VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hällbacken, Luleå

Renlavsgatan 3

Välkommen till denna otroligt vackra Smålandsvilla uppförd 2015 med generös takhöjd på 2,5 m. Villan erbjuder hela 146 m² och är välplanerad in i minsta detalj och präglas av tidlösa och smakfulla materialval, . En välkomnande hall med grått klinkergolv och golvvärme. Köket i modern stil och med inredning från Vedum. Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum samt med inbjudande köksö och en värmande braskamin, den är godkänd att elda i och är ett vackert inslag i rummet. Vardagsrummet är rymligt med härligt ljusinsläpp ifrån stora fönsterpartier som vetter mot baksidans härliga tomt och altan i sydvästläge. Trädäcket som ansluter till härlig gräsmatta ger utrymme för både sittgrupp och relaxmöbler. Här finns även plats för studsmatta och gungställning och fina lekmiljöer runt om i skogen för barn med spring i benen. Bostadshuset inrymmer tre sovrum i varierande storlekar, allrum samt två stilrena badrum och tvättstuga.

Den friköpta hörntomten på 1 001 m² har gräsmatta på fram- och baksida, öppen veranda till entré, uteplats med trädäck, tjusig grusbelagd uppfart samt stenbelagda plattor vid sidan av infarten. På tomten finns det även ett fristående varmgarage med motordriven port som är generöst i storlek och inrymmer både bil och förvaring. Villan värms upp med NIBE frånluftsvärmepump och garaget med värmepump. Fiber finns indraget. Eftersom villan är uppförd 2015 så är du fri från fastighetsavgift fram till år 2030.

Villan är förbesiktigad via Anticimex och kommer av säljaren försäkras mot dolda fel.

Välkommen att uppleva detta smakfulla boende, bokning sker via länk på MOHV:s hemsida.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 146 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 3 sovrum
Tomt 1001 kvm
Byggnadsår 2015
Pris 4 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Modern villa byggd 2015 på omtyckta Hällbacken!

Planritning

Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Renlavsgatan 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3 sovrum
Boarea 146 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Smålandsvilla, 1-plan
Fastighet Björsbyn 1:233
Boarea 146 kvm
Byggnadsår 2015
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel/liggande träpanel vid fönster
Fönster 3-glas isolerfönster
Tak Takpannor
Grundläggning Isolergrund
Uppvärmning Frånluftsvärmepump Nibe med vattenburet radiatorsystem
Ventilation Frånluftvärmepump med värmeåtervinning
Övrigt om byggnaden - 2016: Byggdes altanen som är 55 m²
- 2018: Nya ytskikt i stora badrummet. Utfört av NOAK.
- 2020: Nya ytskikt i lilla badrummet. Utfört av NOAK.
Övriga byggnader Garagebyggnad

Rum

HALL:

I den välkomnande hallen finns ett snyggt klinkergolv i grått med el golvvärme och infällda spotlights i taket. Entrédörren har ett avskalat formspråk med sina 3 glaspartier och intill entrédörren finns ett stort fönsterparti vilket ger ett vackert ljusinsläpp. Här finns utrymme för avhängning. Redan från hallen slås du av husets luftiga och varma känsla.

KÖK, MATPLATS, VARDAGSRUM:

Husets hjärta är den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum. Köket kommer från Vedum och har ett smakfullt utförande med vita luckor och laminatbänkskiva i grå nyans. Lådorna är dämpade med fullutdrag och luckorna är mjukstängande med snygga handtag i matt krom. Ovan diskho finns ett modernt fönsterparti som släpper in mycket ljus. Köksön är perfekt när du vill ha extra förvaringsutrymme, mer arbetsyta och en självklar samlingsplats i köket. Här finns altandörr med access till trädgården. Köket har utrustning i form av fullstor kyl, frys, inbyggd mikrovågsugn och ugn, induktionshäll och fläkt samt diskmaskin, vitvaror från Bosch. Ekparkett och ljust mönstrade tapeter. Vardagsrummet har ett fint ljusinsläpp tack vare flertalet fönster och en dekorativ braskamin som är godkänd att elda i. Rummet har ekparkett och ljusa tapeter med en mönstrad fondvägg. Från vardagsrummet har man access till trädgården och den härliga altanen om ca 55 kvm. De flesta fönster har motordrivna markiser.

BADRUM 1:

I anslutning från entréhallen nås detta fina och rymliga badrum, där ytskikten gjordes om 2018 med våtrumsväggmatta i ljus kulör och våtrumsgolvmatta i grå kulör. Inredning från Vedum med kommod i vit stomme och svart lådfront, spegelskåp med ljusramplist, badkar, toalett och handduksvärmare.

ALLRUM:

Ljust och fint allrum med gott om plats för möblemang. Ekparkett och vita väggar samt fondvägg.

SOVRUM 1:

Sovrum i bra storlek med en garderob. Ekparkett, vita väggar och en mönstrad fondvägg samt motordriven markis.

SOVRUM 2:

Sovrum i bra storlek utrustat med 4 st garderober. Ekparkett och vita tapetserade väggar, fondvägg i rutigt mönster samt motordriven markis.

SOVRUM 3:

Sovrum i bra storlek med en garderob. Ekparkett, blå fondvägg och tapetserade väggar i vit nyans samt motordriven markis.

BADRUM 2:

I anslutning från hallen nås det stilrena badrummet, där ytskikt gjordes om 2020 med våtrumsväggmatta i ljus kulör och våtrumsgolvmatta i grå kulör. Inredning från Vedum med kommod i vit stomme och svart lådfront, spegelskåp med infällda spotlights, duschhörna, toalett och handduksvärmare.

TVÄTTSTUGA:

Rymlig tvättstuga med fin arbetsbänk och diskho, utrustat med under- och överskåp samt tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Plastmatta i grå nyans och vita väggar. Groventré med anslutning till uppfart.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2023-05-25
Primärenergital 110

Ekonomi

Pris 4 795 000 kr
Taxeringsvärde 3 115 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 750 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 365 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 365 000 kr
Värdeår 2015
Summa inteckningar 3 010 000 kr
Driftkostnad 32 485 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 11 858 kr
  • Renhållning: 2 217 kr
  • Hushållsström: 18 410 kr

ELNÄT Förbrukning: 19911 kWh Kostnad: 13787:- Huvudsäkring: 20A ELHANDEL Kostnad: 18410:- OBS! Kostnad för villahemförsäkring tillkommer. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Tomt

Tomtarea 1001 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Parkering Varmbonat garage med plats för 1 bil. Uppfart med plats för 6-7 bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

Hällbacken är ett av Luleås nybyggda bostadsområden och som växer i stadig takt. Ca 6 km norr om stadskärnan ligger detta bostadsområde som består av övervägande villor men även kedjehus och bostadsrätter. I området finns en trevlig lekpark med klätterställning, gungor och sandlåda.

Närområde

Hällbackens förskola öppnades 2017 och ligger mitt i området. Närmaste låg- och mellanstadieskola ligger på Björkskatan, ca 15 min med cykel.

Övrigt

Vid angränsande Sinksundet finns en liten badstrand och längs med vattnet finns även en fin gångpromenad med grillplats, sandlådor och brygga.

Räkna på ditt nya boende