VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Bensbyn, Luleå

Lisas backe 19

Drömmer du om att flytta in i ett nybyggt hem? Vi presenterar stolt denna välbyggda och vackra villa från Anebyhus belägen med högt och fint läge i Bensbyn, välplanerad in i minsta detalj och med höga krav på materialval och estetik. Ett perfekt boende för den kräsne familjen som söker efter en rymlig bostad!

Huset erbjuder fantastiska och genomtänkta ytor om totalt ca 155 m². Du möts av en inbjudande och välkomnande hall med tillhörande kapprum med praktiskt hyllsystem. Smakfullt kök med släta luckor och köksö, påkostad inredning från HTH med fin bänkskiva i laminat med stenimitation. En praktisk köksö som fint skärmar av köket från matplatsen och blir en naturlig samlingsplats. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys i full höjd, induktionshäll med inbyggd fläkt, ugn, kombinerad mikro och ugn samt integrerad diskmaskin. I direkt anslutning från köket finns den generösa matplatsen med plats för den större matgruppen samt ett walk-in-skafferi med väldigt god förvaring. Vardagsrum med fint ryggåstak med akustikpanel som ger rummet både härlig karaktär, en känsla av rymd samt ljudisolerande effekt. I vardagsrummet är det även förberett för kamin om köparen önskar installera en sådan. Det finns totalt fyra sovrum, varav det ena har ingång till ett eget badrum med dusch. Det är högre takhöjd om 2,70m, vilket ger en härlig känsla av rymd samt tjusig fiskbensparkett finns genomgående i hela bostaden. Utöver badrummet i anslutning till ena sovrummet finns ett till badrum med badkar. Båda badrummen har eleganta och stilrena materialval. Kombinerad tvättstuga och groventré med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med tvättho och god förvaring. Bergvärme, fiber samt Plejd är installerat i samtliga rum förutom klädkammaren (hall), skafferi samt tvättstuga. Det är förberett med vatten och el för garage om man som köpare önskar bygg ett!

Den friköpta tomten på 2 033 m² har ett högt och fint läge med både närhet till natur och skog. Tomten är oplanerad och köparen får möjlighet att färdigställa den efter eget smak och tycke!

Bensbyn ligger ungefär en mil norr om Luleå och har närhet till både skärgård och stad. Mitt i byn ligger skolan där barnen kan gå från förskoleklass upp till årskurs 6, och mittemot ligger en förskola. I byn finns aktiviteter som bland annat basket, innebandy, hockey och barngympa. Det finns fina fiskevatten, bärmarker och möjlighet till jakt genom medlemskap i Bensby jaktklubb.

Vad mer kan man önska sig? Välkommen att boka in ditt intresse så återkommer vi till dig!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 155 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 2033 kvm
Byggnadsår 2022
Pris 5 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Vackert drömhus där allt är välplanerat in i minsta detalj!

Emma Hemnet 2 Fastighetskarta

Emma Hemnet 2
Emma Hemnet 2
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Planitning
Planitning
Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lisas backe 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 155 kvm. taxeringsinformation/säljarens information

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla i vinkel
Fastighet Bensbyn 33:8
Boarea 155 kvm
Byggnadsår 2022
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om som delas med 6 st andra fastigheter.
Enskilt avlopp
Fasad Träfasad, grundmålat
Fönster 3-glas
Tak Takpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Bergvärme, vattenburen golvvärme
Övrigt om byggnaden Bergvärmen har borrdjup på ca 200m.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2021-06-24
Primärenergital 56

Ekonomi

Pris 5 795 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 447 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 447 000 kr
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark
Summa inteckningar 5 440 000 kr
Fastighetsskatt 4 470 kr
Elförbrukning 18 064 kWh/år
Driftkostnad 21 022 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 4 281 kr
  • Hushållsström: 12 241 kr
  • Övrigt: 4 500 kr

Under övrigt; Plogning av väg sköts gemensamt med de andra 6 st hushållen á 2000kr/år/fastighet. Elen för gemensamma lyktstolpar längst vägen, ca 2500kr/år/fastighet. Ingen fastighetsavgift de första 15 åren för nybyggda småhus som har värdeår 2012 och senare. OBS! Kostnad för villahemförsäkring tillkommer. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Tomt

Tomtarea 2033 kvm
Tomttyp Friköpt tomt
Parkering Förberett med vatten och el för garage om man som köpare önskar bygg ett garage.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Luleå Bensbyn GA:56
Förmån: Officialservitut Väg, 2580-2018/15.1
Förmån: Officialservitut Väg, 2580-2018/15.2

Dokument

Området

Bensbyn ligger ungefär en mil norr om Luleå. Med sina ängar och hästgårdar ger Bensbyn en härligt lantlig känsla, trots det korta avståndet till staden.

Närområde

Mitt i Bensbyn ligger Benzeliusskolan där barnen går från förskoleklass till årskurs 6, och mittemot skolan ligger Bensby förskola. I anslutning till skolan ligger Benzeliusskolans gymnastiksal, där även Bensbyns Ungdoms- och fritidsförening, BUFF, har verksamhet i form av träningar och ungdomslag inom basket och innebandy samt barngympa. Det går dessutom att boka ”lånetider” i gymnastikhallen via BUFF samt via kommunens lokalbokning. Det finns en hockeyplan i byn för friåkning och ungdomshockey, sommartid är det en asfaltplan med ett tennisnät uppsatt vid hockeyrinken som är fritt att nyttja. BUFF har som tradition att ordna majbrasa nere vid hockeyrinken och under sommaren brukar det arrangeras loppis där.

Bensbyns närhet till både skärgård och stad ger möjlighet till rika och varierande aktiviteter, för både ung och gammal. Det finns fina fiskevatten och möjlighet till jakt genom medlemskap i Bensby jaktklubb. Fina bärmarker finns i byns närhet och ute på öarna.

I Benzeliusgården finns möjlighet att väva genom medlemskap i föreningen Kvinnokraft.

Kommunikation

Busslinje 223 trafikerar sträckan Bensbyn – Luleå både vardagar och helger vilket gör det enkelt att ta bussen till jobbet eller när du ska ut på galej.

Känner du dig hurtigare så finns det en belyst gång- och cykelväg som går via Björkskatan in till Luleå. Med normal cykelfart så tar det endast runt 30 minuter, och du får dessutom lite motion och frisk luft.

Övrigt

Byn tros ha fått sitt namn av mansnamnet Bengt eftersom en kortform av detta är Bense, kanske hette den som först bosatte sig i det som nu är Bensbyn just Bengt. Trots landhöjningen kan man fortfarande se byns gamla anknytning till havet och skärgården. Bensbyn var som störst under 1700- och 1800-talen när jordbruket blomstrade.

På 1600-talet framträder byns store son Erik Benzelius, som blev ärkebiskop. Tre av hans söner uppnådde också denna värdighet och två av Benzelius sonsöner blev därtill biskopar.

Biskopshällan är den plats där Erik Benzelius sägs ha stått och predikat för fåren, vilket finns avbildat i en väggmålning på Benzeliusgården.

Räkna på ditt nya boende