Visningar

Tisdag 16 April KL: 17:30 - 18:00 Föranmälan krävs! Vänligen anmäl dig via länk på vår hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Örnäset, Luleå

Krongårdsringen 28


Med ett trevligt läge på Örnäset ligger denna trivsamma och kvadratsmarta lägenhet på 49 m². Bostaden ligger bekvämt belägen två trappor upp, på våning 2 av 3. Planlösningen består av ett separat kök där den tilltänkte matplatsen är omgjord till en sovalkov (kan med lätthet återställas), samt ett rymligt vardagsrum med utgång till en stor och härlig inglasad balkong. Badrum med dusch och till lägenheten hör även ett källarförråd och närmsta tvättstuga ligger i källarplan i samma port.

Brf Krongården är en populär bostadsrättsförening med god ekonomi där lägenhetens månadsavgift inkluderar värme, vatten/avlopp, hushållsel, kabel-tv, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstillägg. Föreningens gemensamma utrymmen består av tvättstugor, gym, bastu, hobbyrum samt föreningsslokal och övernattningsrum. Du bor granne med stor matvaruaffär i form av Coop Forum och i närheten finns även apotek, restaurang, vårdcentral, fina promenadstråk, boulebana och Steel Park som är en betongpark för skateboard, bmx-cykel och kickbike. Parken passar både nybörjare som avancerade och professionella åkare. Här bor du med kommunikationer till både stadskärnan och Luleå tekniska universitet.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning via vår hemsida!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 49 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4443 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1954
Pris 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Gemensamhetsutrymme - Innergård
Gemensamhetsutrymme - Innergård
Gemensamhetsutrymme - Gym
Gemensamhetsutrymme - Gym
Gemensamhetsutrymme - Gym
Gemensamhetsutrymme - Gym
Gemensamhetsutrymme - Bastu/Relax
Gemensamhetsutrymme - Bastu/Relax
Gemensamhetsutrymme - Bastu/Relax
Gemensamhetsutrymme - Bastu/Relax
Gemensamhetsutrymme - Tvättstuga
Gemensamhetsutrymme - Tvättstuga
Områdesbild
Områdesbild
9-Omrade
9-Omrade
Områdesbild - Aronsbadet
Områdesbild - Aronsbadet
Områdesbild - Stora Coop
Områdesbild - Stora Coop
Gemensamhetsutrymme - Innergård
Gemensamhetsutrymme - Innergård
Områdesbild - Steel Park
Områdesbild - Steel Park

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Krongårdsringen 28

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 49 kvm. Föreningens information
Hiss Nej, Hiss finns ej
Våning 2 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 49 kvm
Byggnadsår 1954
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system med värmeåtervinning

Rum

HALL

Välkomnande hall med avhängning av ytterkläder via hatthylla och garderob direkt till höger då du kommer in.

KÖK

Kök med köksinredning som kännetecknas av ljusa kulörer, vita skåpluckor och gott om förvaringsutrymmen genom över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, spisfläkt, diskho samt kombinerad kyl och frys.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp, matgrupp samt övrigt möblemang. Utgång till den stora inglasade balkongen!

SOVALKOV

Från köket så når man bostadens sovalkov med tillhörande garderober.

BADRUM

Badrum med vitt tak och våtrumsmatta på väggar och golv. Utrustningen består av WC, dusch, handfat och spegel.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör två förråd belägen i källarplan. Matkällarförrådet är belägen i samma trappuppgång, det andra förrådet är placerat i trappuppgång nr 26.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-12-05
Energikonsumtion 114 kWh/m2 år.
Primärenergital 143

Ekonomi

Lägenhetsnummer 24
Pris 795 000 kr utgångspris
Avgift 4443 kr/mån
Kommentar till avgiften Månadsavgiften på totalt 4 443 kr är fördelad enligt följande; Månadsavgift 3 346 kr (inkl vatten och bostadsrättstillägg), värmeavgift 286 kr, kabel-tv/bredbandsavgift 200 kr/mån samt balkonginglasning 611 kr.
Inre reparationsfond 2 455 kr
Andel i förening 0,5917%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 406 004 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens Brf Krongården
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-1587
Gatuadress Krongårdsringen 18
Postnummer 97435
Ort LULEÅ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Krongården äger och förvaltar fastigheten Vinkeln 9 i Luleå kommun. På fastigheten finns 3st bostadshus uppförda 1954 med 146st lägenheter och 9st lokaler med hyresrätt. Ursprungligen hade fastigheterna putsade fasader men i början av 80-talet tilläggsisolerade man och belade fasaden med plåt. Den stora grundliga renoveringen av fastigheterna gjordes under åren 1987-88, där alla köksinredningar, toalettinredningar, stammar och fönster byttes. Några mindre enrumslägenheter slogs ihop och resultatet blev att antalet lägenheter i föreningen minskade från 155st till 146st. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen, överlåtelse- och pantsättningsavgifter tas ut enligt stadgarna.

