Visningar

Onsdag 13 Mars KL: 17:00 - 17:30 Föranmälan krävs, bokning sker via vår hemsida. Boka
Fredag 15 Mars KL: 12:00 - 12:30 Föranmälan krävs, bokning sker via vår hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Östermalm, LULEÅ

Östra Parkgatan 15B

Välkommen till denna ljusa och hemtrevliga tvåa i det populära området Östermalm! Belägen en trappa upp bjuds du på välplanerade 35,5 kvadratmeter i gott skick. Bostaden bjuder på ett enhetligt laminatgolv som är genomgående i bostaden, kök och allrum med fint ljusinsläpp vilket ger en mysig och ljus atmosfär, helkaklat och luftigt badrum samt en rymlig balkong i soligt läge. Dessutom har bostaden en låg månadsavgift.

Östermalm är ett omtyckt och populärt område. Här bor du med närhet till det bästa Luleå har att erbjuda – en kort promenad tar dig till myllrande stadsliv med butiker, restauranger och kulturella utbud. Den natursköna omgivningen vid Skurholmsfjärdens glittrande vatten är också inom räckhåll, och lägenhetens läge garanterar dig tillgång till utmärkta kommunikationer både mot centrum och Luleå tekniska universitet.

HSB Brf Björken är en otroligt centralt belägen förening med närhet till allt vad centrum har att erbjuda, men i ett lugnt läge med naturen runt hörnet. Föreningens ekonomi och likviditet är god och i månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband samt bostadsrättstillägg. Föreningen har fina gemensamma utrymmen i form av miljörum, cykelförråd och tvättstuga.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 35.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2703 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1998
Pris 1 245 000 kr

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Centralt belägen 2:a med låg avgift på omtyckta Östermalm!

Planritning

Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östra Parkgatan 15B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 35.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 35.5 kvm
Byggnadsår 1998
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL:

Hallen har gott om möblerbar yta och har avhängning i form av krokar direkt när man kliver in i bostaden. Rummet har vitt tak, tapetserade väggar med fint randigt mönster och ljust laminatgolv.

KÖK/VARDAGSRUM:

Trivsamt kök som är ljust och praktiskt med vita fronter på skåp. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt och kombinerad kyl och frys. Det är en öppen planlösning in mot vardagsrumsdelen som skapar en luftig och inbjudande atmosfärs, perfekt för att umgås med familj och vänner. Njut av det generösa ljusinsläppet från det stora fönsterpartiet och balkongen. Rummet har målade väggar och laminatgolv.

SOVRUM:

Sovrum i bra storlek som inrymmer dubbelsäng och sängbord, med fönster som vetter mot föreningens lummiga innergård. Rummet har vitt tak, målade väggar i ljus nyans och en tapetserad fondvägg i ljust mönster. Här finns även garderober.

BADRUM:

Generöst badrum med målat kakel och klinker i ljusgrå nyans. Badrummet är försett med WC, handfat med förvaring i kommod, spegelskåp, högskåp och duschhörna. Öppningsbart fönster ger både ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

BALKONG:

Härlig balkong i soligt sydväst läge.

ÖVRIGT:

Till lägenheten hör ett varmförråd på ca 4-5 kvm. Förrådet är beläget på övervåningen med trapp på utsidan.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8
Pris 1 245 000 kr
Avgift 2703 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl: Värme, vatten, kabel-Tv grundutbud och internet 100 Mbit via Telenor samt bostadsrättstillägg. OBS! Obligatoriska tilläggsavgift tillkommer för p-plats 330 kr/mån.
Driftkostnad 7 920 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 960 kr
  • Övrigt: 3 960 kr

Nuvarande ägare har under senaste 12 månaderna haft en total elkostnad på 3 960 kr/år, vilket i snitt blir 330 kr/mån. Övrig driftkostnad 330 kr/mån avser obligatorisk avgift för p-plats. Driftkostnaden varierar beroende på familjesammansättning och levnadsvanor. OBS! Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 6,63%
Andel av årsavgift 6,63%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 34 239 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Relevant andelstal gällande andel i föreningen har ej gått att få fram från föreningen eller förvaltaren. Andel i föreningen har därmed tolkats utifrån stadgarna. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Hsb BRF Björken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-3071
Gatuadress Smedjegatan 9
Postnummer 97233
Ort LULEÅ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Björken 12 bildades 1998 i Luleå kommun och består av totalt 12 lägenheter och 1 hyresrätt. Flerfamiljshuset innehar adress Östra Parkgatan 15 A-C. Ekonomisk förvaltning sker via HSB.

Lägenhetsfördelning:
- 8st 2 rum och kök
- 4st 3 rum och kök
varav 1st hyreslägenhet
Föreningens ekonomi - Föreningen har nyligen genomfört en avgiftshöjning på 2% från och med 1 januari 2024. I skrivande stund finns inga beslut tagna om avgiftsförändringar. (Kontrollerad 2024-02-08) - Föreningen genomförde en avgiftshöjning 2021-01-01 med 5%. I dagsläget har föreningen ett lån (Stadshypotek) på ca 730 000 kr med en fast ränta på 0,83% och som ska omförhandlas 2025-03-01.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 12
Antal hyresrätter 1
Renoveringar Under året har föreningen inte genomfört några större underhållsåtgärder och investeringar.

Utförda renoveringar:
- Målat fasader och trapphus
- Kontroll av tak

Kommande renoveringar:
Inga planerade renoveringar. Föreningen har en underhållsplan som årligen uppdateras.
Parkering Till varje lägenhet hör en parkeringsplats vid bostaden med motorvärmare för 330 kr/mån inklusive el. (Kontrollerad 2024-02-08)
Tv och bredband Kabel-Tv (grundutbud) via Tele2 och bredband 100 Mbit via Telenor. I samband med försäljning/köp så ska säljaren säga upp tjänsten och köparen meddelar Telenor om ny tjänst.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I en separat byggnad på gården finns ett miljörum/soprum, tvättstuga, varmförråd/lägenhet samt ett cykelförråd.
Övrigt I föreningen hjälper man gemensamt till med enklare skötsel bla. hålla rent framför ytterdörrar, gräsklippning samt städ av trapphus enligt schema som är var 8:e vecka.

Dokument

Området

Luleå centrum är uppbyggt av följande stadsdelar; Innerstaden, Norra hamn, Gültzauudden, Västra strand, Oscarsvarv, Södra hamn, Stadsviken, Charlottendal & Östermalm. Östermalm är ett omtyckt och trivsamt bostadsområde som präglas av gamla träbyggnader och dess närhet till centrumkärnan. Här kan du promenera längs med Skurholmsfjärden och stanna till i utegymmet i Kanalparken eller lätt transportera dig med buss till universitetet.

Närområde

I centrum finns det förutom de stora butikskedjorna mängder av andra butiker, caféer, restauranger, livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, omtyckt kulturhus, badhus och mycket mer. Då Luleås centrala delar är omgiven av vatten är det alltid trevligt att ta en trevlig promenad- eller cykeltur mot stadsdelen Gültzauudden där det även finns en mysig badplats. Vintertid plogas och upprätthålls den populära isvägen som sträcker sig från Norra hamn till Södra hamn. Centrala delarna erbjuder även flertalet parker; Stadsparken, Floras kulle, Hermelinsparken & Museiparken.

Räkna på ditt nya boende