VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Björkskatan, Luleå

Blidvägen 213

Trevligt radhus om 109 m2 belägen på lugn gata på barnvänliga Björkskatan. Härligt läge på ytterslinga som vetter mot allmänning och skog på baksidan. Friköpt tomt om 209 m2. Villans entréplan erbjuder fint kök med god förvaring och bra arbetsyta samt matplats intill och utgång till villans baksida. Sovrum i bra storlek, helkaklat badrum med badkar och tvättstuga. Fin entréhall med god förvaring via skjutdörrsgarderober. En trappa upp på övre plan erbjuds två sovrum i bra storlek, vardagsrum med utgång till balkong och helkaklat badrum med dusch. Genomgående för bostade är goda förvaringsutrymmen via garderober och klädkammare/förråd. Låg driftskostnad via fjärrvärme, fiber och nyare 3-glasfönster.

Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Luleå tekniska universitet och omtyckta aktivitetsområdet Ormberget med ett stenkast till Björsbyfjärden. Björkskatan centrum erbjuder mataffär, gym, hälsocentral, café, apotek, bibliotek och restauranger. Här bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Här finns goda bussförbindelser som både går till universitet och stan.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse via länk på vår hemsida!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 109 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 206 kvm
Byggnadsår 1977
Pris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fotas-snart
Fotas-snart
Emma Hemnet 2
Emma Hemnet 2
Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Blidvägen 213

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 109 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Fastighet Björkskatan 1:297
Boarea 109 kvm
Byggnadsår 1977
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2014-07-21
Energikonsumtion 54 kWh/m2 år.

Ekonomi

Taxeringsvärde 1 724 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 455 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 269 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 269 000 kr
Värdeår 1977
Summa inteckningar 1 857 250 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Driftkostnad 19 867 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 9 016 kr
  • Renhållning: 2 349 kr
  • Hushållsström: 8 502 kr

OBS! Kostnad för villahemförsäkring tillkommer. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet. ELNÄT Förbrukning: 10954 kWh Kostnad: 8502:- Huvudsäkring: 16A moh

Tomt

Tomtarea 206 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Luleå Björkskatan GA:6 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Luleå Björkskatan GA:8 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 25-F1977-1065.1

Planbestämmelser Stadsplan

Dokument

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närområde

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.