Visningar

Onsdag 24 April KL: 16:45 - 17:15 Föranmälan krävs! Anmälan görs via vår hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Kallkällan, Luleå

Lingonstigen 27


Välkommen till denna moderna och ljusa trea på 91 m² högst upp i huset som ger fint ljusinsläpp! Stilrent kök i ljus kulör som har matplats ut mot den gemytliga innergården som har både fina gräsytor och lekpark. Luftigt och trivsamt vardagsrum med ingång från både hall och kök samt utgång till den mysiga inglasade balkongen. Två sovrum i bra storlek där det rymmer både större säng, tillhörande sängbord samt annan möblemang, i anslutning till ena sovrummet finns en rymlig klädkammare med goda förvaringsmöjligheter samt en mindre som även inrymmer plats för arbetshörna. Badrum i bra storlek med dusch samt en gästtoalett.

HSB:s Brf Kallkällan är en populär förening där värme, vatten, kabel-tv, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstillägg ingår i avgiften. I föreningen finns fina gemensamhetsutrymmen i form av tvättstugor, nyrenoverad bastu med omklädningsrum, hobbyrum, cykelförråd och samlingslokal. Förutom parkeringsplatser har föreningen även uppställningsplatser för exempelvis släp eller husvagnar.

Kallkällan är ett omtyckt område som ligger ca 3 km från både centrum och Luleå Tekniska Universitet. I området Kallkällan/Bergviken finns bland annat Coop Kallkällan, restaurang och fik. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum, Coop Arena och Crossfit Holistic. Det finns gott om både bussförbindelser och fina cykelvägar till både centrum och Luleå tekniska universitet (LTU). I området finns även skola, från förskoleklass upp till årskurs 9. På Kallkällan har du även närhet till naturen trots det korta avståndet in till centrum. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och har en motionsslinga med elljus samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla dess håll.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning via länk på vår hemsida!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 91 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4636 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1966-68
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
072-555 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Modern och fin trerummare på populära Kallkällan!

Brf Kallkällan
Brf Kallkällan
Bild
Bild

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lingonstigen 27

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 91 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 91 kvm
Byggnadsår 1966-68
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

HALL

Du välkomnas av en ljus hall där det finns avhängningsmöjligheter av ytterkläder via hatthylla och garderober. På golvet vilar det ett laminatgolv som liknar klinker och sammanfaller med väggar målade i en ljus kulör.

KÖK

Kök från IKEA i ljus kulör som är utrustat med både över- och underskåp här vilar en laminatbänkskiva i svart och mosaik som stänkskydd. Väggarna är målade i en jordnära kulör som sammanfaller mot det klinkerliknande laminatgolvet. Den maskinella utrustningen består av en spis, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Invid finns matplats som rymmer det större matbordet.

VARDAGSRUM

Från hall och köket når vi vardagsrummet som bjuder på ett luftigt rum med härligt ljusinsläpp i form av större fönsterparti. En stilren fondvägg som är målad med kalksten i jordnär kulör som möter resterande väggar som är vitmålade. Väggarna vilar mot ett ljust golv. Rummet kan med enkelhet möbleras med en större soffgrupp och tillhörande soffbord, TV-möblemang samt övrigt möblemang - perfekt för sociala tillställningar! Med utgång från vardagsrummet kommer vi till den rymliga inglasade balkongen.

SOVRUM

Två sovrum där båda rummen är i bra storlek med målade ytskikt och ljust golv. Båda rummen kan enkelt möbleras med en större säng, tillhörande sängbord samt byrå eller annan möblemang.

BADRUM

Intill sovrummet når vi det större badrummet som går i färgerna naturnära nyanser med en målad våtrumsmatta i mörk kulör. Badrummet är inrett med ett handfat, spegel, WC samt dusch.

KLÄDKAMMARE

I anslutning till hallen så finns det klädkammare som har god förvaring för både kläder samt förvaring. Grå heltäckningsmatta som sammanväver med väggar målade i en ljus kulör.

KLÄDKAMMARE/ARBETSRUM

Även denna mindre klädkammare/arbetsrum är i anslutning från hallen och används i dagsläget som ett arbetsrum - perfekt för dig som arbetar hemifrån! Rummet är utrustat med en garderob.

GÄSTTOALETT

Gäst-WC utrustat med handfat, spegel samt WC. Väggarna är klädda i ett vitt kakel som vilar mot ett klinkergolv i vitt och grått.

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 19
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 4636 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl; värme, vatten, kabel-tv, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstillägg
Driftkostnad 1 080 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 080 kr

Säljaren har uppgett att de har en månadskostnad för el om ca 90kr. OBS! Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Kallkällan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-1959
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/kallkallan/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Kallkällan i Luleå är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 8 st flerfamiljshus med adress Lingonstigen 1-77 & 2-80 uppförda mellan 1966-1968, belägna på fastigheten Kallkällan 5-8 & 11-12. I föreningens hus finns 429 st upplåtna bostadsrättslägenheter samt 9 st hyresrättslägenheter vilket gör föreningen till länets näst största. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB, överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Brf Kallkällan har en rad uppskattade gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. Varje huskropp har 2st tvättstugor samt ett hobbyrum och cykelrum. I skrivande stund bygger föreningen ett övernattningsrum. Den nyligen renoverade bastun med omklädningsrum finns i Hus B. Utöver detta finns lekplatser på innergårdarna och ett periodvis bemannat vicevärdskontor.

