Visningar

Måndag 22 Juli KL: 18:45 - 19:15 Föranmälan krävs, bokning sker via vår hemsida. Boka
Onsdag 24 Juli KL: 15:45 - 16:15 Föranmälan krävs, bokning sker via vår hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Mjölkudden, Luleå

Mjölkuddsvägen 57

På attraktiva Mjölkudden finner vi på sjunde våningen denna väldisponerade lägenhet på 34 m². Denna bostadsrätt erbjuder en perfekt kombination av funktionalitet och stil, vilket gör den till ett idealiskt hem för dig som söker ditt första egna hem eller övernattningslägenhet. När du kliver in genom dörren möts du av en trevlig hall med god plats för förvaring. Här finns platsbyggd lösning i form av en sittbänk och överskåp, vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda. Den välplanerade lägenheten har ett trivsamt kök med grå köksinredning och erbjuder även god förvaring med rymliga skåp och lådor. I anslutning från köket finner du det ljusa och luftiga vardagsrummet som är inbjudande och rymligt med bra ljusinsläpp via ett stort fönsterparti. Här finns utrymme för både soffa, matgrupp och övrigt möblemang, vilket gör det till en perfekt plats för avkoppling och umgänge. Badrummet är fräscht och funktionellt med våtrumsmatta på väggar och golv i ljusa toner och har praktiska förvaringslösningar. Badrumsinredningen består av en kommod med handfat, spegelskåp, toalett, tvättmaskin och en praktisk duschhörna.

HSB:s Brf Skepparen Mjölkudden är en populär bostadsrättsförening som kännetecknas av sina lummiga innergårdar. Föreningens gemensamhetsutrymmen består av bastu med relax, tvättstugor, hobbyrum/snickeri och cykelförråd. Mjölkudden är ett barnvänligt och omtyckt område endast ett stenkast från naturen. Runt husknuten finns mysiga utflyktsmöjligheter oavsett om du promenerar, cyklar eller åker längdskidor. I området finns förskola för de yngre barnen och för de lite äldre finns skola upp till årskurs 9. Mjölkuddens centrum erbjuder mataffärer, restaurang, frisör och gym. Goda busskommunikationer tar en snabbt och enkelt in till centrumkärnan eller till Storhedens handelsområde och dess utbud som ligger endast 5 km bort.

Missa inte denna mysiga och trivsamma bostad!

Välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 34 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1839 kr/mån
Rum 1
Våning 7 av 7
Hiss Ja
Byggnadsår 1963
Pris 1 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig etta med ett högt och fint läge!

Planritning

Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mjölkuddsvägen 57

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 34 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 7 av 7

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 34 kvm
Byggnadsår 1963
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Bredband Kabel-tv via Tele2 (grundutbud ingår i avgiften) samt fiber via Lunet.

Rum

HALL:

Hallen är genomtänkt och välkomnande, med platsbyggd förvaring som effektivt utnyttjar utrymmet. Direkt när du kliver in till vänster finns en praktisk plats för klädavhängning, där jackor och ytterkläder enkelt kan hängas upp. Golvet är täckt med svart klinker, vilket både är stilrent och lätt att hålla rent. En sittdel med överskåp erbjuder en bekväm plats att sitta när du tar av eller på dig skorna, samtidigt som den ger extra förvaringsutrymme. En av väggarna är tapetserad med ett blommigt mönster som tillför färg och liv till rummet, medan de övriga väggarna är målade i en ljus kulör som skapar en ljus och luftig känsla. Ett inbyggt städskåp finns också i hallen, vilket gör det enkelt att hålla ordning på städutrustningen.

ALLRUM:

Detta allrum erbjuder en inbjudande och funktionell yta med ett stilrent laminatgolv i valnöt, som ger rummet en varm och naturlig känsla och väggarna är målade i en modern grå kulör. Ett av rummets mest framstående drag är den fantastiska utsikten, som ger en känsla av rymd och förhöjer upplevelsen av rummet.
Allrummet är välplanerat för att maximera funktionaliteten och komforten, här finns gott om plats för både ett matbord, en mindre soffa och en säng.

KÖK:

Köket är praktiskt inrett med både under- och överskåp, vilket ger gott om förvaringsutrymme. Skåpluckorna är målade i en blå/grå nyans som skapar en lugn och harmonisk känsla. Väggarna ovanför arbetsytorna består av vitt kakel som fungerar som stänkskydd. Arbetsytorna består av en laminatbänkskiva. På golvet vilar det en svart/vit rutig golvmatta. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spis, ugn, köksfläkt och diskho, vilket gör det funktionellt och anpassat för vardagens behov.

BADRUM:

Badrummet är ljust och funktionellt, med ett fönster som släpper in naturligt ljus. Väggarna och golvet är täckta med en våtrumsmatta i ljusa kulörer, vilket ger ett rent och enhetligt intryck. Inredningen i badrummet är genomtänkt och funktionell. En kommod med handfat ger förvaringsutrymme. Ovanför handfatet sitter en spegel. En handdukstork finns monterad på väggen, toaletten är vägghängd, vilket underlättar städningen och ger ett modernt utseende. En tvättmaskin är också placerad i badrummet, vilket gör det smidigt att sköta tvätten. I hörnet av badrummet finns en duschhörna.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-07-03
Primärenergital 143

