Visningar

Fredag 26 April KL: 12:00 - 12:30 Föranmälan krävs, bokning sker via vår hemsida. Boka
Torsdag 2 Maj KL: 16:30 - 17:00 Föranmälan krävs, bokning sker via vår hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Bergviken, Luleå

Gymnasievägen 5A

Välkommen till en välplanerad och smakfullt renoverad bostadsrätt belägen på eftertraktade Bergviken. Denna ljusa och inbjudande lägenhet är belägen på tredje våningen och har genomgått en ombyggnation från en trea till en rymlig tvåa, vilket ger en total yta om 70,5 kvm fördelat på två rum och kök. Med en genomtänkt planlösning och högkvalitativa materialval erbjuder bostaden en mycket behaglig boendemiljö. Köket står i centrum och är utrustat med moderna bekvämligheter och detaljer såsom en köksö i elegant svart utförande och infälld belysning som skapar en inbjudande atmosfär.
Badrummet är helkaklat i ljusa kulörer och för ytterligare bekvämlighet finns ett separat tvättrum. Det luftiga sovrummet är utrustat med en praktisk garderobsvägg. Även i hallen finner man smarta förvaringslösningar genom en platsbyggd skjutdörrsgarderob, vilket underlättar en organiserad vardag.
Vardagsrummet är både rymligt och trivsamt, med ekparkett som sträcker sig genom samtliga rum, vilket skapar en enhetlig och varm känsla i lägenheten. Från vardagsrummet nås den generösa inglasade balkongen som bjuder på ett soligt läge och utgör det perfekta utrymmet för avkoppling. Till lägenheten hör även ett källarförråd samt ett matkällarförråd för ytterligare förvaringsbehov. Dessa utrymmen är belägna i husets källare.

Brf Luleåhus nr 12 är en välskött och trivsam föreningen med låga avgifter, till medlemmarnas förfogande finns gemensamhetsutrymmen såsom tvättstuga (Gymnasievägen 3), bastu med relax (Gymnasievägen 5), hobbyrum, cykelförråd och soprum. Otroligt centralt belägen förening med närhet till allt vad centrum har att erbjuda, men i ett lugnt läge med naturen runt hörnet.

Bergviken är ett omtyckt och populärt område som ligger ca 3 km från både centrum och Luleå Tekniska Universitet. I området Kallkällan/Bergviken finns bland annat kiosk, restaurang och fik. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum, Coop Norrbotten Arena och Crossfit Holistic. Det finns gott om både bussförbindelser och fina cykelvägar till både centrum och Luleå Tekniska Universitet (LTU). På Bergviken har du även närhet till naturen trots det korta avståndet in till centrum. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och har en motionsslinga med elljus samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla dess håll.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 70.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4121 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1960
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Stilren och elegant lägenhet på Bergviken!

Planritning

Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gymnasievägen 5A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 70.5 kvm. föreningens information Bostaden är registrerad som en 3:a men är ombyggd till en 2:a
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 70.5 kvm
Byggnadsår 1960
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Bredband Kabel-TV via Tele2 (tidigare ComHem) där basutbud ingår i avgiften samt bredband via Lunet.

Rum

HALL

En välkomnande hall där möjlighet till avhängning av ytterkläder finns. Enhetligt parkettgolv som löper genom lägenhetens övriga rum. Till vänster om entrén finns en skjutdörrsgarderob som erbjuder gott om förvaring. I anslutning finns även ett tvättrum med tvättmaskin.

KÖK/MATPLATS

Rymligt inbjudande kök med matplats. Stilren köksinredning med en centralt placerad köksö med fläkt och spishäll. Här finns generöst med förvaringsmöjligheter samt gott om arbetsytor. Övrig maskinell utrustning som återfinns är inbyggd ugn, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl/frysskåp. Köksdelens golv består av kontrasterade klinkerplattor i ljusa toner som möter upp parkettgolvet på ett smakfullt sätt.

