VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Björkskatan, Luleå

Höstvägen 220

Välkommen till detta otroligt fina och mysiga radhus på populära Björkskatan. Här möts du av en välskött bostad som erbjuder en perfekt kombination av modern komfort och hemtrevlig atmosfär. På framsidan av huset finns en inbjudande uteplats med trädäck i sydvästläge, en perfekt plats för avkoppling och sommarens grillkvällar. Här finns även en praktisk förrådsbyggnad för extra förvaringsutrymme. Den nya ytterdörren från 2023 ger ett fräscht första intryck och bidrar till husets moderna känsla.

När du kliver in i hallen möts du av ett stilrent klinkergolv i en brun jordnära färg, som skapar en varm och välkomnande känsla. Golvvärmen i entréhallen ger extra komfort under de kalla vintermånaderna. Gästtoaletten är både praktisk och bekväm, även här finns ett klinkergolv i samma bruna jordnära färg. Tvättstugan renoverades 2019 och är utrustad med både torktumlare och tvättmaskin samt en arbetsbänk i laminat med ett elegant marmormönster. Våtrumsmatta på golv och väggar gör tvättstugan både funktionell och lättskött.

Husets hjärta är den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum. Köket, som är från Ikea, har vita släta luckor och en svart laminatbänkskiva som ger en modern och stilren känsla. Ett fönsterparti ovanför diskhon släpper in rikligt med dagsljus och skapar en ljus och trivsam arbetsmiljö. Det enstaviga golvet på entréplanet ger ett gediget kvalitetsintryck och de målade väggarna i en harmonisk grön nyans bidrar till en sammanhängande och inbjudande atmosfär. Från vardagsrummet når du den trädäckade altanen som vetter mot en lummig trädgård med buskar och träd, här kan du njuta av ditt morgonkaffe i en rofylld miljö.

En nyrenoverad trappa från 2024 leder upp till övervåningen där du finner tre rymliga sovrum. Ett av sovrummen har dessutom utgång till en balkong. Badrummet på övervåningen är smakfullt renoverat 2015 och är inrett med kaklade väggar i vitt och ett svart klinkergolv med golvvärme. Från övervåningen nås vinden som är tilläggsisolerad.

För den bilburne finns en garageplats i garagelänga, vilket är en stor fördel under de kalla vintermånaderna. Området är mycket familjevänligt med närhet till matbutik och goda kommunikationer, vilket gör vardagen smidig och bekväm. Här bor du i ett lugnt område med närhet till både natur och stadens bekvämligheter.

Björkskatan är ett av Luleås mest eftertraktade områden, känt för sin familjevänliga atmosfär och närhet till både skolor och fritidsaktiviteter. Här finns allt du behöver inom bekvämt avstånd, från matbutiker och restauranger till vårdcentral och apotek. Goda kommunikationer gör det enkelt att ta sig till och från centrala Luleå, och området erbjuder även fina grönområden och lekplatser för barnfamiljer.

Det totala intrycket av denna fastighet är en mycket väl underhållen bostad med smakfyllda val. Här kan du flytta in och trivas från första stund.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 105 kvm
Upplåtelseform Tomträtt
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 118 kvm
Byggnadsår 1978
Pris

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trivsamt radhus i omtyckt kvarter på Björkskatan!

Planritning

Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Höstvägen 220

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 105 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Radhus
Fastighet Björkskatan 1:661
Boarea 105 kvm
Byggnadsår 1978
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Taxeringsvärde 1 343 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 374 000 kr
  • Småhusbyggnad: 969 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 969 000 kr
Värdeår 1979
Summa inteckningar 1 174 500 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Tomträttsavgäld 13 359 kr/år, gäller t.o.m. 2029-05-31

Tomt

Tomtarea 118 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Luleå Björkskatan GA:20 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering
Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 25-F1979-112.1

Planbestämmelser Detaljplan (1988-08-29)

Dokument

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närområde

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.