggt garage
- Tidlösa och smakfulla materialval
- Mysig braskamin
- Härlig trädäckad altan med bästa solläget!

Välkommen till detta fina Älvsbyhus uppförd 2017 med ett av Hällbackens bästa tomtlägen! Villan erbjuder ca 125 + 38 m² med välplanerad planlösning och smakfulla materialval. Husets entréplan erbjuder en välkomnande hall, stort och rymligt kök med vit inredning och god arbetsyta samt vardagsrum med kamin från Contura som ger både värme och är ett vackert inslag i rummet! Härligt ljusinsläpp från fönster som vetter mot baksidans lummiga läge och solfylld altan med bästa sydvästläge! Altanen är generös i storlek och ger utrymme för både sittgrupp och loungemöbler. Bottenvåningen inrymmer även sovrum med bra förvaringsmöjligheter via ett flertal garderober, badrum med dusch samt tvättstuga med anslutning till det rymliga vidbyggda garaget. I garaget finns förberett avlopp för en framtida bastu! För den som drömmer om dubbelgarage finns möjlighet att kompletera med en extra garageport när utrymme för två bilar finns. Via trappen från hallen tar du dig upp till det övre planet där det finns ett stort allrum (vilket kan delas upp och konverteras till exempelvis 1-2 sovrum plus allrum). Det finns även ett sovrum i generös storlek och ett utrymme förberett för WC som idag nyttjas som klädkammare. Villan värms upp med frånluftsvärmepump och i garaget finns vattenburen golvvärme. Fiber finns indraget. En annan förmånlig sak är att villan är uppförd under 2017, vilket innebär att du är fri från fastighetsavgift fram till år 2032.

På den friköpta hörntomten på 1 584 m² finns förutom härlig gräsmatta en förrådsbyggnad om 22 m², mysig grillplats samt en tjusig stenmur på framsidan. Här finns gott om utrymme för spring och lek på både tomten men också i angränsande skog. För den trädgårdsintresserade finns möjligheter att skapa sig sin egen drömoas.

Villan är förbesiktigad via Anticimex och kommer av säljaren försäkras mot dolda fel.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning via länk på vår hemsida!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 125 kvm + 38 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 2-4 sovrum
Tomt 1584 kvm
Byggnadsår 2017
Pris 4 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Villa byggd 2017 med ett av Hällbackens bästa tomtlägen!

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skogsmyrgatan 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-4 sovrum
Boarea 125 kvm. Säljarens information Enligt fastighetsutdraget är villans kvadrat 82 kvm boarea och 81 kvm biarea.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Fastighet Björsbyn 1:254
Boarea 125 kvm
Biarea 38 kvm
Byggnadsår 2017
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 3-glas isolerfönster
Tak Plåt
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Frånluftsvärmepump NIBE F750
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FX)
Övrigt om byggnaden Övre plan inreddes 2020/2021.
Övriga byggnader Förrådsbod om 22 kvm.
Vidbyggt garage.

Rum

HALL

Välkommen in till denna inbjudande och ljusa entréhall. Ytterdörr i vitt med fönster som ger extra ljusinsläpp. Här finns plats för hatthylla samt annat möblemang.

KÖK

Rymligt kök med gott om både över- och underskåp. Släta luckor i vitt med fin kant i grått som ger fin avskärmning av luckorna samt fin bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av spis med häll och ugn, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin. I köket finns gott om utrymme för många gäster.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med trevligt ljusinsläpp som ger rummet en härlig rymd. Väggarna är tapetserade i ljus nyans och fint golv. Här finns en braskamin från Contura som ger både värme och mysfaktor! Utgång till trädäckad altan och den fina baksidan med sydvästläge.

SOVRUM

I anslutning från entréhall finns ett sovrum i bra storlek med tillhörande garderober.

BADRUM

Stilrent badrum med vitt tak, väggar av fibo trespo skivor i snygg grå nyans med matchande våtrumsmatta på golvet. Badrummet är utrustat med WC, dusch med vikbara glasväggar, handfat med kommod och spegelskåp med funktionell belysning.

TVÄTTSTUGA

Rymlig tvättstuga med vitt tak och våtrumsmatta på golv och väggar. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare i ett samt ytterligare en torktumlare i pelare, fin arbetsbänk och tvättho. Groventré med anslutning till garaget. I garaget finns förberett avlopp för en dusch och bastu om en köpare vill installera en sådan.

ALLRUM

En trappa upp på övervåningen finns det ett allrum som kan göras om till ett-två sovrum. Ljust tak med infällda spotlights, målade väggar med fin träpanel samt fint golv.

SOVRUM

I anslutning till allrummet finns det ett sovrum i rymlig storlek. Ljus tak, fint golv och målade väggar samt fin träpanel.

KLÄDKAMMARE/GÄST-WC

I anslutning från allrummet är det förberett för en gäst-WC som i dagsläget används som en klädkammare.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-08-21
Energikonsumtion 123 kWh/m2 år.
Primärenergital 141

Ekonomi

Pris 4 295 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 433 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 596 000 kr
  • Småhusmark: 837 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 596 000 kr
Värdeår 2017
Summa inteckningar 2 000 000 kr
Elförbrukning 10 184 kWh/år
Driftkostnad 26 335 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 5 583 kr
  • Renhållning: 5 583 kr
  • Hushållsström: 15 169 kr

Huvudsäkring 20A. Ingen fastighetsavgift de första 15 åren för nybyggda småhus som har värdeår 2012 och senare. OBS! Kostnad för villahemförsäkring tillkommer. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Tomt

Tomtarea 1584 kvm
Tomttyp Friköpt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan (2011-09-26)

Dokument

Området

Hällbacken är ett av Luleås nybyggda bostadsområden och som växer i stadig takt. Ca 6 km norr om stadskärnan ligger detta bostadsområde som består av övervägande villor men även kedjehus och bostadsrätter. I området finns en trevlig lekpark med klätterställning, gungor och sandlåda.

Närområde

Hällbackens förskola öppnades 2017 och ligger mitt i området. Närmaste låg- och mellanstadieskola ligger på Björkskatan, ca 15 min med cykel.

Övrigt

Vid angränsande Sinksundet finns en liten badstrand och längs med vattnet finns även en fin gångpromenad med grillplats, sandlådor och brygga.

Räkna på ditt nya boende