BADRUM

Helkaklat badrum i ljusa toner. Här finns WC, handfat med kommod och spegelskåp, duschhörna och handdukstork.

VARDAGSRUM

Inbjudande vardagsrum med väggar målade i ljus kulör och vitt tak. Utgång till trivsam inglasad balkong i fint läge. Balkongen har plats för soffgrupp och övrigt möblemang.

SOVRUM

Sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. I sovrummet finns det gott om förvaring tack vare garderober som löper längs med ena väggen.

ÖVRIGT

Källarförråd medföljer.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-06-20
Primärenergital 127

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 4121 kr/mån
Kommentar till avgiften Månadsavgiften på totalt 4 121 kr och är fördelad enligt följande; Grundavgift 3 236 kr (inkl vatten och bostadsrättstillägg), samt obligatoriska tillägg som tillkommer; värmeavgift 555 kr, kabel-tv/bredbandsavgift 80 kr/mån samt balkonginglasning 250 kr.
Andel i förening 4,19585%
Andel av årsavgift 4,22077%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 102 570 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn RBF Luleåhus nr 12
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-1504
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Luleåhus nr 12 äger och förvaltar fastigheten Vialen 9 i Luleå kommun. På fastigheten finns 2 st byggnader uppförda 1960 med totalt 30 st bostadsrättslägenheter. Fastigheternas adress är Gymnasievägen 3 A-B och 5 A-B. Till medlemmarnas förfogande finns gemensamhetsutrymmen såsom tvättstuga (Gymnasievägen 3), bastu med relax (Gymnasievägen 5), hobbyrum, cykelförråd och soprum. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Lägenhetsfördelning:
- 1 rum och kök - 6 st
- 2 rum och kök - 12 st
- 3 rum och kök - 12 st
Föreningens ekonomi Senaste avgiftshöjning med 5% skedde 2024-01-01. Kontrollerat med föreningens ordförande 2024-02-16. Tidigare avgiftshöjning skedde 2022-01-01 med 7%.
Äger föreningen marken Ja, föreningen äger marken.
Antal lägenheter 30
Renoveringar Föreningen ser över och uppdaterar sin underhållsplan vilket är ett fortlöpande och pågående arbete.

Utförda:
2020 - Relining av avloppsrören samt byte av källarens fönster.
2018 - Installationer, undercentral samt markarbeten.
Parkering I föreningen finns det 17 st parkeringsplatser med motorvärmare (175 kr/mån) och 8 st garageplatser (350 kr/mån). Separat kö.
Tv och bredband Kabel-TV via Tele2 (tidigare ComHem) där basutbud ingår i avgiften samt bredband via Lunet.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns en tvättstuga, bastu och hobbyrum som får nyttjas av alla medlemmar.
Övrigt Dessa uppgifter är inhämtade från föreningen 2024-02-16.

Dokument

Området

På Kallkällan finns en grusplan som under sommaren används som fotbollsplan och under vintern som hockeyrink. Idrottsarenan Skogsvallen är hemmaarena för IFK Luleå och alldeles intill Skogsvallen finns en tennisplan och pulkbacke. Luleå Kanotförening har även de sina lokaler på Skogsvallen. Nya Läroverket är en friskola med förskoleklasser och årskurs 1 till 9 som finns i de lokaler där gymnasieskolan Midskogsskolan tidigare fanns. Upptagningsområdet är hela Luleå. I de lokalerna finns också en kommunal Montessoriskola samt Luleå Kulturskola. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och inrymmer kommunalt vattentorn, motionsslinga med elljus där stadens elitlag skid- och löptränar samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla håll.

Närområde

I området Bergviken/Kallkällan finns kiosk, grill, solarium, frisörer, postterminal och hobbybutiker. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum och Coop Norrbotten Arena.

Kommunikation

Busshållplats finns i närheten. Det är cirka 3 km till både centrum och Luleå Tekniska Universitet.

Räkna på ditt nya boende