VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Björkskatan, Luleå

Hagelvägen 305


- Lummig baksida med många soltimmar
- Två badrum, varav ett med bastu
- Fiber och fjärrvärme
- Fristående garage med förvaringsutrymme
- Barnvänligt & populärt område

Mycket väldisponerad villa om ca 152 kvm fördelat på 1½ plan. Lugnt och barnvänligt område med gott om utrymme för hela familjen. Här kliver du in i en väldigt trevlig bostad med ett smakfullt kök som är fullt utrustat, i öppen planlösning finns den rymliga matplatsen samt det trivsamma vardagsrummet med charmig braskamin och utgång till både ett inglasat uterum och husets baksida. Fyra välplanerade sovrum säkerställer privata tillflyktsorter för alla familjemedlemmar. Det stora allrummet på övre plan breder ut sig. Här ges möjligheten att spegla din livsstil precis som du önskar. Den öppna planlösningen och luftiga känslan underlättar social samvaro, samtidigt som allrummets storlek ger utrymme för att dela av och skapa ett ytterligare sovrum – perfekt för tillväxten av familj eller hobbies. Det finns två badrum, varav det ena har bastu. Mysig trädgårdstomt med pallkragar för odling och underbart soldäck med många varma soltimmar! Fristående garage och förråd samt asfalterad uppfart.

Attraktivt område med närhet till både förskola och skola för årskurs 1-9. I Björkskatans centrum finns bibliotek, sporthall, vårdcentral, apotek, matbutik samt restaurang. Björkskatan har gott om cykelvägar som gör det enkelt att ta sig till både centrum och Luleå Tekniska Universitet. Ormbergets friluftsanläggning ligger på promenadavstånd, med pulk- och slalombacke samt elljusspår. Närheten till busshållplats med mycket bra bussförbindelse till Luleå Centrum och Sunderby Sjukhus gör också området attraktivt.

Huset kommer att förhandsbesiktigas av Anticimex och av säljaren kommer en försäkring mot dolda fel att tecknas.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 152 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 613 kvm
Byggnadsår 1978
Pris

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trivsam familjevilla på populära Björkskatan!

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hagelvägen 305

Bostadsfakta

Byggnad

Fastighet Björkskatan 1:555
Boarea 152 kvm
Byggnadsår 1978
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1986
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ekonomi

Taxeringsvärde 2 242 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 628 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 614 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 614 000 kr
Värdeår 1981
Summa inteckningar 2 356 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr

Tomt

Tomtarea 613 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Luleå Björkskatan GA:16 ändamål: Grönområden
Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 2580-08/109.1

Planbestämmelser Stadsplan (1976-07-15)

Dokument

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närområde

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.