Bergviken, Luleå

Björkgatan 21


- Öppen planlösning
- Fönster åt två väderstreck
- Inglasad balkong med fin utsikt
- Garanterad parkeringsplats
- Mycket fina och omtyckta gemensamhetsutrymmen!

Varmt välkommen till denna ljusa och trivsamma tvåa på 60,5 m². Modernt kök med svart köksinredning, fina arbetsytor och en praktisk bardisk som fint skärmar av köket från matplatsen som ligger i öppen planlösning till vardagsrummet. Inglasad balkong med ett av föreningens bästa lägen, här kan du njuta av både sol och fin utsikt! Det finns även ett sovrum i bra storlek med rymlig skjutdörrsgarderob samt ett badrum med dusch. Till lägenheten hör även ett förråd som är beläget på entréplan i samma port.

HSB:s Brf Nejlikan i Luleå är en mycket omtyckt och aktiv förening med god ekonomi och flertalet gemensamhetsutrymmen. Här finns bland annat ett stort gym, en toppfräsch bastu med relax, hobbyrum, övernattningslägenhet, barnvagn- och cykelrum samt tvättstugor. Föreningen garanterar även en parkeringsplats per hushåll.

Bergviken är ett omtyckt och populärt område som ligger ca 2,5 km från både centrum och Luleå Tekniska Universitet. I området Kallkällan/Bergviken finns bland annat kiosk, grill, solarium och postterminal. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum, Coop Norrbotten Arena och Crossfit Holistic. Det finns gott om både bussförbindelser och fina cykelvägar till både centrum och Luleå Tekniska Universitet (LTU). I området finns även skola, från förskoleklass upp till årskurs 9. På Bergviken har du även närhet till naturen trots det korta avståndet in till centrum. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och har en motionsslinga med elljus samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla dess håll.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 60.5 kvm
Avgift 3163 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1959
Pris 1 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Ljus och modern tvårummare på populära Bergviken!

gym ute

gym
gym
ute
ute

Planritning

Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björkgatan 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60.5 kvm. Föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 60.5 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Hall med vitt tak, vita väggar och laminatgolv. Plats för avhängning direkt till vänster då du kliver in genom dörren via skåp och hatthylla.

KÖK

Kök med vita underskåp och svarta överskåp, svart kakel med vit fog som stänkskydd ovan arbetsbänken som består av laminat. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, rostfri fläktkåpa, kyl och frys i full höjd, diskho och integrerad diskmaskin. Vitt tak, vita väggar och laminatgolv.

MATPLATS

Matplats i öppen planlösning till kök och vardagsrum med vitt tak, vita väggar med tapetserad fondvägg i grön nyans och laminatgolv. Här finns utrymme för stort matbord med flera stolar.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med vitt tak, vita väggar och laminatgolv. Här finns också utgång till den mysiga och inglasade balkongen med sol från ca kl 11-23.

SOVRUM

Sovrum i anslutning från kök med vitt tak, ljusa väggar med tapetserad fondvägg och laminatgolv. Det finns en rymlig garderob med spegelglasdörrar samt ytterligare en fristående garderob.

BADRUM

Badrum med vitt tak och våtrumsmatta. WC, dusch, handfat och spegel med inbyggd belysning.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett förråd beläget på entréplan i samma port som bostaden.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-01-29
Energikonsumtion 144 kWh/m2 år.
Primärenergital 81

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-2021-1-34-9
Pris 1 695 000 kr
Avgift 3163 kr/mån
Kommentar inkl; värme, vatten, kabel-tv, bredband, balkongavgift (315 kr), ip-telefoni samt bostadsrättstillägg
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,71734%
Andel av årsavgift 0,71734%

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Nejlikan i Luleå
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-0498
Gatuadress Björkgatan 9
Postnummer 97331
Ort LULEÅ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Nejlikan 17-19. På fastigheten har under år 1959 uppförts 7 flerfamiljshus med adress Björkgatan 1-33. Föreningen har sitt säte i Luleå kommun.

Lägenhetsfördelning;
- 9 st 1 rum och kök
- 66 st 2 rum och kök
- 60 st 3 rum och kök
Föreningens ekonomi Inga planerade ändringar av avgiften
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 135
Renoveringar Utförda:
- 2020, byte av samtliga broar samt målning av trapphus och byte av utearmaturer
- 2019, målning av källargångar
- 2018, renovering av föreningslokal samt underhåll av gavelspetsar på fasad och byte till ledbelysning
- 2017, nya garageportöppnare samt nytt övernattningsrum, ny parkering för släpvagnar och underhåll av gavelspetsar på fasad
- 2016, byte radiatorer i samtliga lägenheter samt byte av lås och nya portkodlås
- 2015, renovering av gym, bastu/relax samt bibliotek. Nya motorvärmarplatser samt besöksparkeringar. Ny belysning gård samt garage
- 2013, nya kallvattenledningar
- 2006, inglasning av balkonger
Parkering Det finns 11 st bilplatser i varmgarage (325 kr/mån), 18 st i kallgarage (275 kr/mån), 31 st med carport med förråd (250 kr/mån), 85 st med motorvärmare (125 kr/mån) samt 40 st gästparkeringar. Det finns även en parkering för släpvagnar samt parkeringsplats för MC (50 kr/mån). Föreningen garanterar en p-plats per hushåll.
Tv och bredband Kabel-tv via Tele 2 och bredband via Telenor.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats På föreningens innergård finns även utemöbler samt lekpark.
Gemensamma utrymmen I föreningens finns det fina gemensamma utrymmen i forma av tvättstugor (Björkgatan 5-7, 15-17 & 25-27), bastu med relax (Björkgatan 9), gym (Björkgatan 9), hobbyrum (Björkgatan 9 och 29), föreningslokal som föreningens medlemmar kan hyra (Björkgatan 19), barnvagnsrum, cykelrum samt ett nyrenoverat övernattningsrum (Björkgatan 27, 150 kr/natt).

Övrigt

Parkering En bilplats garanterad per hushåll.
Balkong Inglasad balkong med sol från ca 11 till 23.

Dokument

Området

På Kallkällan finns en grusplan som under sommaren används som fotbollsplan och under vintern som hockeyrink. Idrottsarenan Skogsvallen är hemmaarena för IFK Luleå och alldeles intill Skogsvallen finns en tennisplan och pulkbacke. Luleå Kanotförening har även de sina lokaler på Skogsvallen. Nya Läroverket är en friskola med förskoleklasser och årskurs 1 till 9 som finns i de lokaler där gymnasieskolan Midskogsskolan tidigare fanns. Upptagningsområdet är hela Luleå. I de lokalerna finns också en kommunal Montessoriskola samt Luleå Kulturskola. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och inrymmer kommunalt vattentorn, motionsslinga med elljus där stadens elitlag skid- och löptränar samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla håll.

Närområde

I området Bergviken/Kallkällan finns kiosk, grill, solarium, frisörer, postterminal och hobbybutiker. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum och Coop Norrbotten Arena.

Kommunikation

Busshållplats finns i närheten. Det är cirka 3 km till både centrum och Luleå Tekniska Universitet.

Räkna på ditt nya boende