VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Bensbyn, Luleå

Bensby Norriviken 18


- Drömläge på första raden mot havet!
- Ståtlig braskamin som sätter guldkant på tillvaron
- Gäststuga för sommargäster
- Endast ca 20 min från Luleå centrum
- Goda förvaringsmöjligheter

Varmt välkomna till detta fantastiska smultronställe i mysiga Bensby Norriviken! Denna fastighet har ett riktigt drömläge för er som älskar direkt närhet till hav, natur och den stillhet som det medför. Ett trivsamt läge med både havsutsikt och skog-/trädgårdstomt som gör det trivsamt att vistas här.

På fastigheten finns en charmig huvudbyggnad som består av kök med matplats, vardagsrum i öppen planlösning med ståtlig braskamin som sätter guldkant på tillvaron samt ett sovrum. Det finns även duschrum med tvättmaskin och anslutning till bastu samt WC.

På tomten finns även en gäststuga för sommargäster, jordkällare samt förrådsbyggnad/snickeriverkstad. Vattnet ligger endast ett stenkast bort och här finns fina möjligheter att på enkelt sätt ta sig ut till havs!

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea/Biarea 46 kvm + 12 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 2 varav 1 sovrum
Tomt 2394 kvm
Byggnadsår 1953
Pris 1 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Smultronställe med direkt närhet till både hav & natur!

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Planritning
Planritning

Planritning
Planritning
Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bensby Norriviken 18

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 46 kvm. Taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Bensbyn 7:34
Boarea 46 kvm
Biarea 12 kvm
Byggnadsår 1953
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1988
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om (ej drickbart) samt minireningsverk.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Tak Plåt
Grundläggning Plintar
Uppvärmning Direktverkande el samt braskamin
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Gäststuga, jordkällare, utedass och förråd/snickeriverkstad. Det ingår även ett tältgarage.

Rum

HALL

Hall med vitt tak, tapetserade väggar och golvmatta i ljus nyans. Hatthylla direkt till höger då du kliver in genom ytterdörren.

KÖK

Kök med vitt tak, ljusmönstrade tapetserade väggar och golvmatta i ljus nyans. Köksinredning med luckor i ljusgrå kulör med både över- och underskåp. Diskho, spis med ugn och kombinerad kyl och frys. Utrymme för mindre matplats invid fönster som vetter ut mot stugans framsida.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med vitt tak, tapetserade väggar i grå nyans och plastmatta med träimitation. Fint ljusinsläppn via fönster åt tre väderstreck samt braskamin som sätter guldkant på tillvaron!

SOVRUM

Sovrum med vitt tak, gråmönstrade tapetserade väggar och golvmatta. Garderob med utrymme för klädförvaring.

WC

WC med ljusa ytskikt på väggar samt golvmatta i brun/beige nyans. Utrustat med WC, handfat, spegelskåp samt bänk med goda förvaringsmöjligheter både uppe på samt undertill.

TVÄTT/DUSCH/BASTU

Vitt tak, vita väggar och våtrumsmatta i ljus nyans. Dusch, tvättmaskin, luft/luft-värmepump samt anslutning till bastu.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 695 000 kr
Taxeringsvärde 906 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 403 000 kr
  • Småhusmark: 503 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 403 000 kr
Värdeår 1962
Summa inteckningar 880 000 kr
Fastighetsskatt 6 795 kr
Driftkostnad 28 107 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Renhållning: 1 602 kr
  • Hushållsström: 26 005 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 500 kr

Tomt

Tomtarea 2394 kvm

Dokument

Området

Bensbyn ligger ungefär en mil norr om Luleå. Med sina ängar och hästgårdar ger Bensbyn en härligt lantlig känsla, trots det korta avståndet till staden.

Närområde

Mitt i Bensbyn ligger Benzeliusskolan där barnen går från förskoleklass till årskurs 6, och mittemot skolan ligger Bensby förskola. I anslutning till skolan ligger Benzeliusskolans gymnastiksal, där även Bensbyns Ungdoms- och fritidsförening, BUFF, har verksamhet i form av träningar och ungdomslag inom basket och innebandy samt barngympa. Det går dessutom att boka ”lånetider” i gymnastikhallen via BUFF samt via kommunens lokalbokning. Det finns en hockeyplan i byn för friåkning och ungdomshockey, sommartid är det en asfaltplan med ett tennisnät uppsatt vid hockeyrinken som är fritt att nyttja. BUFF har som tradition att ordna majbrasa nere vid hockeyrinken och under sommaren brukar det arrangeras loppis där.

Bensbyns närhet till både skärgård och stad ger möjlighet till rika och varierande aktiviteter, för både ung och gammal. Det finns fina fiskevatten och möjlighet till jakt genom medlemskap i Bensby jaktklubb. Fina bärmarker finns i byns närhet och ute på öarna.

I Benzeliusgården finns möjlighet att väva genom medlemskap i föreningen Kvinnokraft.

Kommunikation

Busslinje 223 trafikerar sträckan Bensbyn – Luleå både vardagar och helger vilket gör det enkelt att ta bussen till jobbet eller när du ska ut på galej.

Känner du dig hurtigare så finns det en belyst gång- och cykelväg som går via Björkskatan in till Luleå. Med normal cykelfart så tar det endast runt 30 minuter, och du får dessutom lite motion och frisk luft.

Övrigt

Byn tros ha fått sitt namn av mansnamnet Bengt eftersom en kortform av detta är Bense, kanske hette den som först bosatte sig i det som nu är Bensbyn just Bengt. Trots landhöjningen kan man fortfarande se byns gamla anknytning till havet och skärgården. Bensbyn var som störst under 1700- och 1800-talen när jordbruket blomstrade.

På 1600-talet framträder byns store son Erik Benzelius, som blev ärkebiskop. Tre av hans söner uppnådde också denna värdighet och två av Benzelius sonsöner blev därtill biskopar.

Biskopshällan är den plats där Erik Benzelius sägs ha stått och predikat för fåren, vilket finns avbildat i en väggmålning på Benzeliusgården.

Räkna på ditt nya boende