Föreningen har en väldigt informativ hemsida (www.kallkallan.nu) som är väl värd ett besök!

Föreningens lägenheter fördelas enligt följande:
1 rum och kök: 48 lägenheter
2 rum och kök: 85 lägenheter
3 rum och kök: 224 lägenheter
4 rum och kök: 72 lägenheter
Föreningens ekonomi Avgifterna höjdes den 1 januari 2024 med 7%. Styrelsen höjde avgiften senast den 1 januari 2017 med 1 procent. Styrelsen arbetar med en översyn av föreskrifter för samtliga parkeringstyper, inklusive hyror för dessa. Inga förändringar av hyrorna för extraförråd är planerade. Kontrollerat 2024-02-06.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 429
Antal hyresrätter 9
Renoveringar Just nu arbetar styrelsen med följande projekt:
- Växtlighet på området: Beskärning och komplettering av plantering av träd och buskar. Arbetet påbörjades av Parkkompaniet hösten 2023
- Dag- och smältvatten: Hus A och hus P har dränderats av LMA. Efter utvärdering kan det bli fler hus
- Garagerenovering: Åtgärder i konstruktionen efter anmärkningar på besiktning och inspektion. Inväntar offert
- Rensning av cyklar, grillar och andra föremål på gårdarna: Pågår ca två hus per barmarkssäsong
- Nycklar och digitalt bokningssystem: Komplettering av taggläsare och byte av digitalt bokningssystem för bland annat bastu och övernattningsrum. Inväntar offert
- Laddning av elbilar: Översyn av behov och möjligheter för ytterligare platser för elbilsladdning. Inväntar offert
- Parkeringsregler och system: Utformning av system för parkeringsplatser, regler för olika typer av parkeringsplatser, avtal och kostnader
- Styrdokument för föreningen: Ett 20-tal dokument som ska tas fram
- Energiförbrukning och -försörjning: Insamling av information inför bedömning av lämpliga åtgärder för att minska användningen av el, fjärrvärme och vatten
- Uppmärkning av samtliga dörrar, rum och förråd i fastigheterna

Gjorda renoveringar:
2021 - Laddstolpar
2022 - Relining
2022 - Övernattningsrum
2020 - Renovering grovtvättstuga, bastu samt omklädningsrum
2020 - Renovering innergårdar
2018 - Byte lägenhetsdörrar
2017 - Relining
2014 - Ny belysning fasad och entreér
2013/2014 - Fönsterbyte samtliga hus, fasadmålning hus C,D,P,N
2014 - Ombyggnad samtliga entreér utvändigt och byte entreportar. Montering porttelefoni samtliga entreér
2013 - Fasadrenovering Hus A,P,R (målning)
Parkering På området finns 275 bilplatser i kallgarage (225 kr/mån + el), 149 bilplatser utomhus (125 kr/mån + el), 8 laddplatser för elbilar, 51 bilplatser i carport (175 kr/mån + el), 2 motorcykelplatser samt 22 husvagnsplatser (55 kr/mån) för uthyrning. Samtliga parkeringsplatser har tillgång till motorvärmare. Parkeringsplatserna är endast avsedda för boendes skattade personbilar och skattade motorcyklar. Föreningen tillämpar separat digitalt köhanteringssystem.

Utöver detta finns även 31 st besöksparkeringsplatser.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns det fina gemensamma utrymmen som tvättstugor, cykelförråd, bastu, övernattningsrum och hobbyrum.
Övrigt Förening tillämpar enhetsmätning av elen vilket innebär att föreningen står för de fasta kostnaderna till Luleå Energi och lägenhetsinnehavaren endast för förbrukningen..

Till varje lägenhet finns tillhörande förråd och matkällarförråd.

Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB.

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar. Dessa uppgifter uppdaterades senast 2024-02-06.

Övrigt

Balkong Inglasad balkong

Dokument

Området

På Kallkällan finns en grusplan som under sommaren används som fotbollsplan och under vintern som hockeyrink. Idrottsarenan Skogsvallen är hemmaarena för IFK Luleå och alldeles intill Skogsvallen finns en tennisplan och pulkbacke. Luleå Kanotförening har även de sina lokaler på Skogsvallen. Nya Läroverket är en friskola med förskoleklasser och årskurs 1 till 9 som finns i de lokaler där gymnasieskolan Midskogsskolan tidigare fanns. Upptagningsområdet är hela Luleå. I de lokalerna finns också en kommunal Montessoriskola samt Luleå Kulturskola. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och inrymmer kommunalt vattentorn, motionsslinga med elljus där stadens elitlag skid- och löptränar samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla håll.

Närområde

I området Bergviken/Kallkällan finns kiosk, grill, solarium, frisörer, postterminal och hobbybutiker. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum och Coop Norrbotten Arena.

Kommunikation

Busshållplats finns i närheten. Det är cirka 3 km till både centrum och Luleå Tekniska Universitet.

Räkna på ditt nya boende