Visningar

Tisdag 16 April KL: 18:00 - 18:30 Anmälan krävs! Boka in dig via länk på vår hemsida! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Kallkällan, Luleå

Lingonstigen 53


- Trivsam & rymlig planlösning
- Badrum i bra storlek
- Inglasad balkong med soligt läge
- Solid förening som gjort många stora renoveringar
- Omtyckt och populärt område nära både centrum och LTU

Välkommen till tredje våningen och denna ljusa och trivsamma trea på 84,5 m². Ljust kök med separat matplats med utsikt mot den gemytliga innergården som har både fina gräsytor och lekpark. Stort och trivsamt vardagsrum med ingång från både hall och kök samt utgång till den inglasade balkongen med soligt sydvästläge. De två sovrummen är bra i storlek och rymmer både säng och övrigt möblemang. Det finns även ett rymligt badrum med badkar & tvättmaskin, en gästtoalett samt en klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.

HSB:s Brf Kallkällan är en populär förening där värme, vatten, kabel-tv, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstillägg ingår i avgiften. I föreningen finns fina gemensamhetsutrymmen i form av tvättstugor, nyrenoverad bastu med omklädningsrum, hobbyrum, cykelförråd och samlingslokal. Förutom parkeringsplatser har föreningen även uppställningsplatser för exempelvis släp eller husvagnar.

Kallkällan är ett omtyckt område som ligger ca 3 km från både centrum och Luleå Tekniska Universitet. I området Kallkällan/Bergviken finns bland annat Coop Kallkällan, restaurang och fik. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum, Coop Arena och Crossfit Holistic. Det finns gott om både bussförbindelser och fina cykelvägar till både centrum och Luleå tekniska universitet (LTU). I området finns även skola, från förskoleklass upp till årskurs 9. På Kallkällan har du även närhet till naturen trots det korta avståndet in till centrum. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och har en motionsslinga med elljus samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla dess håll.

Varmt välkommen att lämna en intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 84.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4301 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1966-68
Pris 1 645 000 kr

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Högt & fint läge med inglasad balkong!

Brf Kallkällan
Brf Kallkällan

Planritning

Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lingonstigen 53

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 84.5 kvm. Föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 84.5 kvm
Byggnadsår 1966-68
Fönster 3-glas (2013-2014)
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Bredband Föreningen har ett gemensamt avtal för bredband via fiber hos Telenor med hastighet upp till 500 mbit/s samt en router. Detta ingår i avgiften för bostadsrätten men du kan uppgradera hastigheten till ett rabatterat pris tack vare gruppanslutningen. Föreningen har ett gemensamt avtal för TV hos Tele2 vilket ger tillgång till ett grundutbud av kanaler samt Tele2 Play. Detta ingår i avgiften för bostadsrätten. För den som vill finns möjlighet att uppgradera till ett större kanalpaket, man får då rabatt på det större paketet.

Rum

HALL

Välkomnande hall med vitt tak, vita väggar och laminatgolv. Bra förvaring via hatthylla.

KÖK

Ljust och trevligt kök med vita luckor. Här finns det fina förvaringsutrymmen genom både under-och överskåp. Arbetsytorna är goda med plats för köksmaskiner. Kakel i röd nyans som stänkskydd ovan diskbänk i både rostfritt och laminat. Matplatsen finns längst ner i köket vid fönstret med utsikt mot innergården. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläktkåpa, diskmaskin och fullstor kyl och frys. Vitt tak, vita väggar och laminatgolv.

VARDAGSRUM

I anslutning från hall och kök finns det rymliga vardagsrummet med vitt tak, vita väggar samt parkettgolv. Rummets storlek gör det möjligt att få plats för både soffa och ytterligare en matplats. De generösa fönstren ger fint ljusinsläpp och här finns även utgång till den mysiga inglasade balkongen.

INGLASAD BALKONG

Stor inglasad balkong som ligger i anslutning från vardagsrummet. Balkongen vetter mot föreningens trevliga innergård och har ett soligt sydvästläge.

BADRUM

Ljust badrum med våtrumsmatta. Badkar, handfat, spegelskåp med infälld belysning, WC, tvättmaskin samt handdukstork.

INRE HALL

Inre hall med vitt tak, vita väggar och laminatgolv. Här finns en rymlig platsbyggd garderob samt ingång till klädkammare.

SOVRUM

Sovrum 1 med vitt tak, vita väggar och laminatgolv.

Sovrum 2 med vitt tak, vita väggar och laminatgolv. Här finns även en flyttbar garderob som också ingår i köpet.

WC

Toalett i anslutning från hallen med våtrumsmatta och vita väggar. WC, handfat och spegel.

KLÄDKAMMARE

Separat klädkammare med goda förvaringsutrymmen.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör även ett rymligt källarförråd samt ett matkällarförråd.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-03-19
Energikonsumtion 137 kWh/m2 år.
Primärenergital 106

Ekonomi

Lägenhetsnummer 324
Pris 1 645 000 kr
Avgift 4301 kr/mån
Kommentar till avgiften Månadsavgiften på totalt 4 301 kr är fördelad enligt följande; Månadsavgift 4 175,42 kr (inkl värme, vatten och bostadsrättstillägg) samt informationsöverföringsbelopp 125 kr (bredband, kabel-tv och IP-telefoni).
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 12 438 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvidalikvidamedel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen är eventuellt baserad på fel andelstal och kan därför vara felaktig då förvaltaren inte tillhandahåller andelstal av årsavgift.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Kallkällan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-1959
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/kallkallan/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Kallkällan i Luleå är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 8 st flerfamiljshus med adress Lingonstigen 1-77 & 2-80 uppförda mellan 1966-1968, belägna på fastigheten Kallkällan 5-8 & 11-12. I föreningens hus finns 429 st upplåtna bostadsrättslägenheter samt 9 st hyresrättslägenheter vilket gör föreningen till länets näst största. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB, överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Brf Kallkällan har en rad uppskattade gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. Varje huskropp har 2st tvättstugor samt ett hobbyrum och cykelrum. I skrivande stund bygger föreningen ett övernattningsrum. Den nyligen renoverade bastun med omklädningsrum finns i Hus B. Utöver detta finns lekplatser på innergårdarna och ett periodvis bemannat vicevärdskontor.