Ekonomi

Lägenhetsnummer 42
Pris 1 195 000 kr utgångspris
Avgift 1839 kr/mån
Kommentar till avgiften Månadsavgiften på totalt 1 839 kr är fördelad enligt följande; Grundavgift 1 591 kr (inkl vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg). Obligatoriska tillägg: värmeavgift 216 kr och elavgift 32 kr. Lägenhetens förbrukade hushållsel debiteras i efterhand på månadsavin.
Elförbrukning 1 600 kWh/år
Driftkostnad 2 760 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 560 kr
  • Hushållsström: 1 200 kr

Nuvarande ägare har under senaste 12 månaderna haft en total elkostnad på 1 200 kr/år, vilket i snitt blir 100 kr/mån. Driftkostnaden varierar beroende på familjesammansättning och levnadsvanor. OBS! Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Andel av årsavgift 0,395%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 58 749 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Relevant andelstal gällande andel i föreningen har ej gått att få fram från föreningen eller förvaltaren. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Hsb:s Brf Skepparen Mjölkudden
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-1546
Gatuadress Mjölkuddsvägen 47
Epostadress brflh13@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Skepparen Mjölkudden äger och förvaltar fastigheten Skepparen 3 i Luleå kommun. På fastigheten finns 5 byggnader uppförda 1963 med 138 lägenheter fördelat på adresserna Mjölkuddsvägen 25-65.

Lägenhetsfördelning:
- 22 st 1 rum och kök
- 38 st 2 rum och kök
- 64 st 3 rum och kök
- 14 st 4 rum och kök
Föreningens ekonomi Föreningen genomförde en 5% avgiftshöjning den 1/1-24. I skrivande stund finns inga beslut om avgiftshöjning. Föreningens beslut om utbyggda och inglasade balkonger innebär att det tillkommer en särskild balkongavgift som i dagsläget är beräknad till ca 1 200kr/mån. Se mer information under föreningens renoveringar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 138
Antal lokaler 12
Renoveringar Föreningen uppdaterade sin underhållsplan mha av HSB i början av 2023. Utifrån den utför föreningen löpande drift och underhåll av fastigheten. När relining genomförts planerar föreningen att måla källarens golvytor. Föreningen har fattat beslut om utbyggnad och inglasning av fastighetens balkonger vilket kommer innebära ett obligatorisk tillägg (balkongavgift) om ca 1 200kr/mån, gäller endast för de lägenheter som innehar en balkong. I skrivande stund väntas på att beslutet ska vinna laga kraft. Byggstart för projektet fastslaget. Om inglasning av balkongerna mot förmodan inte skulle bli av kommer de istället att renoveras vilket i sin tur leder till en avgiftshöjning.

Pågående renovering:

- Uppdatering av belysning i källargångar
- Uppföra parkeringsplatser för elbilsladdning

Renovering:
2023 - Relining av avloppsstammar
2022 - Markarbeten efter trädfällning samt montering av 2 flaggstänger. Utbyte av tvättmaskin i tvättstuga (nr 31)
2021 - Nedtagning av träd och buskage på gårdarna. Uppdatering av belysning vid återvinningshus.
2009 - Stambyte

Föreningen har även bytt ut lägenhetsdörrarna och satt in aluminiumfönster för ett antal år sedan.
Parkering I föreningen så finns det 78 st parkeringsplatser, 250 kr/mån.
Separat kösystem där det i skrivande stund är relativt kort kötid på parkeringsplats.
Garageplatser är få sett till föreningens medlemmar och det är därav lång väntetid på dessa platser. Parkeringsinnehavare ansvarar för att egna parkeringsplatsen är skottad vintertid.
Tv och bredband Kabel-tv via Tele2 (grundutbud ingår i avgiften) samt fiber via Lunet.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen De gemensamhetsytor som tillhandahålls av föreningen är samlingslokal, tvättstugor, torkrum, bastu, cykelförråd och snickarverkstad utrustad med diverse maskiner. Föreningen har även en väldigt trivsam innergård med lekpark, soldäck och en mysig fontän.
Övrigt Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt föreningens stadgar.

Bostadsrättsföreningen kräver inte att lägenhetsinnehavare är medlemmar i HSB Norr.

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar. Dessa uppgifter uppdaterades senast 2024-04-15 efter kontakt med föreningens ordförande.

Dokument

Området

Mjölkudden består av delområdena Munkeberg, Guldkusten, Mjölkudden, Ankarkronan och Radiomasten. Detta bostadsområde är ett av Luleås största och är väldigt omtyckt för sin närhet till vattnet samt det behagliga cykel- och promenadavståndet till stadskärnan. Från början var Mjölkudden en viktig jordbruks- och betesmark. Själva namnet på bostadsområdet kommer från att man brukade ro mjölk från udden över Stadsviken till Luleå. Det moderna Mjölkudden började ta form i slutet på 50-talet och dess centrum kännetecknas av ett punkthus i klassisk 60-talsanda. Området kännetecknas av en stor blandning av villakvarter, bostadsrättslängor och hyreshus.

Närområde

Mjölkuddens centrum erbjuder livsmedelsbutik med generösa öppettider och postombud. Här finns även gym, restauranger, fotvårdsföretag, frisör och yogacenter. I området finns även idrottsplats, fotbolls- och hockeyplan, fritidsgård och småbåtshamn.

På Mjölkudden finns en L-skolor (F-3), en MH-skola (4-9) samt en förskola och ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Busslinjer som passerar och trafikerar Mjölkudden är linje 8, 9 och 10 som alla tar dig vidare till Storhedens handelsområde samt Karlsvik respektive Gammelstad. Ytterligare linjer som kan nyttjas är linje 1 och 2 som ansluts på Bodenvägen.

Räkna på ditt nya boende