Visningar

Söndag 8 Oktober KL: 11:30 - 12:00 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Limhamn, Limhamn

Sveagatan 98C

Stolt presenterar vi här Limhamns mest fashionabla hörnlägenhet smakfullt renoverad 2022! Med fantastisk läge mitt i Limhamns mysiga kvarter finner vi denna smakfullt renoverade bostad perfekt belägen mellan hav och stad!
Högst upp i huset finner du denna genomgående, optimalt planerade och sofistikerade bostad präglad av en smakfull känsla och hög wow-faktor in i minsta detalj. Med sina sobra färgval, vackra golv och eleganta stil kombineras här stor estetik med komfort! Sociala ytor, bra förvaring och rymlig balkong med kvällssol och utsikt över den lummiga innergården ger detta boende många fördelar. Söker du ett boende utöver det vanliga i en mycket stabil och välmående förening så är detta en bostad för dig. Välkommen att läsa mer i annonsen och boka tid för visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3473 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1949
Pris 2 095 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Strender
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 18
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Malin Strender

Malin Strender

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sveagatan 98C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 57.5 kvm
Byggnadsår 1949

Rum

Hall

I den rymliga hallen välkomnas vi av sobert ljusa väggar och på golvet ligger en stilren sandstensklinker som enhetligt löper vidare in i köket. Redan här ges ett smakprov på bostadens smakfulla känsla och höga wow-faktor in i minsta detalj. Här finns avhängningsmöjligheter för såväl jackor som skor och en rymlig klädkammare ger ytterligare god förvaring.

Kök/Matplats

Det eleganta köket, totalrenoverat 2022, går i fullständig harmoni med resterande bostad och är fullt utrustat med mörk skåpinredning i valnöt och alla bekvämligheter såsom ugn och mikro i arbetshöjd, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Här erbjuds goda arbetsytor och bra förvaring vilket gör detta till drömplatsen för alla som gillar matlagning! Svarta detaljer matchas med en vacker bänkskiva i sten, vilket kombinerar en smakfull känsla med praktisk komfort. I köket finns även utrymme för matplats. Eller varför inte äta ute på den magiska balkongen?

Vardagsrum/Balkong

Via den öppna planlösningen från köket öppnar det ljusa och spatiösa vardagsrummet upp sig. Här matchas vacker parkett i ek med ljusa väggar vilket skapar en enhetlig och harmonisk känsla i hela bostaden. Stora fönster i flera väderstreck mot den grönskande gården ger optimalt ljusinsläpp och utsikt till detta vackra rum men är samtidigt insynsskyddat. Här har du fri utsikt över gården och Limhamns lugna och gröna kvarter. I vardagsrummet finns plats för både vardagsrumsmöblemang och arbetsplats. Från vardagsrummet tar vi oss även ut på den fantastiska balkongen. Här finns gott om plats för möblemang och odling!

Sovrum

I det ombonade och rejäla sovrummet upplevs en rymd och atomsfär utöver det vanliga. Sofistikerade, dämpade kulörval och vackra golv gör detta sovrummet till en mysig och ombonad plats, perfekt för vila och återhämtning. Tack vare de två rymliga klädkamrarna finns gott om plats för både hans och hennes kläder. Vackra originaldetaljer som fönsterbräda i sten återfinns i samtliga rum och skvallrar om husets ålder.

Badrum

Ljust och fräscht badrum helkaklat i vitt med matchande klinker och detaljer i grönt. Utöver WC och handfat så inrymmer badrummet dessutom förvaring samt badkar med dusch.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-09-25
Primärenergital 128

