Östermalm, Luleå

Östra Pilgatan 32

Välkommen till denna kvadratsmarta lägenhet på optimalt läge med närhet till stadskärnan och trevliga promenadstråk samt goda kommunikationer till Luleå tekniska universitet. Bostadens 32 kvadrat är disponerade på separat kök med plats för matgrupp, badrum med dusch, hall med avhängningsmöjligheter och ett generöst allrum där man platsbyggt en sovalkov samt separat klädkammare. Ett boende med enhetligt ljusa ytskikt och genomtänkta lösningar!

Brf Björken är en välskött förening med god ekonomi med tvättstuga, bastu/relax, hobbyrum och gemensamt cykelförråd. Den låga månadsavgiften inkluderar värme, vatten/avlopp, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Gemensam balkong finns att nyttja mellan våningsplanen. Till lägenheten finns även ett rymligt källarförråd.

Östermalm är ett omtyckt och populärt område som ligger med bekvämt promenadavstånd till stadskärnan och dess utbud av restauranger och butiker. Här bor du naturnära med fina promenadstråk längs med Skurholmsfjärden där det även finns ett omtyckt utegym! Det finns gott om både bussförbindelser och fina cykelvägar till både centrum och Luleå tekniska universitet.

Kontakta oss för mer information om denna stadsnära pärla!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 32 kvm
Avgift 1921 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1940
Pris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trivsam 1:a med optimal planlösning på omtyckta Östermalm!

Emma Hemnet

Emma Hemnet
Emma Hemnet

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östra Pilgatan 32

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 32 kvm.
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 32 kvm
Byggnadsår 1940
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk

Rum

HALL

Välkomnande hall med trägolv, vita tapetserade väggar och vitt tak. Hatthylla för avhängning direkt till höger då man kommer in.

KÖK

Renoverat kök som erbjuder god förvaring via flertal skåp. Vita skåpsluckor med fina handtag, kakel i härliga färger ovan bänkskiva i laminat. Spis med ugn, spisfläkt, mikro samt kombinerad kyl/frys. Plats för mindre matgrupp invid fönster.

ALLRUM

Vardagsrum/allrum med sovalkov. Vita tapetsera väggar, trägolv och vitt tak. Här finns plats för soffa, säng och skrivbord. I anslutning finns en klädkammare/förråd.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta på väggar och golv, utrustat med handfat, badrumsspegel, WC och dusch.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2016-03-02
Primärenergital 126

Ekonomi

Avgift 1921 kr/mån
Kommentar inkl; värme, vatten/avlopp, sophantering, kabel-TV & bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 800 kr
  • Övrigt: 3 000 kr

Driftskostnad el avser hushållsel. Driftskostnad övrigt avser bredband.

Förening

Föreningsnamn Brf Björken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-0092
Gatuadress Östra Pilgatan 32
Ort Luleå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSBs Brf Björken äger och förvaltar fastigheten Björken 8 i Luleå kommun. På fastigheten har det uppförts ett flerbostadshus med adress Backgatan 9 B, C samt Östra Pilgatan 32. Föreningen utgörs av 12 bostadsrätter som gemensamt renoverades 1985 då bl.a. stambyte och utbyte av elledningar genomfördes. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. De gemensamhetsytor som tillhandahålls av föreningen är tvättstuga med nyare maskiner, bastu med relax, snickarrum samt gemensamt cykelförråd.
Föreningen har en god och stark ekonomi med låg belåning, senaste årsavgiftshöjning genomfördes 1 januari 2019.

Föreningens lägenheter fördelar sig enligt följande:
1 rok 31 kvm 4 st
2 rok 63 kvm 2 st
2 rok 50 kvm 4 st
2 rok 45 kvm 2 st
Föreningens ekonomi Ingen planerad avgiftshöjning i dagsläget (2021-02-04)
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 12
Renoveringar Föreningen ser över möjligheten att tillhandahålla bredband till hela fastigheten samt även att kunna möjliggöra gästparkering.
Under våren 2021 kommer en dränering av fastigheten av genomföras.
Parkering Bilplatser som finns till förfogande i föreningen är 8 st motorvärmarplatser. I skrivande stund finns det ingen som står i kö, men föreningen tillämpar separat kösystem. Kostnad är 250kr/mån, inkl el, men detta skall ändras till att ej inkludera elektricitet.
Tv och bredband Kabel-TV via ComHem
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Luleå centrum är uppbyggt av följande stadsdelar; Innerstaden, Norra hamn, Gültzauudden, Västra strand, Oscarsvarv, Södra hamn, Stadsviken, Charlottendal & Östermalm. Östermalm är ett omtyckt och trivsamt bostadsområde som präglas av gamla träbyggnader och dess närhet till centrumkärnan. Här kan du promenera längs med Skurholmsfjärden och stanna till i utegymmet i Kanalparken eller lätt transportera dig med buss till universitetet.

Närområde

I centrum finns det förutom de stora butikskedjorna mängder av andra butiker, caféer, restauranger, livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, omtyckt kulturhus, badhus och mycket mer. Då Luleås centrala delar är omgiven av vatten är det alltid trevligt att ta en trevlig promenad- eller cykeltur mot stadsdelen Gültzauudden där det även finns en mysig badplats. Vintertid plogas och upprätthålls den populära isvägen som sträcker sig från Norra hamn till Södra hamn. Centrala delarna erbjuder även flertalet parker; Stadsparken, Floras kulle, Hermelinsparken & Museiparken.

Räkna på ditt nya boende