Bergviken, Luleå

Barrgatan 2


På attraktiva Bergviken finner vi på första våning denna väldisponerade lägenhet på 27,5 m². Du välkomnas av en trevlig hall med god plats för förvaring via skohylla och garderober. Den välplanerade lägenheten har en kokvrå med vit köksinredning och i anslutning från kokvrån finner du vardagsrummet med plats för matplatsmöbler. Vardagsrummet är inbjudande och rymligt med bra ljusinsläpp via stora fönsterpartier. Här finns utrymme för både soffa, matgrupp och övrigt möblemang. Utöver det finns en sovalkov och ett fräscht badrum med kakel och klinker. Till lägenheten hör också ett källarförråd. Säljaren önskar gärna att bostadens möblemang ingår i köpet.

BRF Resedan är en solid bostadsrättsförening med låga avgifter. I den låga månadsavgiften om 1 259 kr ingår hushållsel, värme, vatten, kabel-TV (basutbud), bredband och bostadsrättstillägg. Välskött förening med fina gemensamhetsutrymmen såsom ett tillhörande förråd, tvättstuga, torkrum, barnvagnsrum och cykelförråd.

Bergviken är ett omtyckt och populärt område som ligger ca 3 km från både centrum och Luleå tekniska universitet. I området Kallkällan/Bergviken finns bland annat kiosk, restaurang och fik. Går man över järnvägen kommer man till ICA Kvantum, apoteket, Coop Norrbotten Arena och Crossfit Holistic. Det finns gott om bussförbindelser och fina cykelvägar till både centrum och Luleå tekniska universitet. På Bergviken har du även närhet till naturen trots det korta avståndet in till centrum. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och har en motionsslinga med elljus samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla dess håll.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 27.5 kvm
Avgift 1259 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1960
Pris

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Superfin 1:a med låg avgift!

Planritning

planritning
planritning
Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Barrgatan 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 27.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 27.5 kvm
Byggnadsår 1960
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

Ljus hall med plats för avhängning samt skoskåp på väggen och 2 st garderober. Hallgolvet pryds av praktiska, slittåliga klinkers samt vita väggar.

Kokvrå

Ljust och praktiskt med ett fönster, vita fronter på skåp och lådor. Kokvrån är utrustat med micro, ugn, induktionshäll, fläkt och kyl/frys. Gröna kakelplattor ovan arbetsytan och ljusmålade väggar samt ljust golv. I anslutning till kokvrån finns allrummet med plats för matplatsmöbler.

Allrum

Det öppna och lättmöblerade vardagsrummet är bostadens naturliga samlingspunkt som bjuder på fint ljusinsläpp, generösa sällskapsytor och plats för soffa och matgrupp. Vitmålade väggar och ljusa golv.

Sovalkov

Rymlig sovalkov med platsbyggd säng (120 cm) samt plats för skrivbord och byrå. Platsbyggda skåp ovanför sängen som rymmer extra förvaring.

Badrum

Badrum med kakel och klinker som är utrustat med takdusch med tillhörande kommod och spegelskåp, wc och väggskåp.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-06-03

Ekonomi

Lägenhetsnummer 303477001-0045
Avgift 1259 kr/mån
Kommentar Inkl; Värme, VA, hushållsel och kabel-tv
Andel i förening 0,61838%
Andel av årsavgift 0,5844%

Förening

Föreningsnamn Brf Resedan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-1496
Gatuadress Barrgatan 2
Postnummer 97331
Ort Luleå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger fastigheterna Resedan 7 och 8. där föreningen uppfört 4 st bostadshus i 3 våningar. Dessa är belägna på vid Majvägen 3-9, Lövgatan 3 och 5 och Barrgatan 2-8 och innehåller totalt 78 st lägenheter fördelade på 12 st 1:or, 33 st 2:or, 28 st 3:or och 5 st 4:or.
Föreningens ekonomi Årsavgiften höjdes med 2 % from 2022-01-01. Kommande avgiftsförändringar: Det finns för närvarande inga planerade avgiftsändringar.
Antal lägenheter 78
Renoveringar - Takrenovering utfört 2020
- Förbättring av brandskydd utfört 2020
- Förnyad energideklaration utfört 2020
- Stambyte utfört 1996
- Ny tvättmaskin till tvättstugan
- Nya trädgårdsmöbler till innergården.

En långsiktigare underhålls-/investeringsplan har tagits fram. Planen ska liga till grund för prioriteringar av framtida åtgärder och beslut om kommande budgetar.

Kommande renoveringar:
- Entrétrapporna på Majvägen 7-9 är planerade att åtgärdas i höst.
- Problemet med istappar på framsida Barrgatan 4-8 kommer även åtgärdas under hösten.
- Relining av avlopp och dagvatten är planerat att påbörjas med start efter sommaren 2022. Först i ordning är Barrgatan 2 och Barrgatan 4-8.
Parkering Garage: 200 kr/månaden fast kostnad. Har separat kö. Planerad avgiftshöjning till 300 kr/månaden på garageplatser from 1/7-2022. P-plats med motorvärmarstolpe: Finns intill huset att hyra för 60 kr/månad plus förbrukning av el. Separat kö. Planerad avgiftshöjning till 150 kr/månaden inklusive elförbrukning from 1/7-2022. 28 st varmgarageplatser, går att hyra, separat lång kö. 30 st parkeringar med motorvämare. Separat kö.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 100 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Övriga utrymmen i föreningen: Det finns källarförråd, matkällare och tvättstuga.

Dokument

Området

På Kallkällan finns en grusplan som under sommaren används som fotbollsplan och under vintern som hockeyrink. Idrottsarenan Skogsvallen är hemmaarena för IFK Luleå och alldeles intill Skogsvallen finns en tennisplan och pulkbacke. Luleå Kanotförening har även de sina lokaler på Skogsvallen. Nya Läroverket är en friskola med förskoleklasser och årskurs 1 till 9 som finns i de lokaler där gymnasieskolan Midskogsskolan tidigare fanns. Upptagningsområdet är hela Luleå. I de lokalerna finns också en kommunal Montessoriskola samt Luleå Kulturskola. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och inrymmer kommunalt vattentorn, motionsslinga med elljus där stadens elitlag skid- och löptränar samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla håll.

Närområde

I området Bergviken/Kallkällan finns kiosk, grill, solarium, frisörer, postterminal och hobbybutiker. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum och Coop Norrbotten Arena.

Kommunikation

Busshållplats finns i närheten. Det är cirka 3 km till både centrum och Luleå Tekniska Universitet.

Räkna på ditt nya boende