VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Östermalm, Luleå

Rektorsgatan 36A


- Takhöjd på närmre fyra meter
- Utsikt mot lummigt parkområde
- Badrum med lyxig hotellkänsla
- Exklusiva materialval
- Pampigt trapphus med hiss

Varmt välkommen till Seminariets vackra huvudbyggnad och denna ståtliga tvårummare! Lägenheten ligger belägen på andra våningsplanet, med ett insynsskyddat läge och fin utsikt mot lummigt parkområde. Här erbjuds öppen planlösning, generös takhöjd på närmare fyra meter samt fantastiska fönster som ger bostaden både ett magiskt ljusinsläpp men också en underbar karaktär. Exklusiva materialval som kök från Ballinglöv i färgen Lindblomsgrönt, naturmaterial så som Carrara-marmor i både kök och badrum samt tjusig och enhetlig fiskbensparkett. Sovrummet är i bra storlek och det finns fina förvaringsmöjligheter via garderober. Det välplanerade badrummet andas lyxig hotellkänsla och innehar bekvämligheter som golvvärme och egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Brf Seminariet 1 är en välskött förening med god ekonomi. Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, tv, bredband och bostadsrättstillägg. Till lägenheten finns även ett källarförråd. Östermalm är ett omtyckt och populärt område som ligger med bekvämt promenadavstånd till stadskärnan och dess utbud av restauranger och butiker. Från Seminariet ner till Skurholmsfjärdens glittrande vatten och lummiga promenadstigar är det bara runt 150 meter. Det finns gott om både bussförbindelser och fina cykelvägar till både centrum och Luleå tekniska universitet.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3759 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1907
Pris 2 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Exklusiv tvårummare i Seminariets vackra huvudbyggnad!

Planritning

Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rektorsgatan 36A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. Föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1907
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system med värmeåtervinning

Rum

HALL

Praktisk hall med med garderob och avhängningsmöjligheter. Vitt tak, vita målade väggar och vacker fiskbensparkett.

KÖK & MATPLATS

Här möts du av den mäktig takhöjden som tillsammans med den öppna planlösningen skapar en väldigt trivsam rymd. Två höga spröjsade fönster med djupa fönsternischer ger ett härligt ljusinsläpp till rummet. Köket från Ballingslöv har luckor i en behaglig Lindblomsgrön nyans och tjusig Carrara-marmor som bänkskiva och stänkskydd. Här finns gott om förvaring och med tillhörande stege når du skåpen högst upp. Köket är utrustat med vitvaror från nyproduktionen; integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll och fläkt. Vitt tak, vita målade väggar och vacker fiskbensparkett.

SOVRUM

Bostadens sovrum ligger intill vardagsrummet och har praktisk skjutdörr. Även här återfinns samma fönsterparti som i vardagsrummet och likaså takhöjden vilket gör rummet väldigt trivsamt. Rummet inrymmer plats för dubbelsäng och klädförvaring finns via inbyggda garderober. Vitt tak, vita målade väggar och vacker fiskbensparkett.

BADRUM

Rymligt badrum med marmorgolv (el-golvvärme), vitt kakel och tak målat i harmonisk grön färg. Här finns WC, handfat med kommod, spegel sam dusch med glasvägg. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare (ca 2020).

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-11-05
Energikonsumtion 114 kWh/m2 år.
Primärenergital 69

Ekonomi

Lägenhetsnummer 300593001-0010
Pris 2 395 000 kr utgångspris
Avgift 3759 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl; värme, vatten och bostadsrättstillägg. Obligatorisk kostnad om 255 kr tillkommer och avser bredband och kabel-tv.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,07152%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 795 029 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Seminariet 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769633-0187
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Seminariet 1 äger och förvaltar fastigheten Seminariet 1 i Luleå kommun. På fastigheten finns 3 byggnader uppförda 1907, 1915 och 1970 med 66 lägenheter fördelat på adresserna Seminariegatan 12A och B samt Rektorsgatan 36 A, B och C. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. De historiskt karaktäristiska byggnaderna hyste rum för utbildning av folkskolelärare innan konverteringen till dagens exklusiva lägenheter skedde.

Föreningens lägenheter fördelar sig enligt följande:
- 1 st 1 rum och kök
- 38 st 2 rum och kök
- 8 st 3 rum och kök
- 17 st 4 rum och kök
- 2 st 5 rum och kök
Föreningens ekonomi Styrelsen har inte fastställt budgeten för 2023 och därmed är inget beslut om eventuell förändring av årsavgift tagen. Årsavgifterna höjdes senast 2021-01-01 då den höjdes med 4%.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 66
Renoveringar Kontinuerliga översynsarbeten på fastigheterna från entreprenörens sida - bl.a. utbyte av kyl- och frysskåpsluckor i några lägenheter. Föreningen har planerat och låtit uppföra en gemytlig innergård under det senaste året och har inga planerade renoveringar de närmaste åren.
Parkering Föreningens parkeringsplatser disponeras enligt följande;
- 59 st parkeringsplatser med motorvärmaruttag (538 kr/mån, exkl el). I dagsläget finns det lediga platser.

- 14 st platser i carport (700 kr/mån, exkl). Kö till dessa platser.

- 16 st parkeringsplatser för elbil (894 kr/mån, exkl el). I dagsläget finns det lediga platser.
Tv och bredband Föreningen har tecknat gemensamt avtal avseende kabel-tv och bredband. Bredband via Bredband 2 (100/100 Mbit, Lunet) samt bredbands-tv via Allente. Kostnad för detta ingår i månadsavgiften (uppges som en obligatorisk kostnad om 202 kr på månadsavin).
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns det en gemensam samlingslokal, hobbyrum (utan verktyg och maskiner) samt en tvättstuga i hus B. Dessutom finns förvaringsrum för cyklar och barnvagnar. Det finns även en fin innergård med grillplats som sommartid är mycket uppskattad.

Dokument

Området

Luleå centrum är uppbyggt av följande stadsdelar; Innerstaden, Norra hamn, Gültzauudden, Västra strand, Oscarsvarv, Södra hamn, Stadsviken, Charlottendal & Östermalm. Östermalm är ett omtyckt och trivsamt bostadsområde som präglas av gamla träbyggnader och dess närhet till centrumkärnan. Här kan du promenera längs med Skurholmsfjärden och stanna till i utegymmet i Kanalparken eller lätt transportera dig med buss till universitetet.

Närområde

I centrum finns det förutom de stora butikskedjorna mängder av andra butiker, caféer, restauranger, livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, omtyckt kulturhus, badhus och mycket mer. Då Luleås centrala delar är omgiven av vatten är det alltid trevligt att ta en trevlig promenad- eller cykeltur mot stadsdelen Gültzauudden där det även finns en mysig badplats. Vintertid plogas och upprätthålls den populära isvägen som sträcker sig från Norra hamn till Södra hamn. Centrala delarna erbjuder även flertalet parker; Stadsparken, Floras kulle, Hermelinsparken & Museiparken.

Räkna på ditt nya boende