VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Södra Prästholm, Luleå

Prästholmsforsen 48

Njut av en idyllisk tillvaro vid vattnet med detta charmiga fritidshus beläget i Södra Prästholm. Med sin traditionella timring och vackra trägolv erbjuder huvudbyggnaden en omedelbar känsla av hemtrevnad och värme. Den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum skapar en inbjudande och social atmosfär, perfekt för umgänge och mysiga kvällar framför den utsmyckade braskaminen. Dessutom finner man ett sovrum av bra storlek och en praktisk toalett. För de varmaste dagarna har du tillgång till en underbar veranda med tak i skuggigt läge. Härifrån nås även en härlig solig altan utan tak men med markis på gaveln för avkoppling.

För extra boendebehov finns en sovstuga på ca 24 kvm med två ytterligare sovrum, perfekt för gästande familj och vänner. En avkopplande bastu och relaxavdelning med storslagen utsikt mot vattnet och en härlig bastualtan med tak, i anslutning finns förbränningstoalett, tvättmaskin och duschmöjlighet. Båda byggnaderna är uppförda år 2015.

Fastigheten har genomgående uppdaterats med moderna bekvämligheter som fiberanslutning, ny elinstallation i samtliga byggnader samt värmeslingor i vattenledningarna för ständig tillgång till rinnande vatten även under kalla vintermånader. Fastigheten har egen borrad brunn samt stenkista för gråvatten.

Den välplanerade tomten omges av en vacker stenläggning mot vattnet och pryds av en frodig gräsmatta, buskar och äppelträd. Alldeles nedanför stugan är det en liten sandstrand och 30 meter bort är byns sandstrand. Om du är en fiskeentusiast kommer du att älska möjligheten att fiska abborre eller gös precis nedanför fastigheten. Varför inte tillaga din fångst över en öppen eld i grillstaden som är placerad intill vattnet? Här har ni en idyll där ni kan koppla av, njuta av lugnet och verkligen trivas!

Södra Prästholm ligger ca 4 mil från Luleå, enkelt att nås via E4:an, endast 35 minuters bilfärd. Härifrån är det endast 10 km till Råneå där det finns livsmedelsbutiker, apotek, hälsocentral, idrottsplats och badhus.

Missa inte detta tillfälle!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 48 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 2 varav 1 sovrum
Tomt 1581 kvm
Byggnadsår 1969/2015
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Smultronställe med strandtomt!

Säljarnas egna bild
Säljarnas egna bild
Säljarnas egna bild
Säljarnas egna bild
Säljarnas egna bild
Säljarnas egna bild
Säljarnas egna bild
Säljarnas egna bild
Säljarnas egna sommarbild
Säljarnas egna sommarbild
Säljarnas egna bild
Säljarnas egna bild
Utsikt från stugan
Utsikt från stugan

Planritning

Huvudbyggnad
Huvudbyggnad
Bastu/relax
Bastu/relax
Sovstuga
Sovstuga
Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Prästholmsforsen 48

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 48 kvm. Taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Vinterbonat fritidshus
Fastighet Prästholm 11:34
Boarea 48 kvm
Byggnadsår 1969/2015
Vatten & avlopp Kommunalt/enskilt sommarvatten. Enskilt avlopp
Fasad Timring
Fönster 2-glas / 3-glas
Tak Plåt
Grundläggning Plintar
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden - Bastubyggnaden är uppfört 2015
- Gäststugan vid bastun är uppförd 2015
Övriga byggnader I bastubyggnaden finns också ett vidbyggt vedförråd samt en verktygsbod.
Sovstuga på ca 24 kvm med två sovrum. Dessa är extra tilläggsisolerade.
På tomten finns det en grillplats.
Bredband Fiber

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 2 495 000 kr
Taxeringsvärde 393 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 196 000 kr
  • Småhusmark: 197 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 196 000 kr
Värdeår 1969
Summa inteckningar 1 125 000 kr
Fastighetsskatt 2 948 kr
Driftkostnad 28 179 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Renhållning: 2 316 kr
  • Hushållsström: 25 863 kr

ELNÄT Förbrukning: 21 617 kWh Kostnad: 15 613 kr Huvudsäkring: 16A ELHANDEL Kostnad: 10 250 kr Renhållning: Grundavgift sommarabonnemang: 371 kr Brännbart, 190 l (varannan vecka, sommar) 365 kr Matavfall 140 l (varannan vecka, sommar) 200 kr Ordinarie avgift för slam tömning är 1380:- per tömnings tillfälle. Denna kunden har haft slamtömning i juli varje år. OBS! Kostnad för fritidshusförsäkring tillkommer. Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 2 948 kr. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Tomt

Tomtarea 1581 kvm
Tomttyp Friköpt
Övrigt Tomt med gräsmatta, buskar, träd och stenläggning.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Förmån: Officialservitut Bad-Och Båtplats, 25-RÅN-4226.2
Förmån: Officialservitut Väg, 25-RÅN-4226.1
Förmån: Officialservitut Väg, 25-RÅN-4226.3

Dokument

Området

År 1492 omnämns byn första gången i skrift. Prästholm är efter Råneå den äldsta kända byn i älvdalen. Prästholm har bevarat mycket av sin forna byakärna, samt bevarat sitt kulturlandskap då ingen fritidsbebyggelse uppförts invid älven. Den byakärna som ligger ned mot Prästholmsforsen är troligen en av de bäst bevarade gamla byakärnorna i Norrbotten. Prästholm är en gammal storby på båda sidor Råne älv. Byn benämns på kartor och i adresser som Södra- och Norra Prästholm men är en enhetlig by. Största delen, cirka 2/3, ligger på södra sidan av älven. Byn är långsträckt med bebyggelse ungefär fyra km utefter älven. Den har drygt 210 invånare. Föreningar i byn är PIK, Prästholms idrottsklubb och Prästholms Byahusförening som sköter om byahuset och anordnar en del aktiviteter som julfester, valborgsfirande, Prästholmsdagen med mera. Dessutom finns Prästholms Småviltklubb har hand om viltvården. Varje år anordnas Prästholmsdagen, första lördagen i juli. Under Prästholmsdagen visas aktiviteter i byn, servering samt underhållning. Som arrangör för Prästholmsdagen står Byahusföreningen.

Räkna på ditt nya boende