Föreningen har en väldigt informativ hemsida (www.kallkallan.nu) som är väl värd ett besök!

Föreningens lägenheter fördelas enligt följande:
1 rum och kök: 48 lägenheter
2 rum och kök: 85 lägenheter
3 rum och kök: 224 lägenheter
4 rum och kök: 72 lägenheter
Föreningens ekonomi Avgifterna höjdes den 1 januari 2024 med 7%. Styrelsen höjde avgiften senast den 1 januari 2017 med 1 procent. Styrelsen arbetar med en översyn av föreskrifter för samtliga parkeringstyper, inklusive hyror för dessa. Inga förändringar av hyrorna för extraförråd är planerade. Kontrollerat 2024-02-06.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 429
Antal hyresrätter 9
Renoveringar Just nu arbetar styrelsen med följande projekt:
- Växtlighet på området: Beskärning och komplettering av plantering av träd och buskar. Arbetet påbörjades av Parkkompaniet hösten 2023
- Dag- och smältvatten: Hus A och hus P har dränderats av LMA. Efter utvärdering kan det bli fler hus
- Garagerenovering: Åtgärder i konstruktionen efter anmärkningar på besiktning och inspektion. Inväntar offert
- Rensning av cyklar, grillar och andra föremål på gårdarna: Pågår ca två hus per barmarkssäsong
- Nycklar och digitalt bokningssystem: Komplettering av taggläsare och byte av digitalt bokningssystem för bland annat bastu och övernattningsrum. Inväntar offert
- Laddning av elbilar: Översyn av behov och möjligheter för ytterligare platser för elbilsladdning. Inväntar offert
- Parkeringsregler och system: Utformning av system för parkeringsplatser, regler för olika typer av parkeringsplatser, avtal och kostnader
- Styrdokument för föreningen: Ett 20-tal dokument som ska tas fram
- Energiförbrukning och -försörjning: Insamling av information inför bedömning av lämpliga åtgärder för att minska användningen av el, fjärrvärme och vatten
- Uppmärkning av samtliga dörrar, rum och förråd i fastigheterna

Gjorda renoveringar:
2021 - Laddstolpar
2022 - Relining
2022 - Övernattningsrum
2020 - Renovering grovtvättstuga, bastu samt omklädningsrum
2020 - Renovering innergårdar
2018 - Byte lägenhetsdörrar
2017 - Relining
2014 - Ny belysning fasad och entreér
2013/2014 - Fönsterbyte samtliga hus, fasadmålning hus C,D,P,N
2014 - Ombyggnad samtliga entreér utvändigt och byte entreportar. Montering porttelefoni samtliga entreér
2013 - Fasadrenovering Hus A,P,R (målning)
Parkering På området finns 275 bilplatser i kallgarage (225 kr/mån + el), 149 bilplatser utomhus (125 kr/mån + el), 8 laddplatser för elbilar, 51 bilplatser i carport (175 kr/mån + el), 2 motorcykelplatser samt 22 husvagnsplatser (55 kr/mån) för uthyrning. Samtliga parkeringsplatser har tillgång till motorvärmare. Parkeringsplatserna är endast avsedda för boendes skattade personbilar och skattade motorcyklar. Föreningen tillämpar separat digitalt köhanteringssystem.

Utöver detta finns även 31 st besöksparkeringsplatser.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns det fina gemensamma utrymmen som tvättstugor, cykelförråd, bastu, övernattningsrum och hobbyrum.
Övrigt Förening tillämpar enhetsmätning av elen vilket innebär att föreningen står för de fasta kostnaderna till Luleå Energi och lägenhetsinnehavaren endast för förbrukningen..

Till varje lägenhet finns tillhörande förråd och matkällarförråd.

Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB.

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar. Dessa uppgifter uppdaterades senast 2024-02-06.

Övrigt

Balkong Soligt balkongläge med sydvästläge.

Dokument

Området

På Kallkällan finns en grusplan som under sommaren används som fotbollsplan och under vintern som hockeyrink. Idrottsarenan Skogsvallen är hemmaarena för IFK Luleå och alldeles intill Skogsvallen finns en tennisplan och pulkbacke. Luleå Kanotförening har även de sina lokaler på Skogsvallen. Nya Läroverket är en friskola med förskoleklasser och årskurs 1 till 9 som finns i de lokaler där gymnasieskolan Midskogsskolan tidigare fanns. Upptagningsområdet är hela Luleå. I de lokalerna finns också en kommunal Montessoriskola samt Luleå Kulturskola. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och inrymmer kommunalt vattentorn, motionsslinga med elljus där stadens elitlag skid- och löptränar samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla håll.

Närområde

I området Bergviken/Kallkällan finns kiosk, grill, solarium, frisörer, postterminal och hobbybutiker. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum och Coop Norrbotten Arena.

Kommunikation

Busshållplats finns i närheten. Det är cirka 3 km till både centrum och Luleå Tekniska Universitet.

Räkna på ditt nya boende