Ljusterö, LJUSTERÖ

Gropgärdesvägen 34B

Den kittlande tanken att ha sin egna fristad att fly undan till mitt i vardagspulsen lockar mer än många. Ett ställe dit du kan åka och bara pusta ut, lyssna på naturens okonstlade ljud och bara vara. Nu finns möjligheten att förvärva en helt fantastisk liten minivilla i bostadsrättsform! Med en snabb bilfärja på endast sju minuter över från fastlandet tar man sig ut till Ljusterö. Centralt på ön, nära både färjan, busshållsplatser och Ljusterö torg, ligger Skärgårdsbyn. Ett mysigt område med arkitektritade hus i olika storlekar. På Gropgärdesvägen 34B ligger ett vitt hus på 54 kvadratmeter plus ett sovloft på 4 kvadratmeter. Huset är modernt och stilrent både utvändigt och invändigt. Stabil trappa upp till sovloftet och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Den höga takhöjden som är ööpen upp till nock gör att de 54 kvadratmeterna känns betydligt större än vad man kan tro! Med fönster i alla väderstreck är ljuset husets närmsta vän!
Men det bästa av allt med detta hus måste ändå vara uteplatserna. Här finns en inglasad del samt en stor insynsskyddad altan med underbart solläge. Det är här ni kommer spendera varenda sommareftermiddag och kväll framöver. Ta ett glas lemonad i solen vid lunchtid och sitt i två solstolar och bara njut. Trots att solen fortfarande lyser starkt är det nu kväll och dags att tända grillen. Ät en lång middag och se solen gå ner bakom trädtopparna och gotta er i att det här stället är ert och bara ert! Det utsprängda berget som tränger sig fram framför ögonen skapar en naturlig konstnärsvägg bara den! Ovan finns ett nybyggt vitt staket som skyddar och får baksidan att kännas ännu mer "ombonad". Har ni fyrfota älsklingar är baksidan perfekt, här kan hunden springa lös så länge man spärrar av mot framsidan.
Ljusterö är verkligen en skärgårdsidyll och har det man behöver, även för att bo permanent på ön! Kommunikationer till fastlandet i form av buss gör att många till och med pedlar till Stockholm innerstad härifrån!

Kommer snart!

För mer information vänligen kontakta ansvarig mäklare Vera Safi på 072 555 06 72 alt. vera.safi@mohv.se

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea/Biarea 54 kvm + 4 kvm
Avgift 2916 kr/mån
Rum 2
Hiss Nej
Byggnadsår 2017
Pris 2 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Vera Safi
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 06 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Vera Safi

Vera Safi

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gropgärdesvägen 34B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54 kvm. 4 kvm loft
Hiss Nej

En stenlagd gång leder dig upp till huset. Här finns en altan och en dörr i helglas släpper in dig till den ljusa bostaden.

Byggnad

Typ av byggnad Minivilla
Boarea 54 kvm
Biarea 4 kvm
Byggnadsår 2017
Fönster 3-glas
Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme NP och vattenburen radiator loft
Övrigt om byggnaden Staket byggt april -2022

Rum

Hall

En ljus och välkomnande hall. Mörkgrått klinker ligger på golvet. Det är både slitstarkt och lätt att torka av vid slaskigt väder. Väggarna är vita och takhöjden är ända upp till nock! I hallen finns plats för avhängning, skoställ och förvaring.

Kök

Köket ligger i anslutning till hallen och har en bardel för avställning och socialt häng. Det blir dessutom en naturlig avskiljning så att köket känns lite mer privat. Luckorna är vita utan knoppar eller handtag och är självstängande. Bardelen har luckor och lådor i trä. Vitt kakel ligger ovan bänkskivan i ljusgrå laminat. I köket finns ugn och diskmaskin samt kombinerad kyl och frys i rostfritt. Häll, fläkt och ett stort fönster för ljusinsläpp. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita. Mellan kök och vardagsrum finns en naturlig del för matplats. Två hela glaspartier finns med utsikt ut mot den underbara baksidan. Det är också från denna del av huset som man tar sig ut till den inglasade balkongen samt baksida altan och trädgård.

Vardagsrum

Vardagsrum med ekparkett på golv och vita väggar. Här finns fyra garderober med tre vita, respektive en spegeldörr. Invändigt finns mäthyllor och lådor samt en hängdel. Stort fönster med utsikt ut mot den underbara baksidan.

