Visningar

Tisdag 21 Maj KL: 18:00 - 18:30 Anmälan krävs! Boka in dig via länk på vår hemsida! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Mjölkudden, Luleå

Mjölkuddsvägen 31


- Smakfullt ljust & trevligt kök
- Trivsam balkong med soligt läge
- Helkaklat duschrum & separat WC
- Praktisk klädkammare med fina förvaringsmöjligheter
- Lugnt och naturnära område

Med trevligt läge på Mjölkuddsvägen ligger denna välplanerade lägenhet på 77m² som fördelas på tre rum och kök. Ljust och smakfullt kök med gott om förvaringsutrymmen i både över- och underskåp, duschrum med tvättmaskin. Rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp, två sovrum i bra storlek där ena rummet har inbyggda garderober som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Från matplatsen som på ett fint sätt binder ihop bostaden, nås den soliga balkongen som vetter ut mot föreningens lummiga innergård. Utöver detta finns en praktisk klädkammare intill hallen för ytterligare förvaring samt källarförråd i samma trappuppgång.

HSB:s Brf Skepparen Mjölkudden är en populär bostadsrättsförening som kännetecknas av sina lummiga innergårdar. Föreningens gemensamhetsutrymmen består av bastu med relax, tvättstugor, hobbyrum/snickeri och cykelförråd. Mjölkudden är ett barnvänligt och omtyckt område endast ett stenkast från naturen. Runt husknuten finns mysiga utflyktsmöjligheter oavsett om du promenerar, cyklar eller åker längdskidor. I området finns förskola för de yngre barnen och för de lite äldre finns skola upp till årskurs 9. Mjölkuddens centrum erbjuder mataffärer, restaurang, frisör och gym. Goda busskommunikationer tar en snabbt och enkelt in till centrumkärnan eller till Storhedens handelsområde och dess utbud som ligger endast 5 km bort.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 77 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3830 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1963
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljus och trivsam trerummare på omtyckta Mjölkudden!

Områdesbild
Områdesbild
Områdesbild
Områdesbild
Områdesbild
Områdesbild

Planritning

Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mjölkuddsvägen 31

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 77 kvm. Föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 77 kvm
Byggnadsår 1963
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

HALL

Välkomnande hall med avhängningsyta för ytterkläder. I hallen finns även ingång till klädkammare.

KÖK & MATPLATS

Ljust L-format kök med gott om arbetsytor och mycket förvaring bakom skåpsluckor och lådor. Här finns plats för en mindre matgrupp intill fönster som vetter mot grönområde om så önskas. Lägenhetens matplats återfinns centralt i lägenheten vilket binder ihop bostaden på ett trevligt och socialt sätt. Här finns även utgång till balkongen som vetter mot grönytor.

VARDAGSRUM

Ljust och rymligt vardagsrum. Här finns plats för soffgrupp, tv-bänk eller möbler efter önskemål.

SOVRUM 1

Lägenhetens ena sovrum erbjuder plats för dubbelsäng och övrigt möblemang såsom byråer eller fristående garderober.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet lämpar sig väl som kontor/gästrum. Här finns utrymme för säng och övrigt möblemang samt ett flertal inbyggda garderober.

DUSCHRUM

Helkaklat och fräscht duschrum med ljust kakel och mörkt klinkergolv. Duschrummet är inrett med duschväggar i glas, tvättmaskin och handfat med kommod samt spegelskåp.

WC

Helkaklad WC med mörkgrått klinker på golvet och ljust kakel på väggarna. Här finns vägghängd toalettstol samt handfat och spegelskåp.

FÖRRÅD

Tillhörande förråd samt matförråd finns beläget i husets källarplan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-07-03
Energikonsumtion 167 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 72
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 3830 kr/mån
Kommentar till avgiften Månadsavgiften på totalt 3 830 kr är fördelad enligt följande; Månadsavgift på 3 308 kr där det ingår vatten, kabel-tv (grundutbud) & bostadsrättstillägg. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg för elavgift (nätavgift) på 32 kr samt en fast värmeavgift om 490 kr. Lägenhetens förbrukade hushållsel debiteras i efterhand på månadsavin.
Inre reparationsfond 1 282 kr
Andel i förening 0,8193%
Andel av årsavgift 0,8193%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 129 813 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Hsb:s Brf Skepparen Mjölkudden
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-1546
Gatuadress Mjölkuddsvägen 47
Epostadress brflh13@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Skepparen Mjölkudden äger och förvaltar fastigheten Skepparen 3 i Luleå kommun. På fastigheten finns 5 byggnader uppförda 1963 med 138 lägenheter fördelat på adresserna Mjölkuddsvägen 25-65.

