Visningar

Torsdag 8 December KL: 17:00 - 17:30 Föranmälan krävs! Vänligen anmäl dig via länk på MOHV´s hemsida! Boka
Boka visning
Mjölkudden, Luleå

Mjölkuddsvägen 181


- Inglasad balkong
- Väldisponerad planlösning
- Gavellägenhet
- Stabil, obelånad och populär förening
- Goda kommunikationer till LTU och stadskärnan

Välkommen till denna trivsamma gavel 4:a med fint ljusinsläpp då den är belägen på våning 3 med bra läge i populära Brf Ankarkronan! Lägenheten inrymmer kök med ordentlig matplats, tre sovrum i bra storlek som ligger åtskilda från varandra. Smakfullt renoverat badrum med ljus våtrumsmatta med dusch med vikbara glasväggar, handfat med kommod, spegelskåp och WC. Ljust vardagsrum i rymlig storlek och härifrån så nås den inglasade balkongen med fin utsikt mot föreningens trevliga innergård! I bostaden finns ett rymligt förråd som även kan nyttjas som extra rum samt klädkammare.

Brf Ankarkronan är en välskött (och obelånad) förening med god ekonomi med tvättstuga, bastu/relax och gemensamt cykelförråd. Den låga månadsavgiften inkluderar värme, vatten/avlopp, kabel-TV och bostadsrättstillägg.

Mjölkudden är ett omtyckt bostadsområde med många fina strövområden längs vattenlinjen där badvikar finns och på vintern ansluts även området till isvägen som plogas upp runt centrumkärnan. Här bor du med gång- och cykelavstånd in till centrum och på området finns matbutik, gym, restauranger och vårdcentral. Bra bussförbindelser till och från Mjölkudden.

Välkommen att anmäla dig till visning via länk på MOHV´s hemsida!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 111 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4205 kr/mån
Rum 4
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1963-1965
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Trivsam gavel 4:a i omtyckta och populära Brf Ankarkronan!

Emma Hemnet 2

Emma Hemnet 2
Emma Hemnet 2
Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mjölkuddsvägen 181

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 111 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 111 kvm
Byggnadsår 1963-1965
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande entréhall med plats för avhängning direkt till höger då man kommer in via tillhörande garderober.

KÖK

Rejält kök med bra förvaringsmöjligheter och gott om bänkyta. Köket har original stommarna kvar men har bytt till nyare luckor, kakel som stänkskydd ovan bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, kyl och frys. Intill köket finns plats för en större matplats. Från matplats nås ett förråd som ger gott om förvaringsmöjligheter och som även kan nyttjas som extra rum/klädkammare.

VARDAGSRUM

Trevlig vardagsrum i gavel som upplevs väldigt luftigt och ljust, fint ljusinsläpp från flertalet fönster. Plats för både soffa och annat möblemang. Från vardagsrummet så når du bostadens inglasade balkong som vetter mot föreningens trevliga innergård.

3 SOVRUM

Tre sovrum där samtliga är i bra storlek som inrymmer dubbelsäng och har god förvaring via tillhörande garderober. I anslutning till ett av sovrummen finns det en klädkammare.

BADRUM

Smakfullt renoverat badrum med våtrumsmatta på väggar och golv. Badrummet är utrustat med handfat med kommod, tillhörande spegelskåp, toalett, rymlig dusch med vikbara glasväggar och tvättmaskin.

Gäst-WC

Intill badrummet finns en avskild WC med handfat med spegel samt toalett.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-2033-3-257-1
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 4205 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl; värme, vatten, bredband, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Andel i förening 0,41647%
Andel av årsavgift 0,41647%

Förening

Föreningsnamn Brf Ankarkronan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-0571
Epostadress brf.ankarkronan@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Ankarkronan äger och förvaltar fastigheten Mjölkudden 3:9, 3:14 & 3:16 med adresserna Mjölkuddsvägen 165 – 269 i Luleå kommun. På fastigheten uppfördes mellan åren 1963 – 1965 19st flerfamiljshus som fördelar 312 lägenheter och en lokal. Medlemmarna har till sitt förfogande att kunna nyttja övernattningsrum, bastu med dusch, samlingslokal, hobbyrum, cykelförråd, tvättstugor samt tvätthall för bil. Föreningen förvaltas administrativt av HSB, överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. För mer detaljerad information rekommenderar vi föreningens utförliga hemsida: www.https://www.hsb.se/norr/brf/ankarkronan/

