VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Luleå

Klöverträsk byaväg 43


Varmt välkomna till Klöverträsk byaväg 43 och detta fantastiska smultronställe om 279 kvm! Denna fastighet har ett riktigt drömläge för er som älskar direkt närhet till naturen. Ett mycket härligt läge med skogsparti, trädgårdstomt, bärbuskar, odlingslådor och fina planteringar som gör det trivsamt att bo här. Här är allt de utvändiga renoverat med nya 3-glasfönster, nytt tak, dränerad och isolerad grund och ny fasad med tilläggsisolering, snygg fasadbelysning som sköts via app samt att hela tomten är dränerad, schaktad och uppfylld.

Du välkomnas av en öppen och luftig hall med snyggt klinkergolv och golvvärme, utbyggt 2019 med skjutdörrsgarderob. Från hallen nås det stilfulla och rymliga badrummet med en kombinerad dubbeldusch med massage/justerapi/IR bastu och ångbastu, renoverat i ett klassiskt och tidlöst utförande 2018. Badrummet är även praktiskt inrett med kombinerad tvättmaskin/torktumlare och har goda avlastningsytor. Vidare finns ett snyggt renoverat vardagsrum från 2017, med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och vitlaserat ektarkett, ny luftvärmepump 2017 och helglasad altandörr som leder ut till trädäck i söderläge. Trädäcket som ansluter till härlig gräsmatta ger utrymme för både sittgrupp och relaxmöbler. Trivsamt kök som har utrymme för större matgrupp och utgång till det pampiga vinterbonade uterummet från 2022 med fantastisk takhöjd, stora fönster och med golvvärme. Härifrån når man baksidans trädäck via de helglasade skjutdörrarna. På entréplan finns även ett rymligt sovrum med smakfulla och ljusa materialval. Övre plan erbjuder ett allrum, två sovrum i bra storlekar, WC och goda förvaringsutrymmen. I bostaden finns även en oinredd källare som idag används som förvaringsutrymme.

Den trivsamma tomten är friköpt och präglas av en fantastisk utemiljö med otroligt fina planteringar. Asfalterad uppfart och fin grussättning utanför entrén. På tomten finns fristående dubbelgarage, enkelgarage, husvagnsgarage med boda med gott om förvaringsutrymmen, husvagnsgarage, uteplatser och grillplats. Villan värms upp med luftvärmepump och har låga driftkostnader. Fiber finns indraget. Jakträtt följer med fastigheten samt delägarskap i macken.

Klöverträsk är en populär by för barnfamiljer som ligger fyra mil norr om Luleå och utsågs till årets by 2017. Här finns livsmedelsbutik, mack, många företag och arbetsgivare som äggproducenten Klöverbergsgården, aktiva föreningar med fiske, skoter, jakt, idrott och bygdegården. Här finns badplats med sandstrand, ombytesrum och bryggor, kyrka, skidbacke med lift, terrängcykelbana, elljusspår och vandringsleder. Här finns också populär förskola och F-6 skola som är belägen mitt i byn och generationsboende.

Villan är förbesiktigad via Anticimex och är av säljaren försäkrad mot dolda fel.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 210 kvm + 69 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 3 sovrum
Tomt 2046 kvm
Byggnadsår 1935
Pris 2 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Entréplan
Entréplan
Övre plan
Övre plan
Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klöverträsk byaväg 43

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 3 sovrum
Boarea 210 kvm. säljarens information

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Fastighet Klöverträsk 1:42
Boarea 210 kvm
Biarea 69 kvm
Byggnadsår 1935
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fasad Trä
Tak Plåt
Uppvärmning Luftvärmepump
Övrigt om byggnaden 2016- 2017 plockade vi bort taket och allt under. Tilläggsisolerade och gjorde om taket, skorstenen, plåtarbeten
2017 Ny luftvärmepump i vardagsrum
2018 Rivning av 3 små utrymmen och byggde badrummet.
2018 Trädfällning, schaktning/grov planering av tomten, ny inkommande el till garaget.
2019 Ny luftvärmepump i köket.
2019 Ny inkommande el till huset, flyttades och uppgraderades för högre belastning.
2019-2020 Rev fasaden till innerväggarna och byggde upp, tilläggsisolerade, ny fasad, nya dörrar, nya fönster som var större och annan placering än innan. Ytterbelysning som sköts via app installerades.
2019-2020 Utbyggnad av hallen som har extra högt i tak och belysning som styrs via app. Golvvärme.
2020 Grunden gjöts från utsidan, isolerades och dränerades.
2020 Puts påbörjades inne i källaren för att fräscha upp utrymmet men är inte helt färdigställt. ( I dagsläget nyttjas inte utrymmet)
2021 Tomten fylldes ut, rötter togs bort, stora stenar inköptes och lades på plats för grundstrukturen. Uterummet påbörjades med plattan. Ny varmvattenberedare, inkommande vattenavstängare byttes ut, nytt vattenutkast.
2022 Uterummet byggdes, lampor sköts via app. Tomten börjar färdigställas i formen och innergården får gräsmatta.
2023 Tomten färdigställs och gräs/planteringar görs färdiga, dubbelgaraget samt enkelgaraget målas om.
Elen har bytts ut överallt där säljarna har förändrat byggnaden/renoverat. De gamla elelementen är urkopplade och uttagen har setts över i det större sovrummet på övre plan. Ny el central är insatt och inkommande el är flyttad och uppgraderad för högre belastning.
På tomten finns vilda åkerbär och blåbär. Två persiko/plommon träd, ett päron/äpple träd, ett rönnbärsträd korsad med körsbär, svarthallon, vinhallon, trädgårdshallon, björnbär, blåbärstry, amerikanska blåbär, svartvinbär från Öjebyn, rabarber, jordgubbar, smultron, körsbärsbuske och 3 äppelträd.
Växterna är planerade så att det ska blomma från vår till höst i färger som är anpassade efter läge och väderstreck.
Brunnar finns för bevattning på framsidan och baksidan. Säljarna ville använda grundvattnet vid bevattningen så vid dräneringen så skapade dom öppna brunnar till bevattning.