Lägenhetsfördelning:
- 22 st 1 rum och kök
- 38 st 2 rum och kök
- 64 st 3 rum och kök
- 14 st 4 rum och kök
Föreningens ekonomi Föreningen genomförde en 5% avgiftshöjning den 1/1-24. I skrivande stund finns inga beslut om avgiftshöjning. Föreningens beslut om utbyggda och inglasade balkonger innebär att det tillkommer en särskild balkongavgift som i dagsläget är beräknad till ca 1 200kr/mån. Se mer information under föreningens renoveringar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 138
Antal lokaler 12
Renoveringar Föreningen uppdaterade sin underhållsplan mha av HSB i början av 2023. Utifrån den utför föreningen löpande drift och underhåll av fastigheten. När relining genomförts planerar föreningen att måla källarens golvytor. Föreningen har fattat beslut om utbyggnad och inglasning av fastighetens balkonger vilket kommer innebära ett obligatorisk tillägg (balkongavgift) om ca 1 200kr/mån, gäller endast för de lägenheter som innehar en balkong. I skrivande stund väntas på att beslutet ska vinna laga kraft. Byggstart för projektet fastslaget. Om inglasning av balkongerna mot förmodan inte skulle bli av kommer de istället att renoveras vilket i sin tur leder till en avgiftshöjning.

Pågående renovering:

- Uppdatering av belysning i källargångar
- Uppföra parkeringsplatser för elbilsladdning

Renovering:
2023 - Relining av avloppsstammar
2022 - Markarbeten efter trädfällning samt montering av 2 flaggstänger. Utbyte av tvättmaskin i tvättstuga (nr 31)
2021 - Nedtagning av träd och buskage på gårdarna. Uppdatering av belysning vid återvinningshus.
2009 - Stambyte

Föreningen har även bytt ut lägenhetsdörrarna och satt in aluminiumfönster för ett antal år sedan.
Parkering I föreningen så finns det 78 st parkeringsplatser, 250 kr/mån.
Separat kösystem där det i skrivande stund är relativt kort kötid på parkeringsplats.
Garageplatser är få sett till föreningens medlemmar och det är därav lång väntetid på dessa platser. Parkeringsinnehavare ansvarar för att egna parkeringsplatsen är skottad vintertid.
Tv och bredband Kabel-tv via Tele2 (grundutbud ingår i avgiften) samt fiber via Lunet.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen De gemensamhetsytor som tillhandahålls av föreningen är samlingslokal, tvättstugor, torkrum, bastu, cykelförråd och snickarverkstad utrustad med diverse maskiner. Föreningen har även en väldigt trivsam innergård med lekpark, soldäck och en mysig fontän.
Övrigt Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt föreningens stadgar.

Bostadsrättsföreningen kräver inte att lägenhetsinnehavare är medlemmar i HSB Norr.

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar. Dessa uppgifter uppdaterades senast 2024-04-15 efter kontakt med föreningens ordförande.

Dokument

Området

Mjölkudden består av delområdena Munkeberg, Guldkusten, Mjölkudden, Ankarkronan och Radiomasten. Detta bostadsområde är ett av Luleås största och är väldigt omtyckt för sin närhet till vattnet samt det behagliga cykel- och promenadavståndet till stadskärnan. Från början var Mjölkudden en viktig jordbruks- och betesmark. Själva namnet på bostadsområdet kommer från att man brukade ro mjölk från udden över Stadsviken till Luleå. Det moderna Mjölkudden började ta form i slutet på 50-talet och dess centrum kännetecknas av ett punkthus i klassisk 60-talsanda. Området kännetecknas av en stor blandning av villakvarter, bostadsrättslängor och hyreshus.

Närområde

Mjölkuddens centrum erbjuder livsmedelsbutik med generösa öppettider och postombud. Här finns även gym, restauranger, fotvårdsföretag, frisör och yogacenter. I området finns även idrottsplats, fotbolls- och hockeyplan, fritidsgård och småbåtshamn.

På Mjölkudden finns en L-skolor (F-3), en MH-skola (4-9) samt en förskola och ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Busslinjer som passerar och trafikerar Mjölkudden är linje 8, 9 och 10 som alla tar dig vidare till Storhedens handelsområde samt Karlsvik respektive Gammelstad. Ytterligare linjer som kan nyttjas är linje 1 och 2 som ansluts på Bodenvägen.

Räkna på ditt nya boende