VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Bergnäset, Luleå

Faktorsvägen 30

Välkommen till en välskött och inbjudande villa belägen på eftertraktade Bergnäset. Denna pärla om 160 kvm+22 kvm garage erbjuder inte bara ett rofyllt och fint läge med skogens lugn direkt på baksidan, utan också närhet till vatten och båtliv samt Luleå centrum!

Bergnäset är ett område som verkligen erbjuder det bästa av två världar. Med närhet till elljusspår, restauranger, livsmedelsbutik, vårdcentral och apotek har du allt du behöver inom räckhåll. För barnfamiljer är det gångavstånd till förskola och skola upp till årskurs 9, samt Bergnäsets idrottsplats. Oavsett årstid erbjuder området fantastiska möjligheter till utomhusaktiviteter året runt; från två fina badplatser under sommaren - Trolltjärn och Luleälven - till långa promenader och skidåkning på preparerade spår i skogen eller på den populära isvägen vintertid. I området finns också fina möjligheter för sköna promenader med hunden i lugna omgivningar. Här finns även närhet till busshållplats med goda bussförbindelser med centrum och Luleå tekniska universitet samt Luleå flygplats!

Kärnan i detta hus är den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum, vilket skapar en naturlig samlingspunkt för såväl vardagsmys som underhållning. Köket är trivsamt och funktionellt med gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor, perfekt för den matlagningsintresserade. Intill köket finns fyra sovrum i bra storlekar och ett rymligt badrum. Från vardagsrummet nås det inglasade uterummet och den trädäckade altanen med sitt fantastiska solläge. Här kan man njuta av lugna stunder i solen, samlas vid grillen eller lek och spel på gräsmattan. Husets ekonomidel innehåller praktiska utrymmen såsom tvättstuga, bastu och dusch som är renoverade år 2020 samt en extra toalett och sovrum med behaglig golvvärme, allt som behövs för en bekväm vardag.

Den friköpta tomten på 940 m² har gräsmatta på fram- och baksida, uteplats med trädäck, asfalterad uppfart samt stenbelagda plattor vid sidan av infarten samt både cykelboda och friggeboda. På tomten finns det även ett vidbyggt varmgarage som är generöst i storlek och inrymmer både bil och förvaring. Villan värms upp med fjärrvärme och fiber finns indraget.

För den som söker ett ljust och väldisponerat hem med både komfort och kvalitet, i ett område som kombinerar stadens bekvämligheter med naturens närhet, är denna villa på Bergnäset en unik möjlighet. För mer information och möjlighet till visning, kontakta ansvarig mäklare på MOHV.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 160 kvm + 22 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 5 sovrum
Tomt 940 kvm
Byggnadsår 1962
Pris 5 525 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fantastiskt läge på omtyckta Bergnäset!

Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder
Säljarens egna sommarbilder

Planritning

Planritning
Planritning

Planritning
Planritning
Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Faktorsvägen 30

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 160 kvm. säljarens information

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Bergnäset 1:258
Boarea 160 kvm
Biarea 22 kvm
Byggnadsår 1962
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Takpanneplåt
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Renoveringar 1988- 1995 Målning och tapetsering
1996 - Badrum och gästtoalett
1997 - Utbyggnad, fjärrvärme
2001 - Nytt kök
2003-2004 Fasad plus tilläggsisolering
Fönster 3-glas
Inglasning + trädäck
2019 Inkommande vatten och relining av avlopp
2020 - Dusch+bastu+tvättstuga
2021- Ny asfalt
2023 Målat fasad
Bredband Indragen fiber

Rum

HALL

Stig in i den välkomnande entréhallen där man möts av tapetserade väggar klädda i en trevlig kulör som vilar mot ett klinkergolv med skön golvvärme. Takhöjden ger genast ett luftigt intryck och leder dig via en kort trappa upp till bostadens hjärta; hall med förvaring, kök och vardagsrum. I entréhallen finns också en ingång till husets garagedel.

KÖK/MATPLATS

En halvtrappa upp når vi bostadens mitt där vi efter den öppna hallen möts av bostadens kök som har en öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Köket är ett IKEA nexus kök i björk som har både över- och underskåp, svart bänkskiva med ett stänkskydd i mosaikplattor i en mörk kulör. Väggarna är klädda i en ljus färg som vilar mot det ljusa golvet i björkparkett. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, spisfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl och frys. Rummet bjuder även på en trevlig rumsavdelare mot vardagsrummet i form av överskåp med genomgående vitrindel i överskåp, svart skifferskiva och rymliga underskåp som på ett snyggt sätt avskärmar köket från vardagsrummet. Det kan enkelt möbleras med en matplats!

VARDAGSRUM

Vardagsrummet bjuder på ljus och rymd genom att det har ljusinsläpp i form av flertal fönsterpartier i två väderstreck. Väggarna är klädda i en ljus färg som vilar mot ett ljust golv i samma björkparkett som i kök och hall. Rummet kan enkelt möbleras med en större soffgrupp, fåtöljer, soffbord, tv-bänk, TV samt en extra matplats där man kan njuta av en härlig måltid med utsikt mot den insynsskyddade uteplatsen. Här finner vi även dörren ut till det inglasade uterummet.

UTERUM

Stort och trivsamt uterum som knyter samman kök, vardagsrum och den trädäckade altanen. Rummet är både inglasat och isolerat och har ett fantastiskt solläge i sydväst utan insyn och utsikt över skogen.

SOVRUM 1

Mindre sovrum som i dagsläget används som kontor. Väggarna är klädda i blå kulörer som sammanfaller med ljust golv i ekparkett. Rummet kan möbleras med en säng, tillhörande sängbord, bokhylla och litet skrivbord samt garderob.