Rum

ENTRÉPLAN

HALL:

Ljus och öppen hall utbyggt 2019 med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier, här finns plats för klädavhängning via skjutdörrsgarderob direkt till vänster när man kliver in i bostaden. Snyggt klinkergolv och golvvärme. Tapetserade väggar och vitt tak.

KÖK:

Trivsamt kök i generös storlek med ljus köksinredning och vitt kakel ovanför den vita bänkskivan av laminat. Rymligt med gott om både över- och underskåp. Trä tak, ljusa väggar med samt matta på golv. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt och fullstor kyl och frys. Matplats invid fönster som vetter ut mot husets framsida.

VARDAGSRUM:

Smakfullt vardagsrum från 2017 med ljusa väggar, vita väggar och ektarkett. Från vardagsrummet har man access till trädgården och den härliga altanen belägen på husets framsida.

SOVRUM 1:

Sovrum i bra storlek med vitt tak, stilrena vita väggar med mönstrad fondvägg samt mörkt laminatgolv.

BADRUM/TVÄTTSTUGA:

Stilfullt och rymligt badrum från 2018 med en kombinerad dubbeldusch med massage/justerapi/IR bastu och ångbastu. Badrummet är även praktiskt inrett med spegelskåp, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och har goda avlastningsytor. Här finns kommod med dubbla handfat, spegel och WC. Våtrumstapet på väggar och golv i ljusa kulörer. Utgång till altan belägen på husets baksida.

UTERUM:

Från köket nås det pampiga inglasade uterummet från 2022 med generös takhöjd, stora fönster och golvvärme. Vitt tak. tapetserade väggar med mönster och grått golv. Utgång till altan belägen på husets baksida.

ÖVRE PLAN

ALLRUM:

En trappa upp finns ett trivsamt allrum med gott om plats för möblemang. Ljust mönstrade tapeter, vitt tak och matta på golv.

SOVRUM 2:

Rymligt sovrum med gott om förvaring via klädkammare. Mönstrade tapeter och grön matta på golv.

SOVALKOV:

Sovalkov med mönstrad tapet, vitt tak och grön matta på golv.

WC:

På övre plan finns en gäst-WC.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2016-04-17
Energikonsumtion 86 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 2 395 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 581 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 148 000 kr
  • Småhusbyggnad: 433 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 433 000 kr
Värdeår 1935
Summa inteckningar 1 007 725 kr
Fastighetsskatt 4 358 kr
Driftkostnad 36 486 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 6 798 kr
  • Vatten/avlopp: 12 781 kr
  • Renhållning: 2 217 kr
  • Hushållsström: 14 690 kr

ELNÄT Förbrukning: 22351,83 kWh Kostnad: 14 690 kr Huvudsäkring: 20A ELHANDEL Kostnad: 21 488 kr

Tomt

Tomtarea 2046 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Fina planteringar, odlingslådor, äppelträd, päronträd och buskar.
Parkering - Husvagnsgarage me plats för 1 husbil. - Uppfart med plats för 4-5 bilar. - Dubellgaraget har ingen värme men är isolerat- plats för 2 bilar. - Enkelgaraget får plats med 1 bil och exempelvis 1 skoter. - På baksidan av tomten får man plats med 4-5 bilar med lätthet.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Avtalsservitut Ledning
Last: Avtalsservitut Ledning, 25-IM1-62/2975.1

Dokument

Området

Klöverträsk är en populär by för barnfamiljer som ligger fyra mil norr om Luleå och utsågs till årets by 2017. Här finns livsmedelsbutik, mack, många företag och arbetsgivare som äggproducenten Klöverbergsgården, aktiva föreningar med fiske, skoter, jakt, idrott och bygdegården. Här finns badplats med sandstrand, ombytesrum och bryggor, kyrka, skidbacke med lift, terrängcykelbana, elljusspår och vandringsleder. Här finns också populär förskola och F-6 skola som är belägen mitt i byn och generationsboende.

Kommunikation

Linje 221
Klöverträsk – Ale – Alvik – Måttsund – Kallax – Luleå

Räkna på ditt nya boende