Lägenhetsfördelning:
- 13 st 1 rum och kök
- 78 st 2 rum och kök
- 55 st 3 rum och kök
Föreningens ekonomi Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 5% vid årsskiftet 2024-01-01. Kontrollerat med föreningens ordförande 2023-12-13.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 146
Antal lokaler 9
Renoveringar För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Inga planerade renoveringar finns i dagsläget. Kontrollerat med föreningens ordförande 2023-12-13.

- Fjärrvärme 1976
- Tilläggsisolering och plåtfasader 1982
- ROT renoverng/ stambyte 1988
- Målning av trapphus 1998
- Upprustning av utemiljön 1998
- Införande av gemensamhets el 1998
- Miljöhus och sopsortering 2000
- Målning av termogarage 2002
- Bredband och anslutning till stadsnät 2005
- Byte av ventilationsaggregat 2006
- Byte serviceledning för vatten 2007
- Renovering av balkonger 2009
- Byte serviceledning för värme och varmvatten 2009
- Byte av tvättmaskiner 2009
- Ventilationsåtgärder, byte av stängningsventiler, målningsarbeten samt belysningsprojekt 2017
- Relining av avloppsstammarna 2018
- Utbyggnation av balkonger 2018
- Uppdatering av innergårdar 2019/2020
Parkering I föreningen finns det 51 st garage (termogarageplats samt varmgarageplats ca 500kr/mån) samt 46 st parkeringsplatser med motorvärmare (300kr/mån). Separat kö. Kontrollerat med Riksbyggen 2024-02-22.
Tv och bredband Föreningen har ett gruppavtal tecknat med Tele2 (tidigare ComHem) som inkluderar internet (100/100), digitalt basutbud av TV-kanaler samt telefoni. Föreningen har även fibernät.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Inom föreningen finns cykelförråd, hobbyrum, samlingslokal, tvättstuga, gym och renoverad bastu (2012). Inom föreningen finns även övernattningsrum för gäster och tillgång till stor festlokal.
Övrigt Förening tillämpar enhetsmätning av elen vilket innebär att föreningen står för de fasta kostnaderna till Luleå Energi och lägenhetsinnehavaren endast för förbrukningen.

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar. Dessa uppgifter uppdaterades senast 2023-12-13.

Övrigt

Balkong Rymlig inglasad balkong

Dokument

Området

Örnäset består av delområdena Örnäscentrum, Krongårdsringen, Edeforsgatan, Alderhagen, Bågskyttebanan, Hällbruksgatan och Växthuset. I stadsdelens norra del ligger Örnäset som byggdes ut under 1950-talet som stadens första större bostadsområde med ett modernt utseende. Största delen av Örnäset består idag av hyresrätter med det finns också bostadsrätter. I norra och södra Örnäset finns en del äldre villabebyggelse.

Närområde

I Örnäsets centrum finns en bland annat en mataffär, restauranger, kiosk och bank. I området finns även en vårdcentral, apotek och bageri.

Ett tempererat utomhusbad som heter Aronsbadet finns i området södra del samt en idrottsanläggning bestående av fotbollsplaner med grus- och gräsunderlag samt en hockeyring under vinterhalvåret. Steel Park är Sveriges nordligaste betongpark för skateboard, bmx-cykel och kickbike. Parken passar både nybörjare som avancerade och professionella åkare. Steel Park håller öppet dygnet runt under sommarhalvåret.

Kommunikation

Goda kommunikationer i form av bussar med linje 1, 5, 8 och 9. Det går direktbussar till Centrum, Porsön, Hertsön, Lerbäcken, Kronan, Sunderbyn, Karlsvik och Kyrkbyn.

Övrigt

På Örnäset finns två förskolor samt en skola (F-9).

Räkna på ditt nya boende