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2048-1-117
Pris 2 095 000 kr utgångspris
Avgift 3473 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, vatten, avlopp
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,7454%
Andel av årsavgift 0,7454%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 62 156 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Rosenvång 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5981
Gatuadress Västanväg 53C
Postnummer 21615
Ort LIMHAMN
Epostadress rosenvang2.hsb@gmail.com
Hemsida www.hsb.se/malmo/brf/rosenvang2
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Föreningens telefon
Telefon Kontaktperson 040-15 77 01
Allmänt om föreningen HSB Brf Rosenvång 2 är en äkta förening som är belägen på Limhamn. Föreningen bildades i samband med uppförandet av fastigheterna 1949 och omfattar totalt 116 lägenheter där samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler belägna på Älggatan. Föreningen består av fem huskroppar med adresserna Västanväg, Sveagatan och Östra Ansgarigatan. Den ekonomiska förvaltningen sköts utav HSB.
Läs gärna mer på föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/rosenvang2/
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 3 % den 2023-01-01. I dagsläget är den preliminära prognosen att höja avgiften med 6 % nästa år.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 115
Antal lokaler 2
Renoveringar TIDIGARE RENOVERINGAR
2023 - Gemensam el
2022 - Dagvattenseparering
2020 – Upprustning av lekplats
2019 – Under våren påbörjas byte av värmeväxlare och reglercentral i fjärrvärmesystemet.
2015 – Renovering av tak och fasader.
2014 – Byggnation av övernattningslägenhet.
2012 – Byggnation av samlingslokal och gym.
1999 – Byte av entréportar, målning av trapphus samt installation av porttelefoner.
1999 – Byte av yttre fönsterram.
1999 – Omdragning av el.
1999 – Renovering av tvättstugor.
1989 – Nya balkonger.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
- Föreningen genomför just nu en relining med start januari 2023 och planeras vara klart i november 2023.
- Underhåll av trapphus är planerat för 2024.

I dagsläget är det inte några andra större renoveringar planerade.
Parkering Det finns 53 parkeringsplatser till föreningens förfogande till en kostnad av ca 100kr/mån. Separat kö tillämpas. I området råder boendeparkering.
Tv och bredband Alla lägenheter i föreningen är anslutna till Tele2 när det gäller kabel-tv. Mer information om utbud på deras hemsida www.tele2.se Föreningen är ansluten till kollektivt bredband via Ownit med en hastighet på 700/1000. Kostnaden för bredband ligger som en obligatoriskt tillägg om 79 kr/mån.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I alla fem husen i föreningen finns tvättstugor, två i huset med adress Östra Ansgarigatan 95 och en i de övriga.
Föreningen tillhandahåller en samlingslokal kallad Kolkällaren samt ett gym beläget i källaren på Sveagatan 100 A. Dessa kan nyttjas av samtliga medlemmar.
För medlemmarna finns det även en övernattningslägenhet att hyra. Kostnad om 400 kr per natt debiteras på medlemmens månadsavgift.
På föreningens tomt finns tre grillplatser, till för föreningens medlemmar. Cykelförråd i källaren.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Limhamn är ett historisk område som bidragit till Malmös expansion då man sedan 1622 har brutit kalk i det kalkbrottet som idag är ett naturreservat. Bebyggelsen genom området är väldigt varierande med allt från nybygge, flerbostadshus till charmiga gathus och pampiga villor.

Närområde

På Limhamn har man kort avstånd till det mest. Vi hittar träningsanläggning som crossfit, gym, fotbollsklubb samt ishockeyhall. I centrala delar av området finner vi stort utbud av dagligvaruhandel med både ICA och Willys. Limhamn bjuder på flertalet restauranger med mängder av kulinarisk bakgrunder där även den kräsna lär finna ett nytt favoritställe. I centrala Limhamn hittar vi detaljhandel som erbjuder mindre shopping av t.ex. förnödenheter samt klädesbutiker.

Kommunikation

På Limhamn finner vi stort urval av kommunal busstrafik där vi i centrum finner busslinjerna 4, 33 och 34. 4:an tar dig mellan Bunkeflostrand och Segevång genom centrala Malmö. Busslinje 33 går mellan Ön och passerar bland annat Hyllie, Jägersro och vidare till Värnhem som slutdestination. 34:an går mellan Sibbarps badstränder i väst till handelsområdet Stora Bernstorp i öst. I norra delen av området hittar vi busslinje 7 som tar dig genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Parkering

Till största del gäller boendeparkering genom Limhamn. I villakvarteren råder fri parkering och i centrala Limhamn hittar vi parkeringshus.

Övrigt

På Limhamn finner vi en variation av förskolor samt grundskolor. Vi har bland annat Geijerskolan som huserar ca 600 elever fördelat mellan årskurs F - 6 samt finns Bergaskolan som huserar strax över 1000 elever fördelat över årskurs F - 9.

För dem som är intresserade av Kalkbrottet och dess historia erbjuds guidade turer under större delar av året.

Räkna på ditt nya boende