SOVRUM 2

Sovrum i bra storlek där väggarna är klädda i en vit tapet som sammanfaller med ett ljust askgolv och även rymmer två platsbyggda garderober. Rummet kan enkelt möbleras med en stor säng eller våningssäng samt annat möblemang i form av till exempel skåp, hyllor och soffhörna.

SOVRUM 3

Rymligt sovrum som bjuder på tapetserade väggar i en grå nyans som sammanfaller med ett ljust parkettgolv i ek. Rummet kan enkelt möbleras med en stor dubbelsäng, tillhörande sängbord, byråer samt annat möblemang. Här finns även en rymlig skjutdörrsgarderob med glas- och spegeldörrar.

SOVRUM 4:

Ljust och väldisponerat sovrum med ljusa stilrena tapeter och ekparkett på golvet. Här finns plats för en lite större säng, sängbord, skrivbord och byrå eller annan förvaring utöver de två platsbyggda garderober.

BADRUM

Badrum i bra storlek som bjuder på ett härligt ljusinsläpp i form av ett större fönster. Väggarna är klädda i vitt kakel och dekorbård i svartspräcklig marmor som sammanfaller med en våtrumsmatta i en grå nyans. Rummet är utrustat med spegelskåp, handfat med kommod, WC, badkar med glasvägg, vattendriven handdukstork samt högskåp och över- och underskåp.

ALLRUM

I anslutning till den övre hallen med en kort trappa upp hittar du ett mysigt allrum som idag används som ett hobbyrum, här erbjuds en perfekt plats för lek eller avkoppling. Rummet har en yteffektiv och originell planlösning med snedtak samt ingång till husets kattvind. Väggarna är målade i ljusbeige färg samt fondvägg i svart tapet och golv i valnöt. En del av rummet går även att förvandla till ett extra sovrum.

TVÄTTSTUGA/BASTU

Rymlig tvättstuga med ljusa väggar och ett klinkergolv i grått som bjuder på golvvärme. Rummet är utrustat med en rostfri diskbänk, tvättmaskin, plats att hänga tvätten på tork och överskåp som sväljer mycket förvaring. I anslutning till tvättstugan finns även bastu med en duschhörna med kakel i en vit kulör på väggarna som vilar mot grå klinker med golvvärme i både dusch och bastu.

GÄST WC

Gäst-wc med halvkaklade väggar med en målad ljus kulör upptill och kakelplattor i vitt och ljusa färger nedtill som vilar mot ett golv i grått klinker. I rummet finns WC samt handfat i vitt porslin, kommod och spegel.

SOVRUM 5:

Bakom tvättstugan finns ett stort sovrum med vitmålade väggar och ett ljust golv i eklaminat. Rummet kan användas som ett avskilt gästrum eller tonårsrum då det rymmer både en stor säng och sängbord, garderob samt annat möblemang i form av soffa, skrivbord mm. Från rummet finns separat utgång till det stora trädäcket på husets baksida.

Energideklaration

Utförd Beställd, 2024-04-18

Ekonomi

Pris 5 525 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 450 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 268 000 kr
  • Småhusmark: 1 182 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 268 000 kr
Värdeår 1962
Summa inteckningar 800 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Driftkostnad 42 702 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 20 944 kr
  • Vatten/avlopp: 9 181 kr
  • Renhållning: 2 446 kr
  • Hushållsström: 10 131 kr

ELNÄT Förbrukning: 4693,39 kWh Kostnad: 5746 kr Huvudsäkring:16A ELHANDEL Kostnad: 4385 kr FJÄRRVÄRME Förbrukning: 30,32 MWh, 781 m3 Kostnad: 20944 kr OBS! Kostnad för villahemförsäkring tillkommer. Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Tomt

Tomtarea 940 kvm
Övrigt Friköpt trädgårdstomt. Lummig och välskött trädgård med insynsskyddande läge.
Uteplats Trädäckad altan i söderläge med utgång från både vardagsrummet samt ett av sovrummen.
Parkering Vidbyggt enkelgarage med plats för en bil samt uppfart med plats för ytterligare 2-3 bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 25-F1998-639.1

Planbestämmelser Stadsplan (1982-03-16)

Dokument

Området

Bergnäset utgörs av delområdena Bergstaden, Gamla Bergnäset, Trollnäs, Trolleberg, Trollheden, Villastaden och Kallax företagsstad. Drygt 3 kilometer från stadskärnan når man Bergnäset genom att korsa Bergnäsbron som togs i bruk 1954. Innan dess var detta område ett sommarstugeområde som man nådde med hjälp av båt. Efter att bron stod klart blev det mer vanligt med permanentboende och idag är detta ett omtyckt bostadsområde med blandad bebyggelse. Här bor du naturskönt med skogspartier som trivsam avskiljare mellan kvarter och vägar. Vintertid är närheten till den populära isvägen och elljusspåret trevliga plusfaktorer och under sommaren finns Trolltjärns badstrand att tillgå med uppställda basketkorgar och fotbollsplan i anslutning.

Närområde

Här finns ett charmigt centrum med dagligvarubutik, vårdcentral, apotek och restaurang. Vidare i området finns även pizzeria och sushirestaurang. Här på Bergnäset finns tre kommunala skolor; Mandaskolan F-6, Hedskolan F-6 och Bergskolan 7-9 samt privata Nya Läroverket F-9. Dessutom finn tre förskolor och äldreboendet Bergstaden.

Kommunikation

Till Bergnäset kan du åka med lokalbuss 3, 4 och 104 där 4:an knyter an från Luleå flygplats till Luleå tekniska universitet.

Räkna på ditt nya boende