Badrum

Helkaklat badrum med mörkgrått klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Här finns WC, handfat med vit kommod samt spegel med belysning ovan. Duschhörna med glasdörrar, handdukstork och tvättmaskin. Fönster finns för ljus- och luftinsläpp.

Sovrum/Loft

Loftet blir det självklara sovrummet. Här finns plats för en stor dubbelsäng, en lägre förvaringsmöbel samt en skrivbordshörna. Ekparkett ligger på golvet och väggarna är vita. Fönster finns för ljusinsläpp.

Ekonomi

Pris 2 295 000 kr utgångspris
Avgift 2916 kr/mån
Kommentar inkl. sophantering, kabel-tv och bredband
Driftkostnad 16 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 6 000 kr
  • Hushållsström: 10 800 kr

Driftkostnaden är en schablonkostnad. Kostnad för hemförsäkring tillkommer och varierar mellan bolagen.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,9736%

Förening

Föreningsnamn Brf Ljusterö Skärgårdsby 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769634-0590
Gatuadress Polhemsgatan 25
Postnummer 11230
Ort STOCKHOLM
Epostadress simon@zingerman.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Ljusterö Skärgårdsby 1 är en äkta bostadsrättsförening som består av 24 st nyproducerade fristånende hus med generösa trädgårdar. Föreningen bildades år 2017. Husen är i fem olika storlekar 54, 55, 97 och 140 kvm. De arkitektritade husen är varsamt inplacerade i naturen och är en modern tolkning av ett traditionellt skärgårdsboende med sadeltak, ljusa fasader och generösa tomter.

I anslutning till föreningens område finns två traditionella torp vilka längre fram kommer att kunna utnyttjas som gästbostad och festlokal. Framöver planeras det att byggas en pool i ansltning till området. Poolen planeras att byggas som en gemensam samfällighet med andra bostadsrättsföreningar i kommande etapper. Poolen byggs inte under etapp 1. Föreningen kommer längre fram få möjlighet att köpa in sig i anläggningen med poolen och torpen.

Mer information finns på www.ljusteroskargardsby.se
Antal lägenheter 24
Antal lokaler 2
Parkering Parkeringsplats finns i anslutning till bostadsrättshusen.
Tv och bredband Kabel-TV och bredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1180 kr
Pantsättningsavgift 470 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Vatten, värme och el ingår ej i månadsavgiften.
Mätning av vatten och el sker individuellt för varje bostad.
Snålspolande wc-stol. Vattenarmaturer i kök och bad/tvätt av snålspolande typ. Kommunalt VA
Uppvärmning med frånluftsvärmepump av Fabrikat NIBE eller likvärdigt.
Uppvärmning sker med vattenburen golvvärme på entréplan. I övrigt vattenburna radiatorer.

Övrigt

Parkering Uppfart med plats för minst 3 bilar.
Uteplats Inglasat uterum med plats för matgrupp. Här finns även ett förråd. Solig baksida altan och trädgård från ca 12.00 tills solen går ner. Lugnt och skönt med ett härligt berg framtill och ett nybyggt staket på berget vilket gör känslan mysigare.

Dokument

Området

Ljusterö är den största ön i Stockholms skärgård som inte har broförbindelse med fastlandet. Istället tar man sig med egen båt eller färja till och från Ljusterö. Runt 1 800 personer är fast bosatta på Ljusterö och njuter av skärgårdslivet året om, men befolkningen ökar sommartid till hela 30 000 invånare. Ljusterö är ett populärt ställe för sommarbostäder och närheten till centrala Stockholm och storstaden är ett plus. Livet på Ljusterö går dock i ett annat tempo och närheten till havet och naturen är slående. Här hittar vi en förskola, en skola, ett bibliotek, vårdcentral och ett äldreboende samt en större mataffär. En viktig del i vår svenska historia Ljusterö är en gammal ö som fram till 1800-talet var uppdelad i tre olika öar eftersom landhöjningen inte hade skapat en sammanhängande ö än. De tre separata öarna kallades då för Norra Ljusterö, Södra Ljusterö och Grönsö. Ljusterö omnämns för första gången i skrift redan 1301, och då som en del i kung Valdemars segelled, en seglingsbeskrivning över Sveriges ostkust. Ljusterö växer stadigt Det är inte svårt att första varför människor har dragits till Ljusterö med sitt magiska ljus och närheten till både havet och centrala Stockholm.

Närområde

Ljusterö centrum erbjuder matbutik, restauranger mm

Kommunikation

Färja, buss

Övrigt

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se

Räkna på ditt nya boende