VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Södra Sunderbyn, Luleå

Mårtisvägen 5

Belägen i det eftertraktade området Södra Sunderbyn finner vi denna välskötta villa på Mårtisvägen 5, som med sina 190 kvm bostadsyta erbjuder ett bekvämt och stilfullt boende. Här välkomnas du av en ljus och öppen hall med svart klinkergolv som värms upp av golvvärme, och utrymme som optimeras med en praktisk skjutdörrsgarderob. Här finner du en blandning av klassiska och moderna inslag, som det nyligen renoverade Piteköket i en ljus kulör, ett helkaklat badrum med golvvärme samt det trevliga vardagsrummet med braskamin. Vardagsrummet öppnar även upp till en uteplats i söderläge, där man kan njuta av solens strålar större delen av dagen. Bostaden har även tre fina sovrum på entréplan varav två av dessa har direkt access till uteplatsen, en rymlig klädkammare, bastu och en praktisk mindre tvättstuga.

Dessutom har huset en tillbyggnad från 2010 som nås via en stilren trappa, väl uppe finns ett generöst allrum med stora fönsterpartier som vetter ut mot vattnet. Här finns även ett rymligt sovrum med direkt tillgång till ett eget helkaklat badrum, vilket erbjuder en känsla av lyx. Vattenburen golvvärme på hela den övre våningen garanterar en jämn och skön värme året runt.

Den friköpta tomten på 1 070 m² är placerad på en lugn återvändsgata med insynsskyddande häck runt om och har en idyllisk lummig och välskött trädgård som inbjuder till både avkoppling och aktiviteter. Här växer syrén, äppelträd och plommonträd som ger både skönhet och smakupplevelser under sommarsäsongen. Till fastigheten hör även ett varmgarage i direkt anslutning till huset med motordriven port, dessutom erbjuds ytterligare parkeringsmöjligheter med två carports. Den välgjorda plattsättningen på uppfarten bidrar ytterligare till fastighetens inbjudande känsla och här finns fiber indraget.

I Sunderbyn bor du i ett av Luleås mest eftertraktade och attraktiva villaområden. Närhet till förskola, skola, sporthall, ishall och elljusspår. Det finns två stycken badstränder, den ena på Näset och den andra på Grundet där även Sunderbyns scoutförening håller till. Under vintertid finns det draget skidspår ut till Tomholmen som är ett trevligt utflyktsmål för familjen. Gammelstads centrum ligger ca 3 km bort och där hittar du mataffär, vårdcentral, tandläkare, apotek, badhus och gym.

Huset kommer besiktigas via Anticimex och försäkras mot dolda fel av säljaren.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 190 kvm + 23 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 4 sovrum
Tomt 1070 kvm
Byggnadsår 1985
Pris

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välskött villa med fint läge i Södra Sunderbyn!

Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild
Säljarens egna sommarbild

Planritning

Övre plan
Övre plan
Entréplan
Entréplan
Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mårtisvägen 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 4 sovrum
Boarea 190 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Fastighet Sunderbyn 7:32
Boarea 190 kvm
Biarea 23 kvm
Byggnadsår 1985
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2010
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Plåt
Uppvärmning Fjärrvärme

Ekonomi

Taxeringsvärde 3 127 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 413 000 kr
  • Småhusmark: 714 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 413 000 kr
Värdeår 1995
Summa inteckningar 1 518 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Driftkostnad 39 662 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 16 387 kr
  • Vatten/avlopp: 9 536 kr
  • Renhållning: 1 794 kr
  • Hushållsström: 11 945 kr

Elhandel: Verklig årsförbrukning 5732,73 kWh Beräknad årskostnad 5 593 kr Elnät: Verklig årsförbrukning 5732,73 kWh Beräknad årskostnad 6 352 kr Fjärrvärme: Verklig årsförbrukning 23,18 MWh, 548 m3 Beräknad årskostnad 16 387 kr Säkring: NR16 Renhållning: Grundavgift villa: 859 kr Brännbart (190l med tömning var 4:e vecka): 480 kr Matavfall (tömning varannan vecka): 455 kr OBS! Kostnad för villahemförsäkring tillkommer. Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Tomt

Tomtarea 1070 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Övrigt Friköpt trädgårdstomt. Lummig och välskött trädgård med insynsskyddande häck, syréner, äppelträd och plommonträd. Fin plattsättning på uppfart.
Uteplats Trädäckad altan i söderläge med utgång från både vardagsrummet samt två av sovrummen.
Parkering Vidbyggt enkelgarage med plats för en bil, två carports samt uppfart med plats för ytterligare 3-4 bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 25-F2004/193.1

Planbestämmelser Byggnadsplan Vattenskyddsområde

Dokument

Området

Sunderbyn består av delområdena Hammaren, Sunderbyns tätort, Bränslan, Södra Sunderbyn, Norra Sunderbyn, Mattisberg, Nordanträsk, Bodvallen, Knösen och Sunderby sjukhus. Södra Sunderbyn ligger i ett tätbebyggt område och betraktas därför mer som en stadsdel än vad Norra Sunderbyn gör som ligger mer på landsbygden. Under 1990-talet byggdes Sunderby sjukhus då Luleå och Bodens sjukhus slogs ihop. Anledningen till placeringen av sjukhuset var att Sunderbyn ligger mittemellan Luleå och Boden. Sunderby folkhögskola grundades 1826 i Boden men ligger sedan 1910 i Södra Sunderbyn. Skolan har idag cirka 275 deltagare och erbjuder långa och korta kurser under både dag- och kvällstid samt på distans. Här kan du bl a läsa allmän kurs, studiemotiverade folkhögskolekurs, etableringskurs samt kurser inom såväl konst som spelutveckling. I verksamheten ingår även ett konstgalleri, en restaurang samt en hotell och konferensanläggning som är öppna för allmänheten. Sunderbyn var tidigare känt för sortering av timmer som flottades i älven. Många av namnen på gatorna som finns här härstammar från den tiden. Anläggningen som låg på Grundet kallades för "gallringen" och det namnet återkommer i Gallringsvägen. Andra namn som hör till denna verksamhet är Bomvägen och Sorteringsvägen.

Närområde

I Sunderbyn finns en LM-skola (F-6) och en H-skola (6-9) samt fyra förskolor.

Kommunikation

Till Sunderbyn går det frekvent med busstrafik och trafikeras av linje 1 & 2.

Övrigt

I Sunderbyn finns även sporthall, ishall, fotbollsplaner, elljusspår och badstränder.