Budgivning pågår

Senaste bud:
895 000 kr

Visningar

Onsdag 28 September KL: 16:00 - 16:30 Anmäl krävs! Boka in dig via länk på vår hemsida! Boka
Boka visning
Bergnäset, Luleå

Bergnäsvägen 14B


- Trivsam planlösning
- Stor inglasad balkong
- Fina förrådsutrymmen
- Allt ingår i avgiften
- Lugnt och härligt läge på Bergnäset

Välkommen till andra våningen och denna trivsamma tvåa på 54 m². Separat kök med matplats trevligt belägen vid fönster med utsikt mot det gemytliga grannskapet. Rymligt och trivsamt vardagsrum med ingång från hall samt utgång till den stora inglasade balkongen med soligt söderläge. Sovrum i bra storlek med ett flertal garderober. Det finns även ett badrum med dusch och tvättmaskin samt en klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.

RBF Bergnäshus nr 1 är en solid förening med god ekonomi och bra månadsavgifter. I månadsavgiften ingår värme, vatten, sophantering, hushållsel, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. I föreningen finns gemensamhetsutrymmen i form av tvättstuga, bastu, cykelförråd och en uthyrningslägenhet. Det finns även gott om parkeringsplatser.

Här bor du i ett väldigt barnvänligt och omtyckt område endast ca 2 km från centrum. Bergnäset är naturnära med mysiga utflyktsmöjligheter och det är endast ett stenkast till elljusspår, restaurang, livsmedelsbutik, vårdcentral och apotek. Det finns förskola för de yngre barnen och för de lite äldre finns skola upp till årskurs 9. På sommaren finns strandpromenad i direkt närhet och du kan ta en kort promenad till Trolltjärn där det finns fin badstrand och på vintern finns det en anslutning till den populära isvägen. Goda bussförbindelser med direktbuss till centrum, universitetet och flygplatsen.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4000 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1951
Pris 945 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trivsam tvårummare på populära Bergnäset!

Planritning

Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bergnäsvägen 14B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54 kvm. Föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1951
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

HALL

Hall med vitt tak, taptserade väggar i ljusgrön nyans och golvmatta med träimitation. Ingång till klädkammare.

KÖK

Separat kök med matplats med vitt tak, tapetserade väggar i blå nyans och golvmatta med träimitation. Vit köksinredning med både över- och underskåp, stänkskydd bestående av kakel i mörkblå nyans och ljusgrå bänkskiva av laminat. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, ugn och fläkt.

KLÄDKAMMARE

Mindre klädkammare/förråd med goda förvaringsmöjligheter.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med vitt tak, tapetserade väggar i ljusgrå nyans och parkettgolv. Utgång till den stora inglasade balkongen.

INGLASAD BALKONG

Stor och inglasad balkong som vetter mot föreningens trivsamma innergård. På golvet finns en mörkgrå utomhusmatta och det finns även rullgardiner.

SOVRUM

Sovrum i bra storlek med vitt tak, tapetserade väggar i gul nyans och golvmatta med träimitation. Det finns även platsbyggda garderober.

BADRUM

Badrum med vitt tak och våtrumsmatta. Dusch, handfat, spegelskåp, WC, handdukstork och tvättmaskin.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd samt ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-01-12
Energikonsumtion 138 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 207051002-0049
Pris 945 000 kr utgångspris
Avgift 4000 kr/mån
Kommentar inkl; värme, vatten, sophantering, kabel-TV, hushålls-el och bredband
Inre reparationsfond 8 136 kr
Andel i förening 1,2919%
Andel av årsavgift 1,2919%

Förening

Föreningsnamn RBF Bergnäshus Nr 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-1603
Gatuadress R 879
Postnummer 10637
Ort Stockholm
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger fastigheterna Bergnäset 2:273 och 2:274 i Luleå Kommun. På fastigheterna finns 4 byggnader med 75 lägenheter samt 2 lokaler uppförda. Byggnaderna är uppförda 1951. Fastigheternas adress är Bergnäsvägen 13-16 i Luleå.

Lägenhetsfördelning:
- 13 st 1 rum och kök
- 45 st 2 rum och kök
- 14 st 3 rum och kök
- 3 st 4 rum och kök
- 2 st lokaler
Föreningens ekonomi Senaste avgiftshöjning genomfördes 2021-01-01, med en höjning på 9%. I dagsläget föreligger inga avgiftshöjningar. (Kontrollerat 2022-08-18)
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 75
Antal lokaler 2
Renoveringar Föreningen har gjort en upprustning av utemiljön vilket inneburit en betydande standardhöjning, bl a nybyggnad av carportar, uteplatser och gårdsbildande staket med lekytor, grillplatser och planteringar.

Antalet motorvärmarplatser har även utökats och 2 st nya infarter till området har iordningsställts.

Området har också försetts med granitkantsten.

Tillskapande av stora inglasade balkonger, 2019.

Stambyte utfört på 1990-talet.

Föreningen utför löpande underhåll på sina fastigheter. I skrivande stund föreligger inte några stora planerade renoveringar. (Kontrollerat 2022-08-18)
Parkering - 16 st platser i garage (400 kr/mån) - 25 st platser i carport (250 kr/mån) - 37 st platser med motorvärmare (175 kr/mån ink. el) På området finns gott om gästparkeringar. Parkeringsplatserna fördelas enligt seperat kö. Kortare kötid till el-stolpe, längre kötid till carport samt garage. Bokning görs via Riksbyggens hemsida. (Kontrollerat 2022-08-18)
Tv och bredband Fastigheterna har Kabel-TV (grundutbud) och bredband via Telia som ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns fina gemensamhetsutrymmen som en nyrenoverad bastu i ingång 15 B, fin övernattningslägenhet i ingång 14 (möjlighet att hyra för 200 kr/dygn) samt två tvättstugor i ingång 15 & 16.

Övrigt

Balkong Stor inglasad balkong

Dokument

Området

Bergnäset utgörs av delområdena Bergstaden, Gamla Bergnäset, Trollnäs, Trolleberg, Trollheden, Villastaden och Kallax företagsstad. Drygt 3 kilometer från stadskärnan når man Bergnäset genom att korsa Bergnäsbron som togs i bruk 1954. Innan dess var detta område ett sommarstugeområde som man nådde med hjälp av båt. Efter att bron stod klart blev det mer vanligt med permanentboende och idag är detta ett omtyckt bostadsområde med blandad bebyggelse. Här bor du naturskönt med skogspartier som trivsam avskiljare mellan kvarter och vägar. Vintertid är närheten till den populära isvägen och elljusspåret trevliga plusfaktorer och under sommaren finns Trolltjärns badstrand att tillgå med uppställda basketkorgar och fotbollsplan i anslutning.

Närområde

Här finns ett charmigt centrum med dagligvarubutik, vårdcentral, apotek och restaurang. Vidare i området finns även pizzeria och sushirestaurang. Här på Bergnäset finns tre kommunala skolor; Mandaskolan F-6, Hedskolan F-6 och Bergskolan 7-9 samt privata Nya Läroverket F-9. Dessutom finn tre förskolor och äldreboendet Bergstaden.

Kommunikation

Till Bergnäset kan du åka med lokalbuss 3, 4 och 104 där 4:an knyter an från Luleå flygplats till Luleå tekniska universitet.

Räkna på ditt nya boende