Budgivning pågår

Senaste bud:
1 235 000 kr

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Örnäset, Luleå

Hällbruksgatan 5

Med ett trevligt läge högst upp på Hällbruksgatan 5 ligger denna välplanerade lägenhet på 59 m² där kvadraten är fördelade på två rum och kök. Optimalt läge med närhet till stadskärnan och trevliga promenadstråk samt goda kommunikationer till Luleå tekniska universitet. Trivsamt, smakfullt och luftigt kök med gott om förvaringsutrymmen genom både över- och underskåp, intill köket finns utrymme för matplats. Rymligt vardagsrum med utgång till generös inglasad balkong i soligt läge som vetter mot föreningens lugna innergård. Sovrum i bra storlek som rymmer både dubbelsäng och arbetsplats. Fräscht helkaklat badrum med dusch och glasvägg.

Brf Ränseln är en populär bostadsrättsförening med god ekonomi och lägenheten har en låg månadsavgift på 3 517 kr där värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstilläggsförsäkring ingår. Föreningens gemensamhetsutrymmen består av tvättstugor (närmsta finns belägen i samma hus), nyrenoverad bastu med relax, hobbyrum, övernattningsrum, föreningsslokal och cykelförråd. Parkeringsplats med motorvärmare finns ledigt för köparen! I närheten finns bland annat stor mataffär, idrottsplats och restauranger.

Örnäset är ett omtyckt område som ligger med bekvämt cykelavstånd till stadskärnan och dess utbud av restauranger och butiker. I närheten finns stor matvaruaffär i form av Coop Forum, restauranger, blomsterbutik och hälsocentral.

Välkommen att anmäla dig till visning via länk på vår hemsida!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3517 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1955
Pris 1 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad och trivsam 2:a i omtyckt förening!

Emma Hemnet 2
Emma Hemnet 2

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hällbruksgatan 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1955
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Källarförråd medföljer.

Rum

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning av kläder samt plats för hallmöbler. I anslutning till hallen finns även en praktiskt klädkammare/förråd. Ljust tapetserade väggar, klinkergolv med golvvärme och infällda spotlights i taket.

KÖK

Trivsamt, smakfullt och mysigt kök med utrymme för matgrupp invid. Köket erbjuder gott om arbetsytor och förvaring i över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Ljust tapetserade väggar, fint golv och infällda spotlights i taket.

VARDAGSRUM

Bostadens rymliga vardagsrum har fint ljusinsläpp tack vare större fönsterpartier. Här finns även utgång till en generös och trivsamt inglasad balkong som vetter mot föreningens innergård där man kan åtnjuta soliga eftermiddagar och kvällar. Vardagsrummet erbjuder plats för soffgrupp, TV-möbel och övrigt möblemang. Vita tapetserade väggar och fint golv.

SOVRUM

Det generösa sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Tapetserade väggar i ljus nyans och fint golv.

BADRUM

Fint helkaklat badrum med golvvärme, fina stilrena kulörer i vitt och brunt. Badrummet är utrustat med handduksvärmare, handfat med kommod, spegelskåp, toalett samt duschhörna med glasvägg.

ÖVRIGT

Tillhörande källarförråd medföljer.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-08-28
Primärenergital 131

Ekonomi

Lägenhetsnummer 29
Pris 1 295 000 kr utgångspris
Avgift 3517 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl; vatten/avlopp, bostadsrättstillägg, grundutbud kabel-TV & bredband.
Andel i förening 0,5468%
Andel av årsavgift 0,5468%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 258 859 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Ränseln
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-0720
Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/ranseln/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Ränseln 7 och Kritan 4 i Luleå kommun. På fastigheterna har under år 1952 uppförts 5st flerfamiljshus med adresserna Hällbruksgatan 1-26 fördelat på 183st bostadsrätter och 24st lokaler.

Föreningens lägenheter fördelar sig enligt följande:
- 14st 1 rum och kök
- 121st 2 rum och kök
- 48st 3 rum och kök

I föreningen finns flertalet fina gemensamhetsutrymmen:
- En trivsam bastu med relax (Belägen i källaren mellan ingång 18 och 20. Bokning görs via ett webbaserat system).
- Fräscha tvättstugor (Det finns tvättstugor i trappuppgång nr 1, 8, 15, 19 och 26. Två av tvättstugorna är utrustade med större tvättmaskiner för grovtvätt).
- Samlingslokal som kan hyras av föreningens medlemmar till fester, möten med mera och rymmer ca 30 personer
- Övernattningsrum som är gratis att nyttja.
- Lekplatser
- 2st uteplatser med möjlighet att grilla
- Hobbyrum
- Cykelförvaring
- Möjlighet att hyra parkeringplats för släp och husvagn
Föreningens ekonomi Föreningen höjde sina avgifter med 3% 1/1-2023.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 183
Antal lokaler 24
Renoveringar Föreningen följer och uppdaterar kontinuerligt sin underhållsplan, i skrivande stund planeras inte någon större renovering.
- Planer för led-belysning med sensorer för korridorer, förråd och garage
- Planerad målning av korridorer och garage.
- Planerad installering av laddning av elbil samt vanlig laddning av samtliga stolpar. Detta kommer eventuellt att innebära en höjning av avgiften för garage och motorvärmare.
- Eventuellt byte av lägenhetsdörrar + målning av trapphus under 2025-2026 (inget som är bestämt ännu).

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
- Markarbeten på fastigheten, åtgärdat med ny jord och sått ny gräsmatta efter balkongmonteringar.
- Balkongrenovering och fönster är nyligen bytta
- Relining genomfördes under 2016
Parkering I föreningens finns det 60 st platser i kallgarage med motorvärmare (400 kr/mån), 19 st platser i varmgarage (325 kr/mån) och 105 platser med motorvärmare (225 kr/mån). Separat kösystem.
Tv och bredband Kabel-TV via ComHem och bredband, 250 Mbit/sek, via Bredbandsbolaget (GAN-avtal). TV, bredband och Ip-telefoni ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Vicevärdskontoret är beläget mellan port 7 och 9 (öppettider måndagar 18.30-19.30).
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-05-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Övrigt

Balkong Rymlig och inglasad balkong med utsikt mot innegård.

Dokument

Området

Örnäset består av delområdena Örnäscentrum, Krongårdsringen, Edeforsgatan, Alderhagen, Bågskyttebanan, Hällbruksgatan och Växthuset. I stadsdelens norra del ligger Örnäset som byggdes ut under 1950-talet som stadens första större bostadsområde med ett modernt utseende. Största delen av Örnäset består idag av hyresrätter med det finns också bostadsrätter. I norra och södra Örnäset finns en del äldre villabebyggelse.

Närområde

I Örnäsets centrum finns en bland annat en mataffär, restauranger, kiosk och bank. I området finns även en vårdcentral, apotek och bageri.

Ett tempererat utomhusbad som heter Aronsbadet finns i området södra del samt en idrottsanläggning bestående av fotbollsplaner med grus- och gräsunderlag samt en hockeyring under vinterhalvåret. Steel Park är Sveriges nordligaste betongpark för skateboard, bmx-cykel och kickbike. Parken passar både nybörjare som avancerade och professionella åkare. Steel Park håller öppet dygnet runt under sommarhalvåret.

Kommunikation

Goda kommunikationer i form av bussar med linje 1, 5, 8 och 9. Det går direktbussar till Centrum, Porsön, Hertsön, Lerbäcken, Kronan, Sunderbyn, Karlsvik och Kyrkbyn.

Övrigt

På Örnäset finns två förskolor samt en skola (F-9).

Räkna på ditt nya boende