Kronan, Luleå

Dragongatan 2B


- Radhuskänsla med egen ingång
- Altan med bästa solläget
- Nyproducerad lägenhet från 2013
- Rymligt badrum med tvättmaskin
- Ledig plats i carport

På Dragongatan 2B finns denna stilrena trerummare, skönt belägen i markplan med egen ingång och det bästa solläget. Lägenheten har en trevlig planlösning med ett modernt kök med ljusa skåpluckor, ett vardagsrum med utgång till den härliga och utbyggda altanen med helrätt solläge, två sovrum, rymlig klädkammare/walk-in-closet i anslutning från hallen samt ett badrum med dusch och tvättmaskin. Marken runt om lägenheten tillhör föreningen men nuvarande ägare har haft planeringar i pallkragar vilket bidragit med en mysig radhuskänsla.

Brf BoKlok Kronanbacken är en populär bostadsrättsförening och i lägenhetens månadsavgift på 4 087 kr ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. Det finns ledig plats i carport som går att hyra för 350 kr/mån och till lägenheten hör även ett separat förråd på föreningens innergård.

Kronan är ett omtyckt och populärt område som ligger ca 3 km från centrum och ca 2 km från Luleå Tekniska Universitet. Här är det nära till skog och rekreation. Bara några meter från bostadsområdet finns flera olika motionsslingor som tillhör friluftsområdet Ormberget och vintertid går där även att åka längdskidor.

Varmt välkommen att lämna din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 70 kvm
Avgift 4087 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 2013
Pris

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stilren trerummare i markplan på mysiga Kronanbacken

Planritning

Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Dragongatan 2B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 70 kvm. Föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 70 kvm
Byggnadsår 2013
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system med värmeåtervinning

Rum

HALL

Inbjudande hall med vitt tak, ljusa väggar och laminatgolv. Klädavhängning invid dörren via hatthylla samt ytterligare förvaring via praktisk klädkammare. I anslutning till entrén finns en mindre trädäckad altan.

KÖK

Trevligt kök med matplats och öppen planlösning till vardagsrummet. Vitt tak, ljusa väggar och laminatgolv. Vit köksinredning från IKEA med både över- och underskåp, kakel i vit nyans och bänkskiva av laminat. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt.

VARDAGSRUM

Vardagsrum i öppen planlösning från kök med vitt tak, ljusa väggar och laminatgolv. Utgång till stor och utbyggd trädäckad altan med söderläge och sol från morgon till middagstid.

SOVRUM 1

Stort sovrum i anslutning från hall med vitt tak, ljusa väggar och laminatgolv. Praktisk skjutdörr som inte tar någon onödig plats. Förvaring via två stora garderober.

SOVRUM 2

Sovrum i anslutning från vardagsrum med med fönster åt två väderstreck. Vitt tak, ljusa väggar och laminatgolv.

BADRUM

Generöst badrum med vitt tak, kaklade väggar i vit nyans och våtrumsmatta i grå nyans. Dusch med glasväggar, WC, handfat med underskåp, spegel med hylla, högskåp och tvättmaskin.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör det ett separat förråd med egen ingång som är belägen just utanför huskroppen på ca 5,2 kvm.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2017-12-08
Primärenergital 106

Ekonomi

Lägenhetsnummer 207561001-A002
Avgift 4087 kr/mån
Kommentar inkl; värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,29574%
Andel av årsavgift 3,29569%

Förening

Föreningsnamn Brf BoKlok Kronanbacken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769625-5889
Gatuadress Dragongatan 2B
Postnummer 97443
Ort Luleå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger och förvaltar fastigheten Kronan 1:187 i Luleå kommun. På fastigheten finns 6 byggnader med 30 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 2013. Fastighetens adress är Dragongatan 2 A-F, 4 A-D, 6 A-F, 8 A-D, 10 A-F samt 12 A-D i Luleå.

Lägenshetsfördelning;
- 6 st 2 rum och kök
- 12 st 3 rum och kök
- 12 st 4 rum och kök
Föreningens ekonomi Styrelsen har beslutat att höja årsavgiften med 2% från och med 2022-04-01.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 30
Renoveringar Föreningen har inga större renoveringar eller underhåll planerade i dagsläget.
Parkering Föreningen har både carport-platser, parkeringsplatser och ett antal gästparkeringar. Kostnad för carport är 350 kr/mån och kostnad för parkeringsplats utan motorvärmare är 100 kr/mån. Separat kö.
Tv och bredband Föreningen har ett gemensamt tecknat avtal för tv med grundutbud och bredband som ingår via Telenor.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns ett gemensamt förråd för exempelvis trädgårdsredskap.
Övrigt Gräsklippning ombesörjs av föreningen. Man har själv ansvar för att skotta framför sin egen ingång och uteplats. Utöver det brukar föreningen anordna en gemensam vår- och höststädning.

Dokument

Området

Kronan består av delområdena Östra Kronan, Kronanhöjden, Kronanbacken, Lulsundsberget, Kulturbyn Kronan och Ormberget. Bostadsområdet Kronan ligger cirka 3 km från Luleå centrum med lagom cykel- och gång avstånd till skolor och arbetsplatser. Från början låg regementet LV7 här. Efter att regementet flyttades till Boden 1992 har här byggts upp den kulturby som finns idag. Det första bostadsbyggnaderna började byggas kring 2004 med Kronanhöjden.

Närområde

Kronanområdet kännetecknas av närhet till skog och rekreation. Bara några meter från bostadsområdet finns flera olika motionsslingor som tillhör friluftsområdet Ormberget och vintertid går det även att åka längdskidor. I området finns två förskolor samt en skola från förskoleklass upp till årskurs 6.

Kommunikation

Busslinjer som trafikerar detta område i dagsläget är linje 6 och 8.

Övrigt

Området Kronan är under utveckling och kommunens plan är att det ska bli en komplett stadsdel med lägenheter, radhus, villor, förskolor, skola, äldreboende, idrottshall och ett eget centrum med butiker och restauranger. När området är fullt utbyggd 2030 har närmare 2 000 nya bostäder byggts och 7 000 Luleåbor bor och lever här. Byggen pågår just nu i Kronandalen, i centrum av Kronan och i de första två etapperna kommer ca 700 bostäder att byggas.

Räkna på ditt nya boende