Limhamn, LIMHAMN

Sveagatan 103A

Bland lugna gator och mysiga kvarter finner vi denna ljusa och totalrenoverade tvårummare som väntar på nya ägare att charma! Bostaden har under 2022 totalrenoverats med både finess och smakfullhet. De stora fönsterpartierna i kombination med takhöjden ger oss ett ljust, varmt och ombonat hem. Välplanerad och genomgående planlösning med generöst sovrum med både utmärkta förvaringsmöjligheter och härliga sociala ytor. Ifrån vardagsrummet når vi hemmets soliga balkong i optimalt syd-västläge med den lugna innergården som granne. Köket är både smakfullt och stilrent renoverat med inredningsval för den kräsne. Trendigt renoverat badrum med dusch!

Bo på ypperligt läge ett stenkast från Limhamns centrum och med gångavstånd till småbåtshamnen. Njut av ett hem redo att flyttas rakt in i!

Ta chansen redan idag och kontakta ansvarig mäklare för mer information om försäljningen!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 57 kvm
Avgift 3697 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1950
Pris 2 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Topprenoverad tvårummare granne med lugnt villakvarter!

Fotas-snart Profilering maklarbild_hires Utomhus

Fotas-snart
Fotas-snart
Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires
Utomhus
Utomhus

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sveagatan 103A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1950
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-09-10
Energikonsumtion 2540 kWh/m2 år.
Primärenergital 175

Ekonomi

Lägenhetsnummer 28
Pris 2 095 000 kr
Avgift 3697 kr/mån
Kommentar Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband & bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el där medlemmen debiteras efter faktiskt förbrukning med tre månaders eftersläpning.
Andel i förening 0,86652%
Andel av årsavgift 0,86652%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Rosenvång 1 I Malmö
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-6161
Gatuadress Sveagatan 103 A
Postnummer 21615
Ort Limhamn
Epostadress brf.rosenvang1@bolina.hsb.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Rosenvång 1 är en äkta förening vars hus byggdes 1949. Huset består av 105 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt samt 2 bostadsrättslokaler. Föreningen äger marken. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo
Föreningens ekonomi Styrelsen anser att avgiften i normalfallet skall höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 105
Antal lokaler 2
Renoveringar Föreningen tillämpar en underhållsplan som årligen uppdateras.

2021 Spolning av avloppsstammar
2021 Renovering av tvättstugor
2021 OVK
2020 Gemensam el
2018 Omfogning av fasad
2016 Upprustning av trädgård
2015 Relining av avloppsstammar
2010 Omläggning av samtliga tak
2008 Asfaltering och underarbete p-platser
2008 Ombyggnad av panncentraler
2008 Byte av radiatorer och montering av termostater
2007 Iordningsställt lekplats
2006 Byggt uteplats
2006 Byte av tvättmaskiner och torktumlare
2002 Miljöhus
1998 Ombyggnad av elinstallation (jordat och jordfelsbrytare)
1997 Säkerhetsdörrar
1994 Byte av vattenledningar
1993 Byte av fönster

Föreningen planerar att byta värmestammar 2030, i nuläget finns inga vidare beslut tagna.
Parkering Det går att hyra p-plats (finns 45 stycken) till en kostnad av 100:- per månad. Det är för närvarande kö till p-platserna och svårt att beräkna kötiden. Annars råder det boendeparkering i området. Det råder fri parkering på andra sidan gatan vid villakvarteren.
Tv och bredband Samtliga boende har tillgång till kollektivt 1000/1000 mbit/s från Sydantenn och Tele AB,vilket ingår i månadsavgiften. Det går att mot en avgift uppgradera hastigheten. Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, för utbud se deras hemsida.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Tvättstugan är belägen i källaren. Det finns två tvättstugor, den ena har två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp och i den andra finner ni två tvättmaskiner och ett torkrum.
Övrigt Besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/rosenvang1

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2022-06-18). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Limhamn är ett historisk område som bidragit till Malmös expansion då man sedan 1622 har brutit kalk i det kalkbrottet som idag är ett naturreservat. Bebyggelsen genom området är väldigt varierande med allt från nybygge, flerbostadshus till charmiga gathus och pampiga villor.

Närområde

På Limhamn har man kort avstånd till det mest. Vi hittar träningsanläggning som crossfit, gym, fotbollsklubb samt ishockeyhall. I centrala delar av området finner vi stort utbud av dagligvaruhandel med både ICA och Willys. Limhamn bjuder på flertalet restauranger med mängder av kulinarisk bakgrunder där även den kräsna lär finna ett nytt favoritställe. I centrala Limhamn hittar vi detaljhandel som erbjuder mindre shopping av t.ex. förnödenheter samt klädesbutiker.

Kommunikation

På Limhamn finner vi stort urval av kommunal busstrafik där vi i centrum finner busslinjerna 4, 33 och 34. 4:an tar dig mellan Bunkeflostrand och Segevång genom centrala Malmö. Busslinje 33 går mellan Ön och passerar bland annat Hyllie, Jägersro och vidare till Värnhem som slutdestination. 34:an går mellan Sibbarps badstränder i väst till handelsområdet Stora Bernstorp i öst. I norra delen av området hittar vi busslinje 7 som tar dig genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Parkering

Till största del gäller boendeparkering genom Limhamn. I villakvarteren råder fri parkering och i centrala Limhamn hittar vi parkeringshus.

Övrigt

På Limhamn finner vi en variation av förskolor samt grundskolor. Vi har bland annat Geijerskolan som huserar ca 600 elever fördelat mellan årskurs F - 6 samt finns Bergaskolan som huserar strax över 1000 elever fördelat över årskurs F - 9.

För dem som är intresserade av Kalkbrottet och dess historia erbjuds guidade turer under större delar av året.

Räkna på ditt nya boende