Brf Ankarkronan kännetecknas av sina vita fasader i mexitegel samt trivsamma innergårdar med generösa grönområden, lekplatser och goda parkeringsmöjligheter. Föreningens fastigheter finns placerad mellan Mjölkuddskyrkan och Mjölkuddens centrum och vetter mot omtyckt promenadstråk i skogsmiljö.

Föreningens lägenheter fördelas enligt följande;
1 rum och kök – 21st
2 rum och kök – 71st
3 rum och kök – 190st
4 rum och kök – 21st
5 rum och kök – 9st
Föreningens ekonomi Denna obelånade bostadsrättsförening har en stark och solid ekonomi och har i skrivande stund inte några planer på att höja årsavgifterna. Senaste avgiftshöjningen skedde 1 januari 2020.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 312
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen uppdaterar kontinuerligt sin underhållsplan och har därmed bibehållit ett fastighetsbestånd i gott skick.
Framöver planerar man ett byte av 6st värmeväxlare, investera i ny belysning till garagen, inplastning av avloppsrör samt byte av takfläktar på Mjölkuddsvägen 181-199

Utförda renoveringar:
2021 - Ny belysning carportar
2020 - Ny belysning garage
2019 - Ny belysning i trapphusen
2008 - Stamrenovering
Parkering Föreningen tillämpar separat kösystem för sina parkeringsplatser som är fördelade enligt följande: Garageplatser - 142st (300kr/mån + elförbrukning) Carportplatser - 92st (215kr/mån + elförbrukning) Parkeringsplats med motorvärmare - 160st (140kr/mån + elförbrukning) Laddstolpe för elbil (210kr/mån + elförbrukning) Samtliga garage, carportar och motorvärmarstolpar har fjärrstyrning. Besöksparkering - 25st (separat kostnad)
Tv och bredband Kabel-TV via ComHem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor, 200/100 mbit/s.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Övrigt Föreningen har extra förrådsutrymmen som kan ställa sig i kö till.
Trappförråd - 30kr/mån
Källarförråd - 75kr/mån
Matkällarförråd - 100kr/mån

Övrigt

Balkong Inglasad balkong

Dokument

Området

Mjölkudden består av delområdena Munkeberg, Guldkusten, Mjölkudden, Ankarkronan och Radiomasten. Detta bostadsområde är ett av Luleås största och är väldigt omtyckt för sin närhet till vattnet samt det behagliga cykel- och promenadavståndet till stadskärnan. Från början var Mjölkudden en viktig jordbruks- och betesmark. Själva namnet på bostadsområdet kommer från att man brukade ro mjölk från udden över Stadsviken till Luleå. Det moderna Mjölkudden började ta form i slutet på 50-talet och dess centrum kännetecknas av ett punkthus i klassisk 60-talsanda. Området kännetecknas av en stor blandning av villakvarter, bostadsrättslängor och hyreshus.

Närområde

Mjölkuddens centrum erbjuder livsmedelsbutik med generösa öppettider och postombud. Här finns även gym, restauranger, fotvårdsföretag, frisör och yogacenter. Vidare finns i anslutning till centrumet vårdcentral och apotek. I området finns även idrottsplats, fotbolls- och hockeyplan, fritidsgård och småbåtshamn.

På Mjölkudden finns en L-skolor (F-3), en MH-skola (4-9) samt en förskola och ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Busslinjer som passerar och trafikerar Mjölkudden är linje 8, 9 och 10 som alla tar dig vidare till Storhedens handelsområde samt Karlsvik respektive Gammelstad. Ytterligare linjer som kan nyttjas är linje 1 och 2 som ansluts på Bodenvägen.

Räkna på ditt nya boende