VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Mjölkudden/Munkeberg, Luleå

Munkebergsgatan 54

Välkommen till Munkebergsgatan 54 och detta trevliga läge högst upp i huset med fin utsikt i Brf Matrosen. Bostaden disponeras av välkomnande hall med avhägningsmöjlighet via hatthylla, direkt till höger finner du badrum med våtrumsmatta. Vidare från hallen kommer du in till kök med plats för matplats intill fönstret med utsikt mot grönområde samt allrum med plats för säng, soffa, skrivbord och övrigt möblemang. Lägenheten kännetecknas av ett fint ljusinsläpp trevlig utsikt mot grönområde!

Brf Matrosen är en stor förening med 193 bostadsrätter som ligger fint placerad i början av Mjölkudden/Munkeberg. I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, kabel-TV (basutbud), bredband och bostadsrättstillägg. I föreningen finns tvättstugor, cykel- och barnvagnsförråd samt en bastu. Tillhörande förråd finns i husets källare. Dessutom finns det generöst med parkeringsplatser fördelat på både garage, p-platser samt gästparkeringar.

Mjölkudden/Munkeberg är ett omtyckt bostadsområde med många fina strövområden längs vattenlinjen där badvikar finns och på vintern ansluts även området till isvägen som plogas upp runt centrumkärnan. Här bor du med gång- och cykelavstånd in till centrum och på området finns matbutik, gym, restauranger och vårdcentral.

Välkommen att anmäla ditt intresse via länk på vår hemsida!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 33.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2016 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1964
Pris 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trivsam och inbjudande etta på Mjölkudden/Munkeberg!

Fotas-snart Emma Hemnet 2

Fotas-snart
Fotas-snart
Emma Hemnet 2
Emma Hemnet 2

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Munkebergsgatan 54

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 33.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 33.5 kvm
Byggnadsår 1964
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft, tilluft via springventiler

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-11-10
Primärenergital 110

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3111-1-60-1
Pris 995 000 kr utgångspris
Avgift 2016 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl; värme, vatten/avlopp, kabel-TV (basutubud), bredband och bostadsrättstillägg.
Andel i förening 0,24981%
Andel av årsavgift 0,24981%

Förening

Föreningsnamn Brf Matrosen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-0055
Hemsida www.matrosen.nu
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Matrosen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016, då man förvärvade fastigheten Matrosen 3 i Luleå kommun. Föreningen förfogar över 193st bostadsrätter som är fördelade på 7st byggnader med adresser som sträcker sig längs med Munkebergsgatans jämna nummer 36-92. Gemensamma utrymmen som medlemmarna har till sitt förfogande är tvättstugor, cykel- och barnvagnsförråd samt bastu. Föreningen förvaltas av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna

Lägenhetsfördelning:
- 23 st 1 rum och kök
- 52 st 2 rum och kök
- 97 st 3 rum och kök
- 21 st 4 rum och kök
Föreningens ekonomi Senaste årsavgiftshöjning skedde 2019-04-01 och höjdes då med 3% I skrivande stund (2021-05-11) har inte någon avgiftshöjning presenterats.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 193
Antal hyresrätter 38
Renoveringar Senast utförda renoveringar är utbyte av dörrar till säkerhetsdörrar samt målning av trapphus (2018/2019).
Avloppstammarna relinades 2007/2008.
Parkering I föreningen finns det 45st garageplatser (600kr/mån) och 104st parkeringsplatser med motorvärmare (200kr/mån + kostnad för elförbrukning). Gästparkeringen är fri att nyttja under max 24 timmar.
Tv och bredband Kabel-TV via ComHem där basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredband2 där 100mbit hastighet ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Tvättstugorna är placerade i nr 52 & nr 82.
Bastun återfinns i nr 84.
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Övrigt

Balkong Gemensam uteplats för föreningens medlemmar.

Dokument

Området

Mjölkudden består av delområdena Munkeberg, Guldkusten, Mjölkudden, Ankarkronan och Radiomasten. Detta bostadsområde är ett av Luleås största och är väldigt omtyckt för sin närhet till vattnet samt det behagliga cykel- och promenadavståndet till stadskärnan. Från början var Mjölkudden en viktig jordbruks- och betesmark. Själva namnet på bostadsområdet kommer från att man brukade ro mjölk från udden över Stadsviken till Luleå. Det moderna Mjölkudden började ta form i slutet på 50-talet och dess centrum kännetecknas av ett punkthus i klassisk 60-talsanda. Området kännetecknas av en stor blandning av villakvarter, bostadsrättslängor och hyreshus.

Närområde

Mjölkuddens centrum erbjuder livsmedelsbutik med generösa öppettider och postombud. Här finns även gym, restauranger, fotvårdsföretag, frisör och yogacenter. Vidare finns i anslutning till centrumet vårdcentral och apotek. I området finns även idrottsplats, fotbolls- och hockeyplan, fritidsgård och småbåtshamn.

På Mjölkudden finns en L-skolor (F-3), en MH-skola (4-9) samt en förskola och ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Busslinjer som passerar och trafikerar Mjölkudden är linje 8, 9 och 10 som alla tar dig vidare till Storhedens handelsområde samt Karlsvik respektive Gammelstad. Ytterligare linjer som kan nyttjas är linje 1 och 2 mot Sunderbyn samt linje 6 mot LTU och Porsön, samtliga ansluts på Bodenvägen.

Räkna